• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #416175  autor: czterdzieści_i_cztery
 10 lip 2010, 15:57
Chciałem przenieść numer z Plusa (abonament) do Orange (na kartę).
No dowiedziałem się, że tak się nie da.
Że można albo z abonamentu na abonament albo z karty na kartę.
A z abonamentu na kartę się niby nie da.

Dla mnie jest to trochę nielogiczne i dlatego chciałem się zapytać osób obeznanych w tym temacie czy faktycznie tak jest?

#416183  autor: piotr10
 10 lip 2010, 16:27
Wydaje mi się, że można przenieść nr z abonamentu na kartę.
Patrzyłem na stronę heyah i do nich można przenieść nr mając abonament u innego operatora. Zresztą zobacz sam tutaj wejdź w zakładkę a co jak mam abonament.

#416184  autor: muchakk
 10 lip 2010, 16:28
Oczywiście, że nie. Przy przenoszeniu numeru nie jest brane pod uwagę jaką taryfę/usługę miałeś u starego operatora. Jeżeli powiedzieli Ci tak w salonie PLUS-a to jest to oczywiste (chca zatrzymać klienta). Idź do Orange, a otrzymasz odpowiedź taką samą jak moja...

Pozdr.

#416192  autor: kwistas
 10 lip 2010, 17:11
Oj przenieś numer z abo do Simplusa, później rozpocznij proces przeniesienia numeru do Orange.

#416197  autor: amigo007
 10 lip 2010, 17:43
Jeżeli twoja umowa w plusie przeszła już na czas nieokreślony to idź po prostu do orange i złóż dyspozycję przeniesienia numeru do oferty na kartę. W plusie nie musisz już nic załatwiać.

#416202  autor: czterdzieści_i_cztery
 10 lip 2010, 18:25
dla jasności taką informację otrzymałem w salonie Orange (czyli tam gdzie chcę przenieść numer).

Oczywiście mogę zrobić tak jak pisze kwistas, czyli wpierw w plusie przejść na kartę a potem do orange na karte.

Z tym, że chciałem się dowiedzieć czy można to zrobić bez takich komplikacji i papierkologii.

Umowa w Plusie kończy mi się 16 sierpnia.

#416207  autor: amigo007
 10 lip 2010, 19:43
To widocznie ktoś w tym salonie orange jest niedoinformowany lub wręcz przeciwnie celowo tak mówi żeby pozyskać klienta abonamentowego, z czego będzie miał na pewno większą prowizję. A to jest salon firmowy orange, czy partner orange ?

#416279  autor: czterdzieści_i_cztery
 11 lip 2010, 11:15
amigo007 pisze:To widocznie ktoś w tym salonie orange jest niedoinformowany lub wręcz przeciwnie celowo tak mówi żeby pozyskać klienta abonamentowego, z czego będzie miał na pewno większą prowizję. A to jest salon firmowy orange, czy partner orange ?
na wizytówce pisze salon orange, wszędzie logo orange innego nie widziałem.

Czyli można przejść z abonamentu w plusie na kartę w orange?

#416285  autor: kerim36
 11 lip 2010, 11:48
mozna

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#416398  autor: czterdzieści_i_cztery
 11 lip 2010, 23:54
No to nie wiem co mi za kity chciała wcisnąć.
Jutro się spytam w innym salonie orange i zobaczymy:)

#416406  autor: bleckwarrior
 12 lip 2010, 07:09
czterdzieści_i_cztery pisze:No to nie wiem co mi za kity chciała wcisnąć.
Jutro się spytam w innym salonie orange i zobaczymy:)
jeżeli nie miałbyś takiej możliwości, to chyba orange jest jedynym operatorem w kraju, który nie umożliwia takiego przeniesienia, ponieważ o innym - mimo to,że miałem dość duży kontakt z erą, teraż play nie słyszałem:D

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#416417  autor: czterdzieści_i_cztery
 12 lip 2010, 08:43
bleckwarrior, czyli przenosiłeś numer z ery (abonament) do play (karta), tak?

#416420  autor: bleckwarrior
 12 lip 2010, 08:57
czterdzieści_i_cztery pisze:bleckwarrior, czyli przenosiłeś numer z ery (abonament) do play (karta), tak?
nie czyli pracowałem długi okres czasu w erze, a teraz w play :P - więc miałem okazje przenosić numer z opów, do opów...

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#416422  autor: czterdzieści_i_cztery
 12 lip 2010, 09:06
bleckwarrior, ok dzięki za informacje :)

#416423  autor: Slawskip
 12 lip 2010, 09:07
czterdzieści_i_cztery pisze:bleckwarrior, czyli przenosiłeś numer z ery (abonament) do play (karta), tak?
Ja właśnie jestem podczas przenoszenia numeru z ery (abonament) do play (karta).

#423383  autor: czterdzieści_i_cztery
 17 sie 2010, 08:52
Numer dziś właśnie został przeniesiony. Bez problemowo wszystko nastąpiło.