• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #422429  autor: Sig
 11 sie 2010, 19:21
Kiedy wysyłam SMS (płatny) poprzez stronę Play nie pokazuje się mój numer jako numer nadawcy, tylko jakiś krótki. Da radę to zmienić?

#422435  autor: Ruben
 11 sie 2010, 19:49
Sig, temat starał się zgłębić Lwiczek w innej dyskusji, którą znajdziesz tutaj. Z tego co pamiętam nie można zmienić ustawień samemu.

#422439  autor: ChuckyCiechanow
 11 sie 2010, 19:53
Wiem, że wcześniej pokazywał się numer telefonu... teraz u mnie jest to taki numer 6671

#422450  autor: user_delete19
 11 sie 2010, 20:35
Tak, nie da sie... piszcie reklamacje i maltretujcie play zeby widzieli, ze jest to potrzebne! (:

#422451  autor: kerim36
 11 sie 2010, 20:35
na chwile obecna nie mozna tego zmienic i zapewne play nie pojdzie "na reke" klientom

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#422452  autor: user_delete19
 11 sie 2010, 20:37
kerim36 pisze:zapewne play nie pojdzie "na reke" klientom
Dlaczego?

To jest lekka paranoja, że te sms nie sa podpisywane moim numerem skoro za nie place :/

#422466  autor: Abcn
 11 sie 2010, 22:02
lwiczek pisze:
na chwile obecna nie mozna tego zmienic i zapewne play nie pojdzie klientom "na reke"
Dlaczego?
...
:/
to zdanie ma wyraźnie 2 części ...
nie znam się, ale jesli np voipbuster może cos takiego to czemu play nie ?

pozdrawiam
A

#422493  autor: kerim36
 12 sie 2010, 08:25
nie znam się, ale jesli np voipbuster może cos takiego to czemu play nie ?
wydaje mi sie, ze w wielkim skrocie: bo...

wczesniej to bylo i play tak udoskonalil bramke, ze juz tej opcji nie ma

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#422526  autor: vh
 12 sie 2010, 13:40
Kiedyś napisałem do nich w tej sprawie. Dostałem w odpowiedzi żenujące standardowe formułki (kopiuj - wklej), w ogóle nie na temat. Aż zacytuję korespondencję.

Mój list:
Witam, Mam uwagę dotyczącą bramki SMS. Bramka jest płatna, ale OK, rozumiem, że przyjęto taki model. Nie przeszkadza mi to. Jednak po wysłaniu esemesa jako nadawca nie pojawia się mój nr, tylko 6671 - i to już mi się nie podoba. Powinni Państwo to zmienić. Nadto przydałaby się możliwość wyboru zdefiniowanych wcześniej kontaktów bez potrzeby wpisywania numerów. Pozdrawiam
Odpowiedź:
Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 4 kwietnia 2010 r., dotyczące bramki SMS. Uprzejmie informujemy, że w chwili obecnej trwają prace nad poprawieniem jakości serwisu Play24, w związku z czym mogą pojawić się chwilowe utrudnienia związane z korzystaniem z portalu. Zapewniamy, że dokładamy wszelkich starań, aby jak najszybciej naprawić występującą usterkę. Przepraszamy przy tym za trudności i jednocześnie prosimy o cierpliwość. W razie pytań i wątpliwości zachęcamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta za pośrednictwem strony internetowej, e-maila lub dzwoniąc pod numer 790 500 500. Zapraszamy do serwisu Play24 na stronie www.24.playmobile.pl. Znajdują się w nim szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 można również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Z poważaniem

#422534  autor: evolucja
 12 sie 2010, 14:16
usterkę?

Jaką usterkę?

#422544  autor: user_delete19
 12 sie 2010, 15:10
No wlasnie - jaka usterke?! w innych odpowiedziach do mnie twierdza, ze to przyjety model dzialania bramki bo niby tylko w taki sposob moga obsluzyc "rozrastajaca sie baze klientow" <ściana>

#422610  autor: ciuchcia
 12 sie 2010, 21:17
a czy te smsy są widoczne potem na billingu ? Bo jakos tak dziwnie to wyglada

===

to Wam powiem, ze smsy z bramki nie sa rozliczane na biezaco ... teraz mam pytanie - czy mozna z bramki wysylac smsy specjalne :> ?

EDIT
te smsy sa jednak rozliczane w czasie rzeczywistym (tak mi sie zdaje), jednak pojawiaja sie z opoznieniem na Play24. Ale pytanie pozostaje aktualne. Czy probowal ktos wysylac sms premium ?

#422702  autor: user_delete19
 13 sie 2010, 12:16
ciuchcia pisze:a czy te smsy są widoczne potem na billingu ? Bo jakos tak dziwnie to wyglada
yup - zchodzą jak normalne w czasie rzeczywistym (wszystko jest aktualizowane tylko na bilingu widnieja jako 'sms z bramki')

co do sms premium - nie probowalem (szkoda mi kasy) ale i tak z tego nic nie bedzie, bo odbiorca nie bedzie znal naszego numeru wiec kasa wyrzucona w bloto tym bardziej (; no chyba, ze jest jakies sprawdzenie numeru...

#422730  autor: ciuchcia
 13 sie 2010, 14:34
lwiczek pisze:wiec kasa wyrzucona w bloto
sa smsy, w ktorych podaje sie w tresci informacje identyfikujaca uzytkownika (przewaznie jakies gry internetowe), ale jak jest to rozliczone w czasie rzeczywistym to nic ciekawego nie wymysle :)

#422858  autor: user_delete19
 14 sie 2010, 13:30
no na raie mam pakiecik 'darmowych sms' wiec nie powiem jak to jest z kontem, ale wnet sie konczy wiec zdam raport (;
Tak czy siak nie ulega watpliwosci, ze sa one platne >:

[ Dodano: 2010-10-12, 19:50 ]
Informacyjnie - dzisiaj play zaczął normalnie podpisywać sms! :D