Witam, kończy mi się umowa i nie wiem czy zostać na umowie czy przejść na kartę. Moje potrzebny zamykają się w następujących granicach:
- 120-160 minut (raz mniej, raz więcej) do wszystkich; do Playa wystarczy 60-80 min.
- 60-150 (z tym jest różnie)
- 100-200MB
Niby prosta sprawa, a jednak nie
Bo mieliśmy kiedyś 120 wymienialne na SMS-y 360 i to mi pasowało
A dzisiaj chyba każdy ma 1 do 1 i nawet przy 60-80 smsach to już spora strata minut, a zdarzało mi się przekraczać 200smsów
Jeśli chodzi o internet to najlepiej gdyby po przekroczeniu ustalonego limitu była blokada co by nie płacić niepotrzebnie, żeby nie było jakiś problemów z zasięgiem, ale tylko do miasta więc powinno być OK? Łatwy dostęp do danych o wykorzystanych limitach min/sms/MB.
Sieć raczej obojętna, może być Era, Play czy karta. Jest LongPlay INTERNET 29 i
* pakiet internetowy 750 MB
* najlepsze smartfony w bardzo atrakcyjnych cenach
* Stan Darmowy na 3 miesiące
* 120 minut do wszystkich sieci
Minut wystarczająco, ale smsami przekroczę na 100% prawie dwukrotnie limit minut :/ Jest zbieraj minuty, ale to kosztuje 5zł i nigdy nie mam gwarancji ile uda się zebrać. Są też smsy - 100 za 5zł, ale to już 54zł...I pytanie czy za tyle nie ma oferty gdzie nie muszę się pilnować z tym, że każdy sms kradnie mi aż jedną minutę. Do tego pakiet 750 do na dzisiaj za dużo i wolałbym 200 czy 500 albo 1 min = 2 smsy lub 100 smsów w pakiecie.
LongPlay <INTERNET 49> z 240 minutami za 69zł i to trochę za dużo bo nie wykorzystam tych 750 MB.
Obecnie mam numer w Erze i zapewne otrzymam za 40zł - 200 min lub 60 zł 300 min, co w zupełności wystarczy, ale z paczką blueconnect to już 49~69zł i wtedy lepiej pod względem internetu wychodzi Play. Co do oferty na kartę to nie mam bladego pojęcia, ale musiałbym mieć za 40-50zł ww rzeczy bo jeśli nie to chyba wybiorę abonament gdzie za 1zł coś sprzedam i wymienię na inny telefon.
Czy jeśli wybiorę LongPlay INTERNET 29 to te 100 smsów do wszystkich schodzi przed minutami i np. przed 'Zbieraj minuty'?
Dochodzi jeszcze kwestia tego jak operator 'rozlicza' internet
Liczę na pomoc, szczególnie w kwestii tego czy na kartę nie wyjdzie taniej.
- 120-160 minut (raz mniej, raz więcej) do wszystkich; do Playa wystarczy 60-80 min.
- 60-150 (z tym jest różnie)
- 100-200MB
Niby prosta sprawa, a jednak nie

Sieć raczej obojętna, może być Era, Play czy karta. Jest LongPlay INTERNET 29 i
* pakiet internetowy 750 MB
* najlepsze smartfony w bardzo atrakcyjnych cenach
* Stan Darmowy na 3 miesiące
* 120 minut do wszystkich sieci
Minut wystarczająco, ale smsami przekroczę na 100% prawie dwukrotnie limit minut :/ Jest zbieraj minuty, ale to kosztuje 5zł i nigdy nie mam gwarancji ile uda się zebrać. Są też smsy - 100 za 5zł, ale to już 54zł...I pytanie czy za tyle nie ma oferty gdzie nie muszę się pilnować z tym, że każdy sms kradnie mi aż jedną minutę. Do tego pakiet 750 do na dzisiaj za dużo i wolałbym 200 czy 500 albo 1 min = 2 smsy lub 100 smsów w pakiecie.
LongPlay <INTERNET 49> z 240 minutami za 69zł i to trochę za dużo bo nie wykorzystam tych 750 MB.
Obecnie mam numer w Erze i zapewne otrzymam za 40zł - 200 min lub 60 zł 300 min, co w zupełności wystarczy, ale z paczką blueconnect to już 49~69zł i wtedy lepiej pod względem internetu wychodzi Play. Co do oferty na kartę to nie mam bladego pojęcia, ale musiałbym mieć za 40-50zł ww rzeczy bo jeśli nie to chyba wybiorę abonament gdzie za 1zł coś sprzedam i wymienię na inny telefon.
Czy jeśli wybiorę LongPlay INTERNET 29 to te 100 smsów do wszystkich schodzi przed minutami i np. przed 'Zbieraj minuty'?
Dochodzi jeszcze kwestia tego jak operator 'rozlicza' internet

Liczę na pomoc, szczególnie w kwestii tego czy na kartę nie wyjdzie taniej.