• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #52308  autor: chriss2
 07 lut 2006, 22:26
Witam...

mam 2 telefony w orange... 1. w mixie a drugi na abonament w starej optimie ideii.

Moje pytanie zwiazane jest z cena jaka mi zaproponuje orange przy wymianie telefonu na abonament (jak to mniejwiecej przewidziec, czego sie spodziewac). Dodam iz w tej chwili zaproponowano mi na mixa np nokie 6020 przy umowie na 24 miesiac cene 27 zl (w cenniku 149). Jesli chodzi o wydatki miesieczne to place w granicach 250-300 zl za obydwie aktywacje (abonamenty na oba to idea optima 60 i mix 49,99).

Pozdrawiam

#52319  autor: pumba
 07 lut 2006, 22:44
hmm przepraszam że nie na temat ale czy opłaca ci się siedzieć na tych taryfach co masz? Przecież tam minuta rozmowy kosztuje między 1,50zł a 2zł i w dodatku brak naliczania sekundowego. Jakbyś zmienił na jakieś za aktualnych taryf albo za czasów idei na Jedną Idee to z pewnością rachunki bys miał o wiele niższe!

#52338  autor: chriss2
 07 lut 2006, 23:38
pumba pisze:hmm przepraszam że nie na temat ale czy opłaca ci się siedzieć na tych taryfach co masz? Przecież tam minuta rozmowy kosztuje między 1,50zł a 2zł i w dodatku brak naliczania sekundowego. Jakbyś zmienił na jakieś za aktualnych taryf albo za czasów idei na Jedną Idee to z pewnością rachunki bys miał o wiele niższe!

Zdaje sobie doskonale z tego sprawe... wlasnie przy ewentualnym podpisaniu nowej umowy zmienie napewno!!!
Interesuje mnie jaka cene dostalbym na nowy telefon (cos z polki w granicach 800 zl przy abonamencie od 116 zl) tzn upust kwotowy czy procentowy i przyznawany na jakiej podstawie...?

Moze ktos wie....?

#52348  autor: wujekm
 08 lut 2006, 00:47
no ostatnio przedłużyłem w ramach propozycji orange, mam podobnie jak Ty kilka numerów firma 50, firma 100, buisness everywhere i na koncie jeszcze dwa na karte nieaktywne ale na koncie widnieją heh. Poza tym mam dłuuuugi staż który też się liczy. Rachunki za to wszystko 300-400zł ale nie liczy się zbiorczy rachunek dla konta tylko osobny do każdego numeru. Pół roku temu korzystałem z propozycji dla firma50 i tam mogłem sobie pozwolić na N6020 za 1zł, N6230i za 120zł itd. Za to ostatnia propozycja dla firma 100 wyglądała w tym przypadku tak że umowa była przygotowana 4 miesiące wcześniej, niemal każdy telefon za złotówkę poza N70 (7zl z groszami) i komunikatorem (około 149zł). Umowa podpisana odrazu co dało skrócenie poprzedniej o 3 miesiące :shock: Do tego jeszcze spory rabat na abo

Szkoda że jechałeś długi czas na takich starych taryfach, bo jakbyś miał nowsze to przy tych rachunkach miałbyś większą intensywność korzystania z telefonu co dałoby Ci lepszą ofertę. Ja zmieniam na bieżaco zawsze, jak nowa taryfa jest bardziej atrakcyjna, nawet jak mam zapłacić za zmianę. Później to procentuje. Teraz dzwoń kilka razy do propozycji i zwracaj uwagę co kto Ci proponuję bo są różne oferty a Ty skorzystaj z najlepszej. Trudno mi powiedzieć ile dostaniesz ale raczej nic specjalnego.

#52357  autor: rafcyk
 08 lut 2006, 08:36
Tez wolalbym zaplacic za zmiane taryfy, niestety w Erze tak dopasowuja, ze przedluzaja umowe o kolejne 6miesiecy :evil:

#52510  autor: wujekm
 08 lut 2006, 18:11
Tak Ci dogodzą tylko w Erze...

