• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #412706  autor: phone
 24 cze 2010, 18:24
Mam pytanie dotyczące kosztu minuty rozmowy w PLAY. W abonamencie mam minute rozmowy za 0.29 zł wchodząc na stronę PLAY i sprawdzając połączenia to połączenie trwające 41 sekund kosztuje 0.27 groszy. I pytanie moje brzmi : Czy PLAY tak bezczelnie zaokrągla koszt połączenia?
Ostatnio zmieniony 28 cze 2010, 18:07 przez phone, łącznie zmieniany 2 razy.

#412713  autor: ms93
 24 cze 2010, 18:32
Z tego wynika, ze masz stawke 0,39zl...
Sprawdz lepiej, co podpisales ;)

#412716  autor: vh
 24 cze 2010, 18:36
Sprawdź swój cennik. Może jest jakaś opłata za inicjację połączenia?

#412728  autor: aizo
 24 cze 2010, 19:09
Jaka siec i jaki plan taryfowy masz?

Połączenie nie może być zrealizowane.

#412737  autor: phone
 24 cze 2010, 19:53
Mam abonament Longplay 69 za 59 zł.

[ Dodano: 2010-06-24, 19:57 ]
Chociaż aktualnie mam taryfę tymczasową do czasu przeniesienia numeru z Orange. Czy to możliwe żeby były droższe połączenia do czasu przeniesienia numeru (dn. 5.08) i uzyskania właśnie taryfy Longplay 69?

#412740  autor: ms93
 24 cze 2010, 20:04
phone pisze:Chociaż aktualnie mam taryfę tymczasową do czasu przeniesienia numeru z Orange. Czy to możliwe żeby były droższe połączenia do czasu przeniesienia numeru (dn. 5.08) i uzyskania właśnie taryfy Longplay 69?
Na pewno tak jest, innego wytlumaczenia nie ma.

#412744  autor: ciuchcia
 24 cze 2010, 20:18
w taryfie tymczasowej jest 39 groszy i nie ma pakietu zlotowek (chociaz nie ma tez abonamentu) - za wszystko zostaniesz rozliczony dodatkowo.
 #412787  autor: pawelf
 24 cze 2010, 23:32
phone pisze:Mam pytanie dotyczące kosztu minuty rozmowy w PLAY. W abonamencie mam minute rozmowy za 0.29 zł wchodząc na stronę PLAY i sprawdzając połączenia to połączenie trwające 41 sekund kosztuje 0.27 groszy. I pytanie moje brzmi : Czy PLAY tak bezczelnie zaokrągla koszt połączenia?
w jakim abonamencie????jak przenosisz numer masz taryfe tymczasową ze stawka 39 gr.
W innych lepszych sieciach płacisz abonament od poczatku....i nikt nie narzeka....wiem jedno...świadomy klient jest wart góry złota,a dla pozostałych szkoda czasu.

[ Dodano: 2010-06-24, 23:34 ]
ms93 pisze:
phone pisze:Chociaż aktualnie mam taryfę tymczasową do czasu przeniesienia numeru z Orange. Czy to możliwe żeby były droższe połączenia do czasu przeniesienia numeru (dn. 5.08) i uzyskania właśnie taryfy Longplay 69?
Na pewno tak jest, innego wytlumaczenia nie ma.
krótko...39gr ..poczytaj regulamin MNP...

Z system się nie walczy,system trzeba omijać.

Ale z czasem ręce opadają......

#412795  autor: ciuchcia
 25 cze 2010, 03:06
w Play tez mozesz placic abonament od poczatku. Trzeba zadzwonic i przejsc na taryfe z umowy ... z tym ze to bedzie oznaczalo placenie abonamentu przed przeniesieniem numeru - a to zazwyczaj oznacza podwojny abonament. Wiec nie wiem co ma byc "lepszego" w sieciach oferujacych takie rozwiazanie.

#413188  autor: pawelf
 26 cze 2010, 23:37
ciuchcia pisze:w Play tez mozesz placic abonament od poczatku. Trzeba zadzwonic i przejsc na taryfe z umowy ... z tym ze to bedzie oznaczalo placenie abonamentu przed przeniesieniem numeru - a to zazwyczaj oznacza podwojny abonament. Wiec nie wiem co ma byc "lepszego" w sieciach oferujacych takie rozwiazanie.
co ty właściwie opisujesz....abonament płącisz dopiero po 90 dniach...ale jak chcesz dzwonic i płacić to twoja sprawa...woda musi być w rzece inaczej rzeki nie będzie...

#413266  autor: ciuchcia
 27 cze 2010, 15:52
niekoniecznie. Mozesz przejsc na abonament szybciej - niezaleznie od tego, czy numer zostal juz przeniesiony czy nie. Wymaga to kontaktu telefonicznego i wyrazenia takiej checi. Moze to nastapic przed uplywem 90 dni. Najczesciej stosuje sie to w przypadku gdy operatora od ktorego przenosisz numer nie wyda numeru.

#414631  autor: play4you2
 03 lip 2010, 15:58
phone pisze:Mam abonament Longplay 69 za 59 zł.
Aby uciąć wszelkie domysły...

Jak numer już będzie w naszej sieci i podłączą ci plan taryfikacyjny (Abonament), to za połączenia zapłacisz 0,29 gr.

Dopóki korzystasz z taryfy tymczasowej (na naszym numerze, przydzielonym w Salonie na "jakiś czas"), za połączenia płacisz 0,39 gr i to od razu. Dostaniesz fakturę za wszystkie użycia, jakie zrobisz do czasu przeniesienia numeru. Zachęcam do zapoznania się z Regulaminem. W razie wątpliwości, zapraszam Cię do mnie na pw lub do tematu "tu znajdziesz pomoc - Play". Został on stworzony przez prazcowników sieci Play.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#414707  autor: pawelf
 04 lip 2010, 01:39
ciuchcia pisze:niekoniecznie. Mozesz przejsc na abonament szybciej - niezaleznie od tego, czy numer zostal juz przeniesiony czy nie. Wymaga to kontaktu telefonicznego i wyrazenia takiej checi. Moze to nastapic przed uplywem 90 dni. Najczesciej stosuje sie to w przypadku gdy operatora od ktorego przenosisz numer nie wyda numeru.

Ciuchcia...jak nie wiesz to nie pisz i nie siej zamętu...jak inni..
Ostatnio zmieniony 04 lip 2010, 10:19 przez pawelf, łącznie zmieniany 1 raz.

#414721  autor: bleckwarrior
 04 lip 2010, 10:06
pawelf pisze: Ciuchcia...jak nie wiesz to nie pisz i nie siej zamętu...jak inni..

i znowu wprowadzasz osoby w błąd, jakbyś nie zauważył ostatnio to się zmieniło. W tej chwili nie ma możliwości uruchomienia, taryfy obowiązującej(przed upływem 90 dni), jeśli numer nie zostanie przeniesiony, na obowiązującym numerze tymczasowym.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.