• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #460934  autor: piotrs
 21 lut 2011, 10:27
Witam
Wybieram się na krótko do USA i na miejscu będę potrzebował dostępu do Internetu z komórki. Rozważałem roaming, jednak u każdego z operatorów cena za 1MB to od 20 do 40 PLN. Najlepszym rozwiązaniem byłby prepaid z limitem np 1-2GB.
Czy ktoś z Forumowiczów ma może doświadczenia związane z prepaidami w USA i mógłby coś polecić?
Mam do dyspozycji iPhone 3G, Samsung i5700, Nokia E63 więc w zasadzie zostają mi tylko prepaidy GSM.

Pozdrawiam
Piotr

#460955  autor: vh
 21 lut 2011, 12:56
Roaming raczej nie, bo zbankrutujesz. ;-] Jeśli chodzi o sieci, to mogę tylko napisać, że AT&T ma największe pokrycie, T-Mobile na mniejszy zasięg.

#461000  autor: user_delete10
 21 lut 2011, 15:37
Jeśli się nie wybierasz na prerię to też polecam AT&T, choć w miastach i z T-Mobile nie będzie żadnego problemu. Z drugiej strony zostaje ci Verizon. Wtedy na największym odludziu masz sygnał. Problem tylko z tel. na CDMA. Choć podobno w USA za gorsze w automatach na lotniskach choćby można kupić słuchawkę jak Cole.

#461146  autor: poziom
 22 lut 2011, 04:57
W US z tego co widać to bieda totalna jeżeli chodzi o prepaid.

3g att działa na 850 i 1900
3g tmobile na 1700

Z twoich słuchawek tylko iphone3g się nada do netu w US, i to tylko na att (no chyba że grps/edge cie zadowoli)

ATT prepaid:

1cent za 1 kilobajt
Dopiero przy zobowiązaniu 75usd dostajesz 200MB za friko.

Pakiet 1MB/5usd
Pakiet 100MB/ 20usd.

Funkcjonuje też coś takiego jak prepaid data connect pass do wykupienia tutaj:
https://buyasession.att.com/sbd/unauth/ ... SBD.action
DataConnect Day Pass - 100MB $15.00 100MB maximum usage over 1 day on the AT&T network

DataConnect Week Pass - 300MB $30.00 300MB maximum usage over 7 days on the AT&T network

DataConnect Month Pass - 1GB $50.00 1GB maximum usage over 30 days on the AT&T network
faq: http://www.wireless.att.com/answer-cent ... rset=UTF-8

Niby nie działa na telefonach, ale nie rozumiem co ma oznaczać: AT&T-certified netbooks or laptops. Pewnie napisali że z góry nie śmiga na telefonach, aby ludzie nie składali reklamacji, że nie mogą dzwonić, ew. nie mogą sobie poradzić z konfiguracją apn'ów :twisted:

#461172  autor: pakierhakierxd
 22 lut 2011, 10:51
A może karta służy tylko do netu jak w polsce play online:P

[ Dodano: 2011-02-22, 10:51 ]
Najlepiej kupić jakąs zagraniczną kartę,widziałem nawet na allegro jakieś tam:)

#461287  autor: thonka
 22 lut 2011, 17:20
pakierhakierxd, i co da sama karta, skoro autor tematu nie zna nawet ofert? :?

po za tym: naucz sie uzywac przycisku edytuj.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet