• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #407867  autor: cycek12
 01 cze 2010, 13:22
Chcialbym by to mi ktos potwierdzil jak to wyglada z autopsjii z minutami z abonametu firmowego
Spotkanie mialem w zeszlym tygodniu z przedstawicielem firmy i wyglada to tak
biorac abonament firmowa 100 gdzie masz 380 minut- nazwijmy go zestaw nr 1 i kolejne 380 min - zestaw nr 2 i bez limitu na play i stacjonarne
rozpoczynamy nowy okres rozliczeniowy i wpierw dzwonimy na stacjonarny na 5 min i na 5 min do play , po tych dwoch rozmowach mamy 380 min z zestawu 1 oraz juz tylko 370 min z zestawu nr 2
jesli skoncza nam sie minuty z zestawu nr 2 to wtedy de facto mamy za darmo na play i stacjonarne a minuty uciekaja z zestawu nr 1 gdy bedziemy dzwonili wszedzie poza play i stacjonarne

Moze to ktos potwierdzic ?????????
 #407900  autor: bleckwarrior
 01 cze 2010, 15:20
cycek12 pisze:Chcialbym by to mi ktos potwierdzil jak to wyglada z autopsjii z minutami z abonametu firmowego
Spotkanie mialem w zeszlym tygodniu z przedstawicielem firmy i wyglada to tak
biorac abonament firmowa 100 gdzie masz 380 minut- nazwijmy go zestaw nr 1 i kolejne 380 min - zestaw nr 2 i bez limitu na play i stacjonarne
rozpoczynamy nowy okres rozliczeniowy i wpierw dzwonimy na stacjonarny na 5 min i na 5 min do play , po tych dwoch rozmowach mamy 380 min z zestawu 1 oraz juz tylko 370 min z zestawu nr 2
jesli skoncza nam sie minuty z zestawu nr 2 to wtedy de facto mamy za darmo na play i stacjonarne a minuty uciekaja z zestawu nr 1 gdy bedziemy dzwonili wszedzie poza play i stacjonarne

Moze to ktos potwierdzic ?????????
ale co masz na myśli pod pojęciem pakiet 1, pakiet 2: ogólnie zasada jest tak:

1)minuty,smsy, mmsy, pakiety na transmisję przyznane w wyniku uczestnictwa w ofertach promocyjnych.
2)minuty przyznane w ramach pakiety minut play
3)Minuty przyznane w ramach Pakietu Minut
4)Jednostki Rozliczane poza Abonamentem

pozdrawiam

#407909  autor: cycek12
 01 cze 2010, 16:02
pakiet 1 i pakiet 2 to moje nazewnictwo , bo to by latwiej zroumiec i pojac to co chce zapytac
czyli to co napisalem mam racje czy nie bo z tego co mi odpisales dalej nic nie wiem

#407934  autor: cycek12
 01 cze 2010, 17:09
czyli to jest haczyk , informujac o tym ze przy pakiecie de facto mamy 2 razy po 380 min
bo jesli wpierw zadzwonimy do play czy na stacjonarne to juz minuty beda malec az do momentu kiedy nie wykorzystamy tych dodatkowo extra 380 to wtenczas tak naprawde mamy za free play i stacjonarne ???

#407973  autor: bleckwarrior
 01 cze 2010, 19:32
cycek12 pisze:czyli to jest haczyk , informujac o tym ze przy pakiecie de facto mamy 2 razy po 380 min
bo jesli wpierw zadzwonimy do play czy na stacjonarne to juz minuty beda malec az do momentu kiedy nie wykorzystamy tych dodatkowo extra 380 to wtenczas tak naprawde mamy za free play i stacjonarne ???
jeśli masz uruchomiony stan darmowy. To minuty które wykonujesz do play i stacjonarnych w firmie, idą od początku z tego stanu darmowego. Natomiast pozostałe z pakietów minut. Proszę Play nie mieszaj...
tak jak napisałem wcześniej:

2)minuty przyznane w ramach pakiety minut play ( w tym wypadku play/stacjonarne)
3) minuty przyznane w ramach pakietu minut

#408121  autor: chesnokov
 02 cze 2010, 09:54
Witam, podejrzewam, że zapytanie cycek12 dotyczy promocji "Podwójne korzyści", w której ten dodatkowy pakiet minut do wszystkich jest pakietem "ALLNET", czyli promocyjne minuty schodzą za połączenie do każdej sieci włącznie z Play i stacjonarnymi. Ten extra pakiet schodzi jako pierwszy i dopiero po jego wykorzystaniu minuty za połączenia zgodnie z ofertą "schodzą" symultanicznie - pakiet do wszystkich "jednym torem", pakiet do Play i na stacjonarne drugim torem. Pozdrawiam i witam się :D

[ Dodano: 2010-06-02, 09:57 ]
cycek12 pisze:czyli to jest haczyk , informujac o tym ze przy pakiecie de facto mamy 2 razy po 380 min
Można to nazwać "haczykiem" ale IMHO każde niedomówienie i oskarżenie jest spowodowane niekompetencją pracowników POS czy DB w Play, którzy zwyczajnie nie informują o takim stanie rzeczy jak np. ta właśnie promocja. Nie informują bo sami nie wiedzą, nie doczytali w regulaminie promocji, itd. Stąd właśnie się biorą żale i pretensje abonentów.

