• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #406901  autor: aizo
 27 maja 2010, 11:07
Informacje o nowej usłudze - > -> Orange testuje drugi numer na karcie SIM <-

Usługa jest w fazie testów i nie można wybrać numerów ale jak usługa już wejdzie na stałe(o ile wejdzie)Chyba będzie można wybrać swój drugi numer?
Czy jak ktoś ma starą karte Sim nie będzie jakis problemów(prawie 10 lat ma karta)

Połączenie nie może być zrealizowane.

#406905  autor: elkanguro
 27 maja 2010, 12:11
Usługa będzie świetna jeśli zostanie wprowadzona na stałe.

Aczkolwiek też się boje o stare czarne karty z logiem IDEI czy na nich to zadziała. Jak przetestujesz to daj znać.

Co do wybrania numerów, myślę, że to wcale nie będzie łatwe, chyba, że udostępnią możliwość wyboru przez internet.

No ale najważniejsze aby dało się zmieniać taryfę wówczas Orange Abonament + Orange Free Na Kartę i czego więcej trzeba? :D

Virgin Mobile
--------------------------------------------
LTE Cyfrowy Polsat + HaloNet
NaszaSiec.net 15 Mbps + HaloNet

#406909  autor: aizo
 27 maja 2010, 12:15
Bo np ja mam dwa numery z orange i jak by sie udało mieć je na jednej karcie sim bylo by bosko;) Ale wątpie,że aktywny numer będzie sie dało podpiąć pod inna karte

#406924  autor: elkanguro
 27 maja 2010, 13:15
To by było bardzo korzystne.

Ciekawe natomiast jak, w przypadku korzystania z tej usługi, zostanie rozwiązany problem Przenośności Numerów.

Virgin Mobile

#406927  autor: aizo
 27 maja 2010, 13:18
Numer który dostaniesz na prób nie można przenieść(i tak sie kasuje po testach) a co będzie potem to nie wiem

#406988  autor: cesarz
 27 maja 2010, 20:32
Chcesz brać udział w testach :mrgreen: , trzeba wysłać sms komendą EN na numer 8041 . Testuję i działa , numer jest w OPoP . :-)

CNN

#407020  autor: elkanguro
 28 maja 2010, 00:57
To oczywiste, że w fazie testów przenoszenie numerów nie działa zwłaszcza, że to tylko numery tymczasowe. Zastanawie mnie po prostu jak ta kwestia zostanie rozwiązana w przyszłości.

Virgin Mobile

#407140  autor: Robaas
 28 maja 2010, 18:54
szkoda, że to tylko testy bo całkiem ładny numer dostałem. Co do samej usługi u mnie działa ale połączenia przychodzące a 2 numer są wyświetlane jako "brak numeru" czyli zastrzeżone i przez to nie wiem na który numer idzie połączenie.

#407221  autor: ChuckyCiechanow
 28 maja 2010, 23:40
Dwa numery na karcie

Plus Turbo

20 listopada 2001, 07:00:50
Plus GSM wprowadza usługę umożliwiającą korzystanie z dwóch numerów telefonów na jednej karcie SIM.
http://www.internetstandard.pl/news/219 ... arcie.html

#407225  autor: elkanguro
 28 maja 2010, 23:50
ChuckyCiechanow, a co to ma do tematu?

Virgin Mobile

#407240  autor: cesarz
 29 maja 2010, 01:04
Ma to że próby były już dawno temu , osobiście mam zablokowany telefon - jestem tz. testerem . Nie można dzwonić , wysyłać sm i mms , brak połączenia z internetem . ZERO POŁĄCZEŃ !!!!!

CNN

#407243  autor: bleckwarrior
 29 maja 2010, 07:52
cesarz pisze:Ma to że próby były już dawno temu , osobiście mam zablokowany telefon - jestem tz. testerem . Nie można dzwonić , wysyłać sm i mms , brak połączenia z internetem . ZERO POŁĄCZEŃ !!!!!
to po co taki telefon? aby go oprawić w ramkę?

