• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #456685  autor: kosaz
 31 sty 2011, 04:57
czesc !!
moja siostra jedzie do angli autobusem przez francje niemcy belgie na tydzien czasu i mam do Was pytanie co jej dac - tzn numer jakiej sieci bylby najkorzystniejszy Prepaid - [wiem ze mój orange z taryfa orange abonament gdzie roaming schodzi z kwoty], tak by jak najmniej doladowac i potem by wystarczylo na korzystanie w sposob maly ok 15 polaczen do 1 minuty.
bez smsow i innych dupereli.

dzieki za odpowiedzi i pozdro kosaz

#456695  autor: Abcn
 31 sty 2011, 09:04
Kiedy siostra jedzie ?
mBank Mobile ma promocję zimową 'na narty', tzn że dla niej tylko na Francję
[a karty sim mBm nie kupisz w kiosku]
Jesli mogłaby puszczać sygnał a potem odbierać połączenie, to standardowo u wszystkich kosztuje ok 70-80 groszy [w Unii] co obniża koszty prawie o połowę w porównaniu z wykonywaniem wychodzących [może nie być taktowane sekundowo].
W każdym przypadku, lepiej żeby miała zapas niż gdyby miałoby zabraknąć, bo zdarzyła się potrzeba rozmawiania dłużej niż minutę,
nie ma się co szczypać o parę złotych.

W tym wątku GutekQ podał bardzo ciekawą propozycję roamingową, ale raczej na dłuższą metę
http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=447041#447041
koszty rozmowy m-nar. ponosiliby dzwoniący :D

pozdrawiam
A

#456720  autor: DanielR
 31 sty 2011, 10:59
Zdaje się, że najprostszym rozwiązaniem będzie zakup startera sieci Heyah i bezpłatna aktywacja promocji "Tani roaming z Unii Europejskiej".
Stawki za połączenia w tej promocyjnej ofercie, to:

- 1,00 zł za minutę połączenia wykonanego w roamingu na terenie UE,
- 0,59 zł za minutę połączenia odebranego w roamingu na terenie UE.

Naliczanie połączenia w systemie 60/60 (za całą pierwszą minutę połączenia, a następnie za każdą następną całą minutę połączenia).

#456809  autor: kosaz
 31 sty 2011, 17:43
Abcn pisze:Kiedy siostra jedzie ?
10 luty
Abcn pisze:mBank Mobile ma promocję zimową 'na narty', tzn że dla niej tylko na Francję
[a karty sim mBm nie kupisz w kiosku]
Jesli mogłaby puszczać sygnał a potem odbierać połączenie, to standardowo u wszystkich kosztuje ok 70-80 groszy [w Unii] co obniża koszty prawie o połowę w porównaniu z wykonywaniem wychodzących [może nie być taktowane sekundowo].
W każdym przypadku, lepiej żeby miała zapas niż gdyby miałoby zabraknąć, bo zdarzyła się potrzeba rozmawiania dłużej niż minutę,
nie ma się co szczypać o parę złotych.
widzisz nie o to mi chodzi o sygnaly tez nie bo szkoda czasu jak zadzwoni to zadzwoni jak odbierze to tez lajtowo ma nr w + ale nie chce mi sie placic dodatkowo w + swojej idei nie moge dac, mbm nie wchodzi w gre bo tam trza miec konto a ja takowego nie posiadam i nie chce bo nie ufam bankom,
w kazdej sieci w roamingu jest rozliczanie 60/60 inaczej jak wpadniesz na poczte i masz 0;02 to i tak za minute bulisz
zapas to ja przez net doladuje jak co to zajmuje w dzien ok 20-30 minut a w nocy ok pare godzin

ale dziekuje za odp.

[ Dodano: 2011-01-31, 17:46 ]
jojo pisze:Zdaje się, że najprostszym rozwiązaniem będzie zakup startera sieci Heyah i bezpłatna aktywacja promocji "Tani roaming z Unii Europejskiej".
Stawki za połączenia w tej promocyjnej ofercie, to:

- 1,00 zł za minutę połączenia wykonanego w roamingu na terenie UE,
- 0,59 zł za minutę połączenia odebranego w roamingu na terenie UE.