#408123  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 10:04
chesnokov pisze: [Można to nazwać "haczykiem" ale IMHO każde niedomówienie i oskarżenie jest spowodowane niekompetencją pracowników POS czy DB w Play, którzy zwyczajnie nie informują o takim stanie rzeczy jak np. ta właśnie promocja. Nie informują bo sami nie wiedzą, nie doczytali w regulaminie promocji, itd. Stąd właśnie się biorą żale i pretensje abonentów.
wiesz,ale sprecyzowanie pytania w takiej sytuacji tez ma ogromne znaczenie, ponieważ tak jak zauważyłeś są promocje i promocje:)

#408128  autor: chesnokov
 02 cze 2010, 10:21
bleckwarrior pisze:
chesnokov pisze: [Można to nazwać "haczykiem" ale IMHO każde niedomówienie i oskarżenie jest spowodowane niekompetencją pracowników POS czy DB w Play, którzy zwyczajnie nie informują o takim stanie rzeczy jak np. ta właśnie promocja. Nie informują bo sami nie wiedzą, nie doczytali w regulaminie promocji, itd. Stąd właśnie się biorą żale i pretensje abonentów.
wiesz,ale sprecyzowanie pytania w takiej sytuacji tez ma ogromne znaczenie, ponieważ tak jak zauważyłeś są promocje i promocje:)
Zgadza się, wychodzę z założenia, że wszystko było by dobrze gdyby nie inni ludzie :D Fajnie gdy rośnie świadomość konsumentów, że interesują się tym, co mogą od np. operatora sieci komórkowej otrzymać i na jakiej zasadzie. Tak samo powinna wzrastać jakość usług po stronie sprzedawców. A to czasem kuleje. Bez złośliwości.

#408131  autor: Ruben
 02 cze 2010, 10:33
Na zadane identyczne pytanie otrzymałem odpowiedź, że za połączenia do Play i stacjonarne nie zapłacę a wszystkie minuty z pakietów będę mógł wykorzystać do innych sieci. Z tego co jednak widzę, tak nie jest, bo w skrajnie niekorzystnej sytuacji do wykorzystania na połączenia poza sieć może zostać 1pakiet. Oferta pomimo tego faktu jest nadal atrakcyjna ale
widać nie każdy pracownik potrafi wytłumaczyć wszystkie niuanse oferty.
edit:
bleckwarior, proszę sprawdź tak na 100% jak te pakiety są rozliczane, bo jak widzę nadal nie ma pewności :D
Ostatnio zmieniony 02 cze 2010, 10:49 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#408133  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 10:41
chesnokov pisze:Zgadza się, wychodzę z założenia, że wszystko było by dobrze gdyby nie inni ludzie :D Fajnie gdy rośnie świadomość konsumentów, że interesują się tym, co mogą od np. operatora sieci komórkowej otrzymać i na jakiej zasadzie. Tak samo powinna wzrastać jakość usług po stronie sprzedawców. A to czasem kuleje. Bez złośliwości.
myślę,że to tak nie jest do końca, że wszystko by było dobrze, gdyby nie inni ludzie. Po prostu jak masz tysiące promocji, a w każdej rozliczane usługi inaczej, to można się zgubić.
A tak poza tym skąd niby wziąłeś informację o taki rozliczeniu w pakiecie "po0dwójna korzyść"? Rozliczenie o którym wspominasz obowiązuje tylko w mnp

#408142  autor: chesnokov
 02 cze 2010, 11:01
bleckwarrior pisze:
chesnokov pisze:Zgadza się, wychodzę z założenia, że wszystko było by dobrze gdyby nie inni ludzie :D Fajnie gdy rośnie świadomość konsumentów, że interesują się tym, co mogą od np. operatora sieci komórkowej otrzymać i na jakiej zasadzie. Tak samo powinna wzrastać jakość usług po stronie sprzedawców. A to czasem kuleje. Bez złośliwości.
myślę,że to tak nie jest do końca, że wszystko by było dobrze, gdyby nie inni ludzie. Po prostu jak masz tysiące promocji, a w każdej rozliczane usługi inaczej, to można się zgubić.
A tak poza tym skąd niby wziąłeś informację o taki rozliczeniu w pakiecie "po0dwójna korzyść"? Rozliczenie o którym wspominasz obowiązuje tylko w mnp
Na szczęście w Play jeszcze nie ma tysięcy promocji i oferty są dość precyzyjne. Według regulaminu promocji minuty schodzą do wszystkich sieci. Nie tylko przy MNP ale także przy nowej aktywacji i replay z tą promocją.

http://dlafirm.playmobile.pl/resources/ ... 4.2010.pdf

I na logikę: skoro pakiet jest do wszystkich "wszystkich" to schodzi pierwszy.

