• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #421206  autor: makumba
 05 sie 2010, 17:34
Witam serdecznie,
Chciałabym poznać wasze doświadczenia dotyczące obsługi klienta w salonach Play. Zauważyłam że ostanio strasznie zmieniło się nastawienie do klienta w play. Nie jest to juz nastawienie prokonsumenckie. Pracownicy salonów kategorycznie odmawiają przyjmowania wypowiedzenia umowy i nakazują wysyłkę pocztą. Twierdzą że takie instrukcje otrzymali z góry. Mało tego, identycznie traktowani są klienci chcący dokonać zmian na koncie: np. wycofać zgodę na przetwarzanie danych marketingowych czy aktywować fakturę elektroniczną. Czy Was też spotkało takie traktowanie? U konkurencji chyba nie ma takiej olewki i wszystko można załatwić na miejscu a nie ganiać po pocztach?

#421209  autor: Matyk
 05 sie 2010, 17:42
Wydaje mi się że przesadzasz... chcesz zrezygnować z play ?
30 dni przed końcem umowy (nie później) idziesz do pierwszego lepszego salonu play i składasz wypowiedzenie i tyle... na świece są czarne owce którym "odbija" jak nie zrobią tego tu to zrobią tam
Zmiany na koncie również zmienisz w salonie...
wszystko bez najmniejszych problemów!

#421213  autor: lemurek
 05 sie 2010, 17:50
Oj Matyk z play nie jest tak łatwo. Przynajmniej w Gorzowie w Panoramie każą wysyłać pocztą wypowiedzenia umowy. Nawet mają przygotowane mikro karteczki z adresem warszawskim pod który należy wysłać. :) Idą na łatwiznę jak nic, po co mają robić coś za co nie mają prowizji. Lepiej odesłać na pocztę. Szybciej, łatwiej. Dla nich oczywiście :-D

#421217  autor: nicram
 05 sie 2010, 18:04
Chodzi o nic innego jak prowizje dla salonów. W P4 (w Polkomtelu też, jak w innych sieciach to nie wiem) ktoś wymyślił, że jak dany salon będzie przyjmował dużo wniosków o rozwiązanie umowy, to będą obcinane prowizje dla tego salonu. Tym samym pracownicy, aby nie narażać salonu na straty każą swoim klientom załatwiać takie sprawy indywidualnie (pocztą).
Pozdrawiam

#421368  autor: Ramirez
 06 sie 2010, 10:18
Ale to nie tylko w Playu tak jest, u mnie w salonach ery też tak jest. Spychologia, - wyślij sobie sam :lol: Ostatnio chciałem zarejestrować numer w Orange, taka sama spychologia-- że u nich nie, tylko żeby iść do głównego salonu w mieście. Nie chce im się :twisted:

#421743  autor: bledos
 07 sie 2010, 23:27
Z tego co mi wiadomo to nie jest tak, że się nie chce. Inaczej w jednym salonie dałoby się to załatwić, w innym nie. Jeśli takie procedury ustalił ktoś na górze, kto prawdopodobnie nigdy nie miał do czynienia z żywym klientem, to nie da się tego przeskoczyć. Mają przyjmować i na własny koszt wysyłać? Może jeszcze potwierdzać przyjęcie? Nie uważam rozwiązania za dobre, ale dla ludzi w salonie to jest praca i wykonują tylko zalecenia.

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#422056  autor: barpoz
 09 sie 2010, 22:41
Dobra rada - wysyłajcie za potwierdzeniem odbioru !, Ja dałem się zrobić, na początek info z infolinii że można wypowiedzieć w salonie, odwiedziłem dwa (miałem nadzieję że w pierwszym to tylko niekompetencja Pracowników) i otrzymałem info że tylko poczta.

Ok wysłałem poleconym priorytetem i oczywiście z Poznania do Komornik list szedł ponad 10 dni tak aby mógł szanowny PLAY zarejestrować wejście pisma dokładnie w pierwszy dzień następnego cyklu rozliczeniowego (co oczywiście spowodowało wydłużenie umowy o ten miesiąc)- Granda i Skandal - ale człowiek uczy się na błędach.

Ja z tą siecią nie chce mieć już nic wspólnego - IMHO to taki drugi mbank - jak jest dobrze to OK, jak zaczną się schody to nie ma z kim i jak normalnie rozmawiać.

