• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #410892  autor: kiwi7
 17 cze 2010, 12:15
Witam
Przeczytałam gdzieś, że można zainstalować u operatorów komórkowych usługę , dzięki której można ustalić , gdzie aktualnie znajduje się dziecko. Przyznam szczerze, że jestem technicznym laikiem. U jakich operatorów można to zainstalować i jak to działa w praktyce?

#410906  autor: ciuchcia
 17 cze 2010, 13:16
Ja korzystam z programu do lokalizowania swojego telefonu.
http://periodic.phonelocator.mobi/
Jest to program umozliwiajacy zlokalizowanie telefonu nawet po jego zgubieniu. Dziala w tle i nie pozwoli sie usunac bez podania hasla. Wysle sms z kazdej nowej karty sim ktora zostanie wlozona do telefonu. Wada jest to ze wymaga laczenia sie z netem (na biezaco aktualizuje pozycje). Korzysta z GPSa lub nadajnikow komorkowych.

#411116  autor: kiwi7
 18 cze 2010, 11:24
@Mariusz, a co jeśli ja mam telefon w sieci orange ,a dziecko w jakiejś konkurencyjnej. Również można z tego swobodnie korzystać. Na jaką odległość to działa.
@ ciuchcia, czym różną się te dwie usługi, ceny są podobne?

#411154  autor: ciuchcia
 18 cze 2010, 13:45
Opisany przeze mnie program nie jest zwiazany z zadnym operatorem. Jest to dodatkowy problem instalowany na symbianie - ale jest po prostu genialny.

#411217  autor: thonka
 18 cze 2010, 17:18
kiwi7, nie ma problemu z roznymi sieciami.
usluge te swiadczy firma zewnetrzna, a wiec jest to niezalezne od operatora.
polecam poczytac https://gdziejestdziecko.pl/public/sc01-faq.jsf

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#411438  autor: kowcio
 19 cze 2010, 18:25
Zawsze można wejść na www.populacja.pl (warunek- telefon w Orange musi być, chyba nawet w POPie, choć mój numer z Orange GO tam się też loguje) i tam można 50 lokalizacji miec co miesiąc za darmo.

#411668  autor: Chemicalifornia
 21 cze 2010, 00:24
Sory za OT, ale współczuję obecnym dzieciakom... Są inwigilowane, podsłuchiwane 24h 7/7. EOT

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes

#411768  autor: kiwi7
 21 cze 2010, 13:39
Dzięki za info.
@Chemicalifornia - nikt nie mówi o szpiegowaniu 24 h, z drugiej strony chyba nie bez powodu wzięły się takie usługi. Niestety, ale często wolimy udawać, że wszystko co złe nie dotyczy naszych dzieci. Prawda jest taka, że naszym pociechom często przychodzą do głowy pomysly , jakie nam niegdyś w życiu by nie przyszły...

#411862  autor: Chemicalifornia
 21 cze 2010, 18:27
Dzieciom przychodzą teraz takie same pomysły, jak nam kiedyś.
Kiedyś nie było komórek i było ok.

3210>6210>6210>6310i>6021>K800i>iPhone3GS&E66>GalaxyNoteII&E6-00> One M9 & Xperia Z1 & Galaxy Note II
In all those mysteries you're taken by surprise
You never thought to see that look was in his eyes

#411869  autor: mariusz9a
 21 cze 2010, 18:50
Chemicalifornia pisze:Kiedyś nie było komórek i było ok.
No a teraz są i bachory mogą nagrywać świetne filmiki i wrzucać na youtuba - tu jest dopiero popis dla głupoty naszych pociech, od sexualnych wybryków 13latków po ciężkie pobicia itd. Co do pobić to zawsze były, ale to pierwsze...

Dobrze, że jest możliwość lokalizacji, niekiedy może to uratować życie.

#411933  autor: Chemicalifornia
 21 cze 2010, 22:24
mariusz9a pisze:
Chemicalifornia pisze:Kiedyś nie było komórek i było ok.
No a teraz są i bachory mogą nagrywać świetne filmiki i wrzucać na youtuba - tu jest dopiero popis dla głupoty naszych pociech, od sexualnych wybryków 13latków po ciężkie pobicia itd. Co do pobić to zawsze były, ale to pierwsze...

Dobrze, że jest możliwość lokalizacji, niekiedy może to uratować życie.
Podobno Słoneczko było zawsze :P

Co do ratowania życia to fakt. Ale ja nie miałem w życiu ani jednej niebezpiecznej sytuacji... Może miałem szczęście, ale nie znam nikogo kto by miał problemy/kłopoty.
A świat nie był wtedy bezpieczniejszy.