• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #397359  autor: Vieslav
 05 kwie 2010, 21:32
Chcę przenieść numer z Orange do mBank Mobile. Numer zarejestrowany jest na inną osobę. Znalazłem informacje, w jaki sposób zarejestrować go na siebie. Tylko teraz pojawia się problem: ważność mojego dowodu osobistego kończy się w połowie kwietnia. Przypuśćmy, że formularz rejestracyjny wyślę jutro (podam starą serie i numer dowodu), za dwa tygodnie przeniosę numer (mając już nowy dowód). Serię i numer niby znam na pamięć więc w mBanku mogę podać stary, aby zgadzał się z tym w Orange, ale chyba trzeba załączyć xero dowodu? Co w takiej sytuacji? Czy po wymianie dowodu muszę znowu wysyłać od nowa kartę rejestracyjną do Orange aby zmienić serię i numer dowodu?

#397360  autor: natalia.natalia
 05 kwie 2010, 21:48
najlepiej poczekaj aż będziesz mieć nowy dowód. Wtedy przerejestujesz sima na siebie w orange i od razu przeniesiesz do mbank mobile bez żadnych kłopotów.

#397361  autor: kerim36
 05 kwie 2010, 21:52
jw

polecam poczekac na nowy dowod i wtedy zaczac przenosiny, bo inaczej mozna sie spodziewac problemow przy kurierze dostarczajacym umowe z mbanku

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#397362  autor: Vieslav
 05 kwie 2010, 21:52
A ile trwa takie przerejestrowanie? (każdą możliwą drogą, tzn wysłanie faxem, zostawienie formularza w salonie, wysłanie pocztą priorytetem)

#397363  autor: kerim36
 05 kwie 2010, 21:56
najbardziej polecam wizyte w salonie firmowym - sprawa zostanie zalatwiona od reki

salony partnerskie i dax to pewnie z 2 tygodnie czekania - o ile wszystko przejdzie czytelnie

#397365  autor: nemo2009
 05 kwie 2010, 22:15
Vieslav pisze:A ile trwa takie przerejestrowanie? (każdą możliwą drogą, tzn wysłanie faxem, zostawienie formularza w salonie, wysłanie pocztą priorytete
Jeśli zrobisz to salonie własnym TP-Orange,zmiana nastąpi od północy dnia następnęgo,w którym dokonałeś zmiany.W salonach dilerskich nie wiem,nie mam zdania.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#397387  autor: vh
 05 kwie 2010, 23:18
Możesz użyć paszportu (jeśli masz) zamiast dowodu.

#397414  autor: Vieslav
 06 kwie 2010, 09:25
Teraz przyszła mi do głowy taka myśl: może lepiej będzie, żeby osoba, na którą jest numer złożyła wniosek o przeniesienie do mBanku i dopiero w mBanku przerejestruje go na siebie? Tylko czy powiązanie numeru z kontem bankowym nie oznacza rejestracji i czy w ogóle uda mi się to zrobić jeśli numer będzie na inną osobę? Co w przypadku chęci powrotu do Orange?

#397423  autor: kerim36
 06 kwie 2010, 10:20
w sumie dobry pomysl

pozniej przypisujesz ten numer do swojego konta w mbanku (o ile takowe posiadasz) i automatycznie jestes jego dysponentem wiec pozniej TY robisz z tym numerem co chcesz.

#397466  autor: Ruben
 06 kwie 2010, 12:58
Vieslav, jeżeli posiadasz konto w mBanku, to najszybszym sposobem będzie przeniesienie numeru na obecnego właściciela a Ty rejestracji dokonasz w mBanku przypisując go do swojego konta mobile, bo to jest równoznaczne z rejestracją.