• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #412590  autor: ChuckyCiechanow
 24 cze 2010, 14:23
Korzystał ktoś z NaviExpert w Play?

Posiadam abonament testowy i zostają mi naliczane opłaty za połączenie z internetem.

,,Jeżeli nie jesteś pewien, czy to rozwiązanie jest dla Ciebie i czy spełni Twoje oczekiwania – ściągnij i przez tydzień testuj ją za darmo."

Skontaktowałem się z Biurem Obsługi klienta przez www dostałem takie informacje:

,,Szanowny Panie, dziękujemy za zgłoszenie, nadesłane za pośrednictwem strony internetowej 21 czerwca 2010 r., dotyczące NaviExpert. Uprzejmie informujemy, że oferta którą pan posiada to Play Fresh. Jednocześnie informujemy, że korzystanie z usługi NaviExpert jest płatne zgodnie z cennikiem wyżej wspomnianej usługi zamieszczonym na naszej stronie internetowej www.playmobile.pl Dodatkowo do korespondencyj zamieszczamy poniżej link do strony z informacja na temat opłat za korzystanie z usługi NaviExpert.

http://www.playmobile.pl/pl/uslugi/navi ... index.html

W celu zapewnienia jak najwyższej jakości obsługi zapraszamy do wypełnienia ankiety satysfakcji znajdującej się pod adresem

http://4p.info.pl/4f273e172826dd97b9ea3 ... ?uid=22680

Państwa opinia pozwoli nam jeszcze lepiej dostosować się do Państwa oczekiwań. Dziękujemy za poświęcony czas. Z poważaniem Ryszard K****** konsultant back office ds. obsługi klienta "

Dziś zadzwoniłem do BOK za pierwszym razem połączenie nie trwało długo podałem problem i pan z BOK kazał chwile poczekać, ale dziwnym trafem jakoś połączenie samo się rozłączyło po chwili.

Dzwonie drugi raz do BOK chce połączyć się tak jak wcześniej przez 0 nie mogę za każdym razem rozłącza połączenie.
Spróbowałem z 1 udało się odebrała Mila Pani
która powiedziała mi, że w abonamencie testowym transfer danych jest płatny.

W Play24 moje połączenia z internetem są na przemian darmowe albo płatne.
Ostatnio zmieniony 03 lip 2010, 15:52 przez ChuckyCiechanow, łącznie zmieniany 2 razy.

#412814  autor: ciuchcia
 25 cze 2010, 08:08
z tego co wiem navigacja powinna byc za darmo - szczegolnie ze tak Ci odpisal gosc z Play. Reklamuj dalej.

#414630  autor: play4you2
 03 lip 2010, 15:50
ChuckyCiechanow pisze:Korzystał ktoś z NaviExpert w Play?
Witam. Jeżeli korzystałeś z promocji, nawigacja jest za darmo, jednak koszty transmisji danych sa rozliczane prawidłowo. Nie należy łączyć jednego z drugim. Gdyby nie bhyło promocji na nawigację, zapłaciłbyś zarówno za możliwość z jej korzystania jak i za transmisję danych. Tak opłaty są naliczone zgodnie z Cennikiem, za korzystanie z internetu. Tak na przyszłość, zachęcam Cię do pisania w temacie "tu znajdziesz pomoc - Play". Stwprzyli go pracownicy Play i udzielają w nim odpowiedzi na różne pytania.

Jeszcze jedna sprawa. Nie podawaj na przyszłość danych osobowych osób, które udzielają Ci informacji (napisałeś imię i nazwisko konsultanta), gdyż jest to niezgodne z prawem i sprzeczne z ustawą o ochronie danych osobowych.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#414634  autor: marcinb
 03 lip 2010, 16:11
play4you2 pisze:Jeżeli korzystałeś z promocji, nawigacja jest za darmo, jednak koszty transmisji danych sa rozliczane prawidłowo. Nie należy łączyć jednego z drugim. Gdyby nie bhyło promocji na nawigację, zapłaciłbyś zarówno za możliwość z jej korzystania jak i za transmisję danych. Tak opłaty są naliczone zgodnie z Cennikiem, za korzystanie z internetu.
Czegoś tu nie rozumiem. Jak to się ma do treści opisu uslugi ze strony Play:
Opłaty te są jedynymi opłatami, jakie zapłacisz – transmisja danych wymagana do ściągania aktualnych map i tras z Internetu jest zawarta w cenie pakietu. Transmisja danych działa w całej Polsce i wliczona jest w cenę abonamentu.
Tutaj wynika, że transmisja danych związana ze ściaganiem map etc. jest już wliczona w cenę usługi korzystania z NE.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#414656  autor: play4you2
 03 lip 2010, 18:43
marcinb pisze:Czegoś tu nie rozumiem.
Wszystko się zgadza. Ta informacja dotycząca braku pobierania opłaty za transmisję dotyczy momentu, jak już zdecydujesz się na aplikację i wykupisz ją w abonamencie. Do czasu, gdy ją testujesz przez bodajże 7 dni, nie płacisz za to, że masz nawigację, ale płacisz za transfer danych. Później płacisz za Abonament za nawigację (zależne to jest od tego, na ile ją wykupujesz), ale nie płacisz za transfer danych.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#415618  autor: rikitiki
 07 lip 2010, 21:03
czy żeby korzystać z ne trzeba zdjąć blokadę strefy play ?
Pewnie tak bo poza miastami ne musi korzystać z neta od plusa tylko wówczas jak przypuszczam gmail, widgety itp też zaczną sobie ściągać dane. Jest na to jakieś rozwiązanie ?
Czy play zamierza wprowadzić roczne abo za 99zł ?

PS widzę że desire nie jest wspierany