#407247  autor: ezaq
 29 maja 2010, 08:34
Wczoraj wystąpił problem z logowaniem do sieci kart SIM, na których uruchomiono Ekstra Numer . Potwierdzają to komentarze na blogu W. Jabczyńskiego. Osobiście w godz. ok. 14.45-15.30 nie mogłem korzystać z telefonu. Próba połączenia się na mój numer główny jak i ekstra numer kończyła się komunikatem: "Przepraszamy. Nie możemy zrealizować tego połączenia. Prosimy, spróbuj później".

Z ciekawości zapytam: jaki dostaliście prefiks Ekstra Numeru? Ja mam 505 :)

#407357  autor: cesarz
 30 maja 2010, 09:16
Już trzeci dzień mam zablokowany telefon po włączeniu Ekstranumeru :( ( żadnych połączeń , sms , mms i internetu ) Nie mogąc wysłać smsa aby zrezygnować z EkstraNumeru piszę e-maile , dostałem jedną odpowiedź aby wyłączyć telefon co już wcześniej robiłem i oczywiście nie pomogło. Numer jest też na 505xxxxxxx i ciekawy zestaw cyfr.

CNN

#407358  autor: Vieslav
 30 maja 2010, 09:31
Mam nadzieję, że będzie można zmieniać taryfy? Orange Free i Pop na jednej karcie... :lol: Chociaż śmierdzi mi to trochę sposobem na podbicie ilości "abonentów". Na pewno coś takiego włączy duża liczba osób aby obniżyć wydatki, nie zapominajmy o dzieciakach, które nie mogą mieć jednego numeru i zawsze mają ich dziesiątki. Liczba "abonentów" na pewno podskoczy i to wysoko.

#407361  autor: cesarz
 30 maja 2010, 09:57
Ilość aktywnych kart sim nie ma chyba tak wielkiego znaczenia jak czysty zysk finansowy . Tylko zysk jest ważny dla FT i z tego rozliczany jest Centertel.

CNN

#407418  autor: pumba
 30 maja 2010, 14:49
Jestem ciekaw czy jak wejdzie ta usługa komercyjnie to czy będzie można przypisać jako drugi numer numer który mamy na innej karcie sim np. do sim w abonamencie przypisać numer będący w orange free tym abonamentowym lub z telefonu służbowego czy tylko będzie możliwość dobrania nowego numeru jeszcze nieaktywowanego?

#408157  autor: Marens
 02 cze 2010, 11:50
Czy na Ekstra numerze działają pakiety, takie jak są w POPie?

#408467  autor: phone
 03 cze 2010, 19:06
Dałem sie skusić do testowania drugiego numeru na tej samej karcie SIM. I wywnioskowałem następujące rzeczy:

- wszyscy co mówią że ich telefony szwankują to muszą mięć włączona funkcje ukrywania numeru telefonu w telefonie, dzwoniac z nowego numeru trzeba odblokować- wtedy jest ok.

- w mojej ocenie Orange skasuje tą funkcje po testach albo wprowadzi ograniczenia jakieś a to dlatego że np mi skończyła sie umowa w Orange Abonament 55 zmniejszyłem abonament do minimum czyli 25 zł i dzwonie z tego drugiego numeru i mam za minute 0.29 zl :).

#408606  autor: kowcio
 04 cze 2010, 12:02
Marens pisze:Czy na Ekstra numerze działają pakiety, takie jak są w POPie?
Czemu mialyby nie działać? :roll: Przecież POP to taryfa opierająca się w całości na pakietach.
Uruchomięłm na swoich dwóch numerach z których korzystam to cuś tak żeby zobaczyć. Też dostałem numer zaczynający się na 505. Numery takie średnie mi sie trafiły. Jeden lepszy, drugi taki se. Myślałem, ze jak uruchomię tę usługę jednocześnie na obu numerach to dostanę zbliżone numery, ale jednak nie. Jeden to 505 870 xyy a drugi to 505 860 xyz.