Witam!
W maju 2008 roku przedłużyłem swoją umowę z Orange na 30 miesięcy, która już trwa bez przerwy od 2004 roku. Przez cały poprzedni okres (od 04-08) byłem zadowolony, bo nie byłem zbyt wymagający. Z wiekiem moje wymagania wzrosły.
Bardzo mnie irytuje to, że z pieniędzy z abonamentu nie mogę wykupić sobie pakietów. To mi teraz bardzo utrudnia życie. Mój obecny cennik wygląda następująco: 0.75 gr/min do wszystkich, 0.20 gr/sms do wszystkich, 0.40 gr/mms do wszystkich. Większość swoich znajomych mam w Orange, do których mam od czasu do czasu pakiety z doładowania za 5 zł.
Teraz tak sobie dobitnie pomyślałem, że o wiele lepszą opcją dla mnie będzie Nowe Orange Go. Tylko teraz są schody. Nie wiem co mam robić po kolei, więc pytam Was, użytkowników Telepolis. Z abonamentu przechodząc na Nowe Orange Go co miałbym po kolei zrobić, aby mieć tą ofertę na kartę oraz zatrzymać swój obecny numer (który mam już 6 lat).
Jeszcze mam inne pytanie: cennik Nowego Orange Go zależy od kwoty doładowania, a więc jak sobie doładuje telefon za 50 złotych. Jeżeli doładuje go za tą kwotę i jeszcze później, aby np. przedłużyć pakiety do kupie kartę 5 zł, to będę miał cennik z tych 5 złotych? Czy jednak będę miał ten cennik z doładowania 50 złotych przez kolejne 3 miesiące?