Naliczanie połączenia w systemie 60/60 (za całą pierwszą minutę połączenia, a następnie za każdą następną całą minutę połączenia).
rzeczywiscie wychodzi najkorzystniej
myslalem ze tej promocji nie ma, a jednak istnieje czyli jak kupie heyah`a to mnusze aktywowac ta promocje, a czy np w heyh`u mixowym jest cos takiego cos??

#456833  autor: qper
 31 sty 2011, 19:16
Jeżeli chodzi o połaczenia międzynarodowe na tel. komórkowe to Heyah bije wszystkich, nawet własnego TakTak-a.

Bierz Heyah. Moja siostra wyjechała do Hiszpanii i wzięła sobie tamtejszego prepaida. Żeby tanio do niej dzwonić korzystamy z Heyah.

Normalnie wszyscy jesteśmy w Play, ale oni nie mają jakiś rewelacji w tym temacie. Można było wykupić tylko jeden pakiet 20 minut za 10 zł - promocja zresztą dzisiaj wygasa.

więcej o tej promocji możesz sobie poczytać na http://www.heyah.pl/#/na-karte/nowa-hey ... aming-z-ue

#456838  autor: thonka
 31 sty 2011, 19:38
kosaz pisze:mbm nie wchodzi w gre bo tam trza miec konto a ja takowego nie posiadam i nie chce bo nie ufam bankom,
wiekszej bzdury nie slyszalem... nie trzeba miec u nich konta. kwestie zaufania do bankow przemilcze...
kosaz pisze:w kazdej sieci w roamingu jest rozliczanie 60/60 inaczej jak wpadniesz na poczte i masz 0;02 to i tak za minute bulisz
bzdura...
w niepromocyjnych stawkach we wszystkich sieciach w ramach UE przychodzace sa rozliczane co do sekundy, a wychodzace naliczane sa za pierwsze 30 sekund, a potem co do sekundy...

inna sprawa sa promocje, gdzie w zamian za nizsza stawke zgadzamy sie na niekorzystna taryfikacje.

co do samej oferty heyah to sie calkiem oplaca. zwlaszcza, ze do 11 lutego jest podwojne doladowanie z bezterminowa waznoscia na wszystkie uslugi.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#456875  autor: kosaz
 31 sty 2011, 21:49
thonka pisze:wiekszej bzdury nie slyszalem... nie trzeba miec u nich konta. kwestie zaufania do bankow przemilcze..
kiedys bylo trzeba miec zeby legalnie miec u nich nr - teraz nie wiem, a nie chce mi sie pchac w @llegro, chyba ze znasz sposob na numer w mbm??
bez powyzszych sposobow
co do bankow mam konta w kilku wiec wiem co mowie ... ale to moja indywidualna opinia,

#456879  autor: thonka
 31 sty 2011, 22:03
kosaz pisze:chyba ze znasz sposob na numer w mbm??
pewnie... strona http://mbankmobile.pl/sklep/ zamowienie to kwestia 2 minut na wypelnienie danych do przesylki i wybrania oferty.
reszta to kwestia zrobienia przelewu na ich konto.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#456929  autor: kosaz
 01 lut 2011, 04:11
thonka pisze: kosaz napisał/a:
chyba ze znasz sposob na numer w mbm??
pewnie... strona http://mbankmobile.pl/sklep/ zamowienie to kwestia 2 minut na wypelnienie danych do przesylki i wybrania oferty.
reszta to kwestia zrobienia przelewu na ich konto
ok. tego nie wiedzialem, dzieki ze wyprowadziles mnie z bledu,
a tak na marginesie chyba wezme heyah`a zaladuje za 50 niech nawet zostanie jak teraz promo podwojne doladowanie to nawet na kraj potem bedzie,