#408170  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 12:37
chesnokov pisze:

w którym miejscu tego regulaminu masz napisane,że te rozmowy są wykorzystywane w pierwszej kolejności? I nie mówimy o logice-tylko stanie faktycznym

#408171  autor: Ruben
 02 cze 2010, 12:41
bleckwarrior, ja także nie mogłem doszukać się tam jednoznacznego sformułowania, które stwierdzałoby ponad wszelką wątpliwość taką kolejność rozliczania minut. Dlatego ponawiam prośbę, do Ciebie: sprawdź to u siebie, żebyśmy mieli 100% pewność. :-)

#408175  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 12:50
Ruben pisze:bleckwarrior, ja także nie mogłem doszukać się tam jednoznacznego sformułowania, które stwierdzałoby ponad wszelką wątpliwość taką kolejność rozliczania minut. Dlatego ponawiam prośbę, do Ciebie: sprawdź to u siebie, żebyśmy mieli 100% pewność. :-)
no więc tak weryfikowałem to w dziasle biznesowym, sprawdzałem sam i otrzymałem wiadomość taką, jak już wcześniej napisałem - jest ona sprawdzona i pewna.
Pakiet play i stacojonarne jest wykorzystywany pierwszy w opisanej przez Ciebie sytuacji.

Inaczej jest tylko przy MNP.

Juz wam napisałem, że nie będę dawał nie potwierdzonych informacji, tylkop w miare możliwości, będę je weryfikował tu i ówdzie, ja też nie wiem wszystkiego - to raczej nie realne.

#408194  autor: cycek12
 02 cze 2010, 13:56
a czy ta promocja z tym pakietem obowiazuje rozniwez jak sie przenosi numer z innej sieci???

#408200  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 14:09
cycek12 pisze:a czy ta promocja z tym pakietem obowiazuje rozniwez jak sie przenosi numer z innej sieci???
w taryfie strykte MNP nie:
http://dlafirm.playmobile.pl/pl/przenie ... index.html

masz możliwośc jednak przenieść również na ta taryfę i wtedy tak

#408201  autor: chesnokov
 02 cze 2010, 14:11
bleckwarrior pisze:
chesnokov pisze:

w którym miejscu tego regulaminu masz napisane,że te rozmowy są wykorzystywane w pierwszej kolejności? I nie mówimy o logice-tylko stanie faktycznym
bleckwarrior, napisane jest, że pakiet jest przeznaczony do wykorzystania do wszystkich sieci telecom i stacjonarnych. Jeżeli Twoim zdaniem on schodzi po 47 000 minut do Play i na stacjonarnych (zwanych również pakietem Nieograniczone Minuty do Play i na stacjonarne oraz Stan Darmowy) to sam stwierdzisz, że to bez sensu.

Jak już pisałem: Klienci twierdzą, że schodzi pierwsze. Niezależnie od tego czy są klientami nowymi czy w ofercie replay.

SAM NAPISAŁEŚ:

1)minuty,smsy, mmsy, pakiety na transmisję przyznane w wyniku uczestnictwa w ofertach promocyjnych.
2)minuty przyznane w ramach pakiety minut play
3)Minuty przyznane w ramach Pakietu Minut
4)Jednostki Rozliczane poza Abonamentem

To, co ja napisałem zgadza się z tym, co podałeś tutaj jeśli zakładamy, że 2 i 3 schodzą symultanicznie a 1 to właśnie "extra pakiet" w promocji "podwójne korzyści". W takim razie to ja mam rację :D

#408204  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 14:27
chesnokov pisze: To, co ja napisałem zgadza się z tym, co podałeś tutaj jeśli zakładamy, że 2 i 3 schodzą symultanicznie a 1 to właśnie "extra pakiet" w promocji "podwójne korzyści". W takim razie to ja mam rację :D

tak jak wspominałem, potwierdzałem te informacje ,dlatego Ci je przekazuję. Jeśli jestes pewny,że najpierw są te z "podwójnego" niech tak zostanie. W tej sprawie mamy inne zdanie.

#408220  autor: cycek12
 02 cze 2010, 15:04
Play pisze:
a czy ta promocja z tym pakietem obowiazuje rozniwez jak sie przenosi numer z innej sieci???
Tak.

no to dziwne bo doradca z ktorym mialem przyjemnosc spotkania powiedzil ze ta oferta jest dla nowych kiljentow a nie dla tych ktorzy przenosza numer z innej sieci

#408221  autor: bleckwarrior
 02 cze 2010, 15:06
cycek12 pisze:
no to dziwne bo doradca z ktorym mialem przyjemnosc spotkania powiedzil ze ta oferta jest dla nowych kiljentow a nie dla tych ktorzy przenosza numer z innej sieci
ale która promocja?, niżej ci wyjaśniłem