#52512  autor: pumba
 08 lut 2006, 18:18
Dlatego zrezygnowałem z ery bo to było żałosne zmuszając ludzi do pozostania przez dodatkowe pół roku za coś co w innych sieciach było dostępne bez żadnych przeszkód

#52581  autor: rafcyk
 08 lut 2006, 23:02
Ja narazie raczej z Ery nie zrezygnuje, ale pewnie gdy zakonczy mi sie umowa pomysle nad Taktakiem, chyba ze do tego czasu zaproponuja cos sensownego (min bez tel)

#52591  autor: mikemat
 09 lut 2006, 00:14
rafcyk pisze:Tez wolalbym zaplacic za zmiane taryfy, niestety w Erze tak dopasowuja, ze przedluzaja umowe o kolejne 6miesiecy :evil:
od kilku lat za oplate zmieniasz taryfe i nic sie nie przedluza, aktualnie w biznesie kosztuje to bodajzde 61 brutto.

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#52782  autor: pumba
 09 lut 2006, 22:10
mikemat pisze:
rafcyk pisze:Tez wolalbym zaplacic za zmiane taryfy, niestety w Erze tak dopasowuja, ze przedluzaja umowe o kolejne 6miesiecy :evil:
od kilku lat za oplate zmieniasz taryfe i nic sie nie przedluza, aktualnie w biznesie kosztuje to bodajzde 61 brutto.
no niestety rok temu jak era wprowadziłą nowe taryfy tj. komfort i classic to ode mnie za przejście z Moja 40 Medium rządali opłaty i przedłużenia umowy o 6 miesięcy za co ładnie podziękowałem i ośiwadczyłem że za takie traktowanie klienta nie zostane ani dnia dłużej w takiej sieci i jak powiedziałem tak zrobiłem.

#52840  autor: rulezzz01
 10 lut 2006, 09:09
ja teraz przy przedluzeniu umowy (jedna idea mix 25) w orange dostalem sagem'a my301x za 49zl a moglem wziac se k300i za 107zl... :(

#52841  autor: mikemat
 10 lut 2006, 09:31
pumba pisze:
mikemat pisze:
no niestety rok temu jak era wprowadziłą nowe taryfy tj. komfort i classic to ode mnie za przejście z Moja 40 Medium rządali opłaty i przedłużenia umowy o 6 miesięcy za co ładnie podziękowałem i ośiwadczyłem że za takie traktowanie klienta nie zostane ani dnia dłużej w takiej sieci i jak powiedziałem tak zrobiłem.
ja zmienialem kilka razy taryfy, chyba ze 3 razy i za kazdym razem za doplate, bez przdluzenia, ale mam od 4 lat umowe bezterminowa...

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#52934  autor: pumba
 10 lut 2006, 18:23
mikemat pisze:
pumba pisze:
mikemat pisze: od kilku lat za oplate zmieniasz taryfe i nic sie nie przedluza, aktualnie w biznesie kosztuje to bodajzde 61 brutto.
ja zmienialem kilka razy taryfy, chyba ze 3 razy i za kazdym razem za doplate, bez przdluzenia, ale mam od 4 lat umowe bezterminowa...
hehe no to teraz wszystko jasne bo jak można przedłużyć umowę na czas nieokreślony :-D
Tylko pytanie czy opłaca ci się siedzieć na tej umowie na czas nieokreślony przecież przez te 4 lata miałbyś 2 nowe telefony a jak ci na nich nie zależy to jakbys je sprzedał to byś miał minimum 1000zł w kieszeni :wink:

#52955  autor: mikemat
 10 lut 2006, 19:27
pumba pisze: hehe no to teraz wszystko jasne bo jak można przedłużyć umowę na czas nieokreślony :-D
Tylko pytanie czy opłaca ci się siedzieć na tej umowie na czas nieokreślony przecież przez te 4 lata miałbyś 2 nowe telefony a jak ci na nich nie zależy to jakbys je sprzedał to byś miał minimum 1000zł w kieszeni :wink:
z perspektywy czasu tez tak teraz mysle i chce teraz wlasnie wyszarpac jakies telefony (mam 2 numery w ERA biznes), ale nie ma nic z UMTS, wiec chyba wezme dodatkowe minuty..

