kristofear pisze:Witam
Mam problem z przeniesieniem numeru do Play Fresh.
No niestety, posiadając sam Paszport, nie da rady przenieść numeru. Z obcokrajowacmi jest zupełnie inaczej. W ich przypadku obowiązują inne zasady prawne. Podstawą do przeniesienia numeru, a tym samym identyfikacji, określonej przez UKE, jest numer PESEL. Jeżeli nie jesteś w stanie wykazać numeru PESEL, nie możesz przenieść numeru. Jak wspomniałem, w Porozumieniach międzyoperaotrskich, określonych przez UKE, jest taki wymóg. Dodam, że to nie jest wymysł Play ani żadnego innego Operatora.
Z chęcią bym Ci pomógł, ale w tym przypadku niestety nic się nie da zrobić. No chyba, że masz już dowód, albo zrobisz cesję na kogoś, kto ma dowód i cesja powinna być oczywiście zrobiona w Heya.
Pzdr.
kristofear pisze:Dzwoniłem do UKE i powiedzieli, że to zależy od operatora
Oczywiście, ale w tym przypadku, bardzo w to wątpię, żeby Heya oddała nam Twój numer bez podania numeru PESEL. Nawet jakbyśmy założyli Ci sprawę z przenieseiniem numeru, to i tak by była odrzucona przez Heya.
tuchas pisze:Ja przeniosłem bez najmiejszego problemu
To ciekawe. Podaj mi jak możesz na pw twój numer, z chęcią to zweryfikuję, na jakiej zasadzie zostało dokonane przeniesienie. Dokumenty mamy w systemie, więc od razu będę miał te informacje. Jeżeli tak się stało, to jedynym wytłumaczeniem jest to, że najwyraźniej Opertaor, od którego przenosiłeś numer albo się pomylił, albo Sprzedawca założył nieprawidłowo sprawę. Niemniej jedna, z chęcią bym to zweryfikował, jak pozwolisz.
Pzdr.
Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.