Witam
Mam mały problem i proszę o pomoc
Od dwóch dni mam nówkę Galaxy S (z Ery bez sim-locka), jest w nim karta Nowe Orange GO. Przy pierwszym uruchomieniu zostało wybrane tylko łączenie się przez Wi-Fi, nie została przeprowadzona synchronizacja. Nie można było w ogóle uruchomić Android Market, nawigacji itd. Zostały przywrócone ustawienia fabryczne (w ustawieniach). Następnie po włączeniu i podaniu kodu PIN zostały zaznaczone OK wszystkie opcje łączenia, zostało zsynchronizowane konto Gmail i zaczął się mały problem. Na koncie było ok 16 zł (konto główne) oraz 29 zł (konto promocyjne). W ciągu około 20 - 30 sekund wszystkie środki zostały wykorzystane, na koncie jest pozostawione 0,17 zł i co jakiś czas przychodzi sms "brak środków na kocie". Zostały nawet pobrane środki z konta promocyjnego (na rozmowy w Orange i stacjonarne).
Czy pobranie całości środków miało związek z tą synchronizacją ? Czy ten telefon przez cały czas 24h łączy się samoczynnie z internetem i pobiera środki z konta ? Po kliknięciu w Android Market pojawia się komunikat "Uwaga. Wystąpił błąd sieci. Spróbuj ponownie lub anuluj i powróć do poprzedniego ekranu".
BOK Orange - konsultantka radzi wyłączyć synchornizację i łączenie z 3G, wtedy ma nie pobierać gdyż "one tak mają", jak zatem w ogóle mam korzystać z Androida w takiej sytuacji.
Czy warto zmienić w obecnej sytuacji taryfę lub przenieść numer ?
Proszę o radę bo jak na razie wszystkie te zalety Galaxy okazują się dla mnie wadą...