• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #444632  autor: Spioszek
 03 gru 2010, 16:15
Jeśli obecnie nr jest w Orange w takim jakby Mixie na firme, złożyłem wniosek o przeniesienie Nr do MbankMobile i po 2-3 dniach dostałem odpowiedź od Mbanku nr zamówienia itp i że trzeba oczekiwać na kuriera, chodź nie napisali ile a tu obowiązuje chyba 1 okres rozliczeniowy wypowiedzenia z obecnym operatorem, to jeśli dostałem to pismo tzn że wszystkie dane rejstracyjne się zgadzają i nr będzie przeniesiony???

Chodzi mi oto czy najpierw operator sprawdza wszystko jak się zgadza to wysyła tego emaila, czy jeszcze po drodze mogą być jakieś komplikacje, np z powodu literówki w danych albo terminem przeniesienie Nr?

#444648  autor: ukefake
 03 gru 2010, 17:29
od wysłania formularza ze strony www w ciągu kilku dni mbank przygotuje dokumenty i przekaże firmie kurierskiej. Później od ciebie i kuriera zależy termin podpisania dokumentów (kurier przywiezie ci kartę sim), potem dokumenty muszą wrócić do mbanku i dopiero wtedy zacznie się przenoszenie numeru. Jeśli dane są błedne (np literówka) to wniosek będzie odrzucony, mbank o tym cię poinformuje, a tobie na pamiątkę zostanie czysta karta sim. Oczywiście można złożyć kolejny wniosek.
Jeśli zaznaczyłeś, że przeniesienie numeru ma odbyć się w ciągu jednego dnia (od dnia otrzymania wniosku) to okres rozliczeniowy u dawcy nie powinien mieć znaczenia.

#444660  autor: Spioszek
 03 gru 2010, 18:15
Myślałem że właśnie przez te 2-3 dni od kiedy wypełniałem wniosek o przeniesienie nr i dzisiaj dostałem tego emaila to był czas na sprawdzanie danych i terminu do przeniesienie że ok, a nie w odwrotnej kolejności

#444662  autor: ukefake
 03 gru 2010, 18:25
mbank może działać jak będzie miał papiery z podpisem. Jak wprowadzą wniosek do systemu to wtedy nastąpi chwila prawdy ;)
Jesli tak bardzo niepokoisz się o zgodność danych to zawsze możesz je zmienić w orange-u aby wszystko było zgodne z tymi danymi które podałeś we wniosku. Bo rozumiem, że przed wypełnieniem formularza sprawdziłeś poprawność danych na które jest zarejestrowany numer, prawda?
edit:
właśnie przejrzałem formularz na stronie mbanku. termin przeniesienia jest taki jak wybrałeś z 3 opcji. W moim poprzednim poście sugerowałem się pre-paidem i stąd wzmianka o jednodniowym trybie. jest to oczywiście prawdziwe ale pod warunkiem, że zaznaczysz taką opcję.

#444670  autor: Spioszek
 03 gru 2010, 18:50
To jest coś jak MIX dla firm, jakaś stara oferta gdzie płaci się prawie 10zł brutto miesięcznie i stawka około 70gr za min do wszystkich sieci bez możliwości zakupu jakiegoś pakietu obniżającego, sam rozumiesz że nie opłacalna oferta;).

To mojego taty nr i ja mu to przeniesienie załatwiałem on mi podał wszystkie dane;).

Co do opcji przeniesienia zaznaczłem pierwszą, bo nie wiedziałem czy można ustawić termin przeniesienia bez kary:), bo wydaje mi się że 1 okres rozliczeniowy musi przejść, a nastepy przypada 6grudnia :)

#444674  autor: ukefake
 03 gru 2010, 19:30
zgodnie z okresem wypowiedzenia, na koniec okresu promocyjnego obowiązującej umowy z obecnym operatorem.
czyli na koniec cyrografu pod warunkiem, że info o rezygnacji orange otrzyma na conajmniej miesiąc wcześniej. Jeśli rezygnacja była zgłoszona w ostatnim miesiącu cyro to będzie jeszcze jeden miesiąc (bo chyba tyle w orange trwa wypowiedzenie w mixie).
Co do danych to najlepiej ZAWSZE je potwierdzać u dawcy PRZED złożeniem wniosku - uniknie się wtedy niespodzianek typu stary dowód osobisty, inny adres itp drobiazgi które uniemożliwią zmianę operatora.