Pozdrawiam
Grupa Medforum
www.medforum.pl

#53005  autor: rafcyk
 10 lut 2006, 20:48
pumba pisze: no niestety rok temu jak era wprowadziłą nowe taryfy tj. komfort i classic to ode mnie za przejście z Moja 40 Medium rządali opłaty i przedłużenia umowy o 6 miesięcy za co ładnie podziękowałem i ośiwadczyłem że za takie traktowanie klienta nie zostane ani dnia dłużej w takiej sieci i jak powiedziałem tak zrobiłem.
Ja sie skusilem, poniewaz 90% polaczen i tak mam do jednego numeru, wiec i tak mi sie to oplacalo...niestety kosztem 6mc :evil:

[ Dodano: 2006-02-10 20:50 ]
pumba pisze: hehe no to teraz wszystko jasne bo jak można przedłużyć umowę na czas nieokreślony :-D
Pewnie mialby te 2 telefony, ale tak zawsze ma mozliwosc placenia mniejszego abonamentu i otrzymania wiekszej ilosci bezplatnych minut co zdecydowanie obniza rachunki

#53008  autor: pumba
 10 lut 2006, 20:56
rafcyk pisze:
Pewnie mialby te 2 telefony, ale tak zawsze ma mozliwosc placenia mniejszego abonamentu i otrzymania wiekszej ilosci bezplatnych minut co zdecydowanie obniza rachunki
rafcyk ale przy umowie na czas nieokreślony nie dostajesz żadnych dodatkowych bezpłatnych minut, mikemat poprostu nie przedłuż umowy na czas określony i z tego powodu nie brał ani telefonu ani żadncyh usług, mikemat mam nadzieję że mam rację?

#53112  autor: koralowiec1
 11 lut 2006, 10:33
Koleżance w pracy kończy się na dniach umowa z Orange. Najpierw im wypowiedziała umowę, a teraz jak do niej jeszcze raz zadzwonili, kuszą ją rabatem w mixie na telefon około 120-130 zł poniżej ceny w promocyjnym cenniku. No i chyba ją skuszą, bo ani Era ani Plus nie sprzedadzą jej taniej telefonu (ona od miesiąca biega po salonach, więc chyba jest na bieżąco).
 #53682  autor: chriss2
 13 lut 2006, 12:43
No wiec dziekuje za wszelkie informacje...

Z tego co sie juz zorientowalem dzwoniac do ProPozycji a ciezko sie z nimi gada, to daja upusty na telefon do mniej wiecej 200 zl wszystkim bez wzgledu na abonament (w mixie).
Tyle ze ich wiedza z zakresu oferowanych telefonow i wogle tego co ma wejsc do oferty jest naprawde mierna - widac ze odrabiaja tam panszczyzne... Pokazala sie ulotka ze ma wejsc w mixie telefon SE Z520i - od 1 zl. no i fajnie a gosc w propozycji mi na to ze jezeli bedzie to na 100% bedzie po 1.000,00 a on mi na niego moze dac 200 zl upustu. Kiedy zaczelem go naciskac ze przeciez jest na ulotce ze bedzie od 1 zl to gosc na to "Ale tak wogle to jego nie bedzie w mixie" :))) no zgadzam sie ze moze go nie byc (telepolis tez o tym informowalo ze bedzie tylko w Twoim Planie) aloe po co w ulotce to zamieszczali to nie wiem...?

Po rozmowie pozostal mi niesmak bo gosc bardziej naciskal zeby brac sagema, przedlozyc umowe, nie marudzic i "spier...ć", niz uczciwe doradzic - np w stylu to prosze poczekac zastanowic sie, moze bedzie w mixie.... ewentulanie jakie funkcje telefonu pana interesuja to moze zaproponuje cos innego....

No coz jeden sprzedawca a potrafi zepsuc wizerunek firmy :/

#54015  autor: D@rio
 15 lut 2006, 01:51
Istne brednie !! wrrrr. Jak mnie wkurzają tacy konsultanci co udają Bogów a wielkie g*** wiedzą i się znają. SonyEricsson Z520i jest jak najbardziej w OrangeMIX ! ! ! . Odsyłam do działu promocję na Telepolis.pl i zapoznania się z cennikiem dla OrangeMix. Telefon ten ma wejść do sprzedaży lada moment. Negocjuj z Nimi twardo i nie daj sobie wcisnąć kitu....

#54060  autor: Dimson
 15 lut 2006, 15:12
No Panowie i Panie od dziś zaczynam walkę z Orange o K750i.
Życzcie mi powodzenia.
Dzwoniłem dziś po raz pierwszy i cena wyjściowa przy planie Firma 100 - 699zł :shock:
Czas rozpocząć grę......

Opiszę w skrócie moją sytuację.
Wcześniej tel. był na osobę fizyczna jakoś w listopadnie skończyła się umowa. (czyli przeszła na czas nieokreślony)
Kilka dni po skończeniu tej umowy zrobiłem cesję z os. fizycznej na firmę (plan FIRMA 100)
Po zrobireniu tej cesji chciałem odrazu skorzystać z propozycji w Orangu ale miła