Złożyłem reklamację w nagrodę za zrobienie w balona na infolinii zaoferowali mi jakiś pakiet minut - to rozbiło mnie kompletnie....

#422061  autor: michael84
 09 sie 2010, 22:49
Dali Ci chociaż w salonie jakiś wzór tego wypowiedzenia czy sam od ręki napisałeś? Pytam bo sam to niedługo będę przechodził i nie wiem czy to musi być jakiś druczek czy po prostu pisze wypowiedzenie na zwykłej kartce papieru.

#422093  autor: Jedrker
 10 sie 2010, 01:07
michael84,
możesz napisać wypowiedzenie na zwykłej kartce papieru ;]
najważniejsze żeby w piśmie były zawarte podstawowe info na temat konta, numer tel, e.t.c

#422094  autor: Rezo
 10 sie 2010, 05:56
bledos pisze:Z tego co mi wiadomo to nie jest tak, że się nie chce. Inaczej w jednym salonie dałoby się to załatwić, w innym nie. Jeśli takie procedury ustalił ktoś na górze, kto prawdopodobnie nigdy nie miał do czynienia z żywym klientem, to nie da się tego przeskoczyć. Mają przyjmować i na własny koszt wysyłać? Może jeszcze potwierdzać przyjęcie? Nie uważam rozwiązania za dobre, ale dla ludzi w salonie to jest praca i wykonują tylko zalecenia.
Podążając twoim tokiem myślenia nowo podpisywanych umów też nie powinni przyjmować i wysyłać na własny koszt tylko zrzucać ten obowiązek na klienta. Może Play powinien w takim razie przestać nazywać swoje salony Salonami Obsługi Klienta? Lepszą nazwą jest Salon Pozyskiwania Klienta...

ciekawostka: oficjalna informacja infolinii - wniosek o włączenie efaktury powinien być wysłany przez klienta... Całe szczęście w wielu salonach pracują jeszcze rozsądni ludzie i nie robią z tym problemów.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#422251  autor: pawelf
 10 sie 2010, 23:46
Rezo pisze:
bledos pisze:Z tego co mi wiadomo to nie jest tak, że się nie chce. Inaczej w jednym salonie dałoby się to załatwić, w innym nie. Jeśli takie procedury ustalił ktoś na górze, kto prawdopodobnie nigdy nie miał do czynienia z żywym klientem, to nie da się tego przeskoczyć. Mają przyjmować i na własny koszt wysyłać? Może jeszcze potwierdzać przyjęcie? Nie uważam rozwiązania za dobre, ale dla ludzi w salonie to jest praca i wykonują tylko zalecenia.
Podążając twoim tokiem myślenia nowo podpisywanych umów też nie powinni przyjmować i wysyłać na własny koszt tylko zrzucać ten obowiązek na klienta. Może Play powinien w takim razie przestać nazywać swoje salony Salonami Obsługi Klienta? Lepszą nazwą jest Salon Pozyskiwania Klienta...

ciekawostka: oficjalna informacja infolinii - wniosek o włączenie efaktury powinien być wysłany przez klienta... Całe szczęście w wielu salonach pracują jeszcze rozsądni ludzie i nie robią z tym problemów.

Drodzy państwo....taka jest oficjalna procedura w Play w sprawie rozwiązania umowy i pewne komentarze są beznadziejne bo wypisujecie swoje opinie a nie znacie tematu.
Natomiast co do samego wniosku ,to jak najbardziej jest taki druk i można go dostać w salonie.
A dla oszczędnych bo szkoda 2 zł na poczcie wydać, to mam propozycje-lepiej iść do innego operatora i zgłościć chęć przeniesienia numeru-załatwią wszystko za Ciebie i 2 zł na przesyłkę nie wydasz.

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#422608  autor: ciuchcia
 12 sie 2010, 21:13
barpoz pisze:Dobra rada - wysyłajcie za potwierdzeniem odbioru
ja ze swojej strony Ci radze isc na poczte i zlozyc reklamacje na dostarczenie przsylki :) napisze, ze wogole nie dotarla itp. Nie chodzi mi o przerzucanie odpowiedzialnosci na poczte, ale w odpowiedzi podadza Ci date dostarczenia do Play (i o ile dobrze pamietam nawet nazwisko osoby, ktora odebrala jesli taka jest).

a z tym pisemkiem reklamacje do Play :)