Właściwie, to żyjąc w "państwie prawa" mamy realia, które jako dziecko oglądałem na westernach, kręconych w NRD. Firmy i przedsiębiorcy nie boją się urzędów, sądów, instancji nadrzędnych. Jeynym batem wydają się media. W pogoni za sensacją i podbijaniem poczytności, czasami udaje się im podchwycić temat skrzywdzonego człowieczka. Cóż, tu nie chodzi o to, że operator poczuwa się do odpowiedzialności, to tylko strach przed rzadszymi odwiedzinami salonów Play i nie tylko Play. Jak powiedziała mi kobitka sprzedająca mi starter Play Fresh, co trzecia wizyta to umowa, labo sprzedany produkt lub usługa. No i na tego trzeciego klienta trzebaby czekać dłużej... a kasa spływa mniejszym strumieniem.
Kuriozalny byłby fakt, gdyby Play twierdził po czymś takim, że firma wyznaje zasady "społecznej odpowiedzialności biznesu". To byłby szczyt hipokryzji.
Tak sobie przypomniałem, że z rynku zniknął operator Tele 2. Po takich przekrętach, jakie tam miały miejsce, czas nastąpił na zwinięcie interesu.
Moje słuchawki: Plus: Motorola d160, Nokia 3110, Nokia 3310, Nokia 6820, Nokia 6310, Nokia 9300, HP IPaq hw6915, Nokia E51, Nokia E52, Nokia N8. Orange: SE Xperia Arc, SG S III.