• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #61073  autor: zol82
 15 mar 2006, 20:36
No właśnie mam problem. Nie moge się dodzwonić do pewnej osoby bo lektor w słuchawce mówi takie zdanie " wybrany numer jest za krótki"
Tylko nie piszcie, że wybieram na klawiaturze za mało cyrf.
Wie ktoś o co chodzi??

Pozdrawiam

#61075  autor: l3p
 15 mar 2006, 20:40
Ale to numer stacjonarny czy komorkowy? Troche dziwny komunikat jezeli wybierasz 9 cyfr.
Nie rozumiem zbytnio tego;/

#61076  autor: zol82
 15 mar 2006, 20:42
Przepraszam zapomniałem dodać, to numer komórkowy 509 XXX XXX

#61084  autor: D@rio
 15 mar 2006, 20:54
zol82 pisze:Przepraszam zapomniałem dodać, to numer komórkowy 509 XXX XXX
Spróboj z +48 509 xxx xxx. Ewentualnie zobacz jak chodzą SMSy. Później spróboj z innego telefonu. Jeśli nie to koniecznie dzwoń do BOK-u i poproś od razu z technicznym.

#61089  autor: zol82
 15 mar 2006, 21:01
D@rio pisze:
zol82 pisze:Przepraszam zapomniałem dodać, to numer komórkowy 509 XXX XXX
Spróboj z +48 509 xxx xxx. Ewentualnie zobacz jak chodzą SMSy. Później spróboj z innego telefonu. Jeśli nie to koniecznie dzwoń do BOK-u i poproś od razu z technicznym.
Tak też próbowałem, to samo. Dzwoniłem z innych telefonów i to samo. Sms nie dochodzi.
A do boku to nie mam jak zadzwonić bo nawet nie wiem czy ta osoba wie o problemie. A mieszka prawie 200km ode mnie

#61115  autor: bosmanxxl
 15 mar 2006, 21:48
a czy czasem Ta osoba nie przeniosła numeru do innej sieci ??

innym wytłumaczeniem jest że utworzona ma jakieś przekierowanie bezwzględne, ale wtedy chyba byłby inny komunikat...

Pozdro

#61118  autor: Aserto
 15 mar 2006, 21:59
Osoba do której dzwonisz ma włączone przekierowananie, miałem taki problem kiedy kupiłem używaną motorolkę. Napisz do tej osoby smsa, żeby wyłączyła wszystkie przekierowania w swoim telefonie.

#61137  autor: zol82
 15 mar 2006, 22:54
Aserto pisze:Osoba do której dzwonisz ma włączone przekierowananie, miałem taki problem kiedy kupiłem używaną motorolkę. Napisz do tej osoby smsa, żeby wyłączyła wszystkie przekierowania w swoim telefonie.
Owszem pisałem, tylko niedostarcza.
I tu jest problem

#61145  autor: D@rio
 16 mar 2006, 01:51
Tak, możliwe są to przekierowania... i to jest jeden z powodów.

...ale wtedy SMS by dochodził normalnie pod bazowy numer i ew. byłoby to potwierdzone raportem. Chyba że ta osoba ma telefon wyłączony...

Skontaktuj się z tą osobą i powiedz jej aby anulować wszystkie przekazy w telefonie.

#61158  autor: zol82
 16 mar 2006, 07:36
D@rio pisze:Tak, możliwe są to przekierowania... i to jest jeden z powodów.

...ale wtedy SMS by dochodził normalnie pod bazowy numer i ew. byłoby to potwierdzone raportem. Chyba że ta osoba ma telefon wyłączony...

Skontaktuj się z tą osobą i powiedz jej aby anulować wszystkie przekazy w telefonie.
Bardzo chętnie się z nią skontaktuje, tylko nie mam jak.
Ten numer to była jedyna droga kontaktu.
Dopiero jak się bede z nią widział.
Pozdrawiam

#61355  autor: bosmanxxl
 16 mar 2006, 23:42
to wyslij jej sms-a żeby zlikwidowała przekierowanie ( na sms przekierowań nie ma) w abonamencie ##002# i zadzwoń, albo w menu -> połączenia przekierowanie/przekazywanie -> i zeby wybrała poł. głosowe - rozmowy i dalej usuń/ anuluj wszystkie.

Pozdro

[edit] dopiero teraz doczytałem że nie dostarcza...

..........Zawsze możesz wysłac telegram ;-)

Aserto, wyprzedziłem Cię o równo 10 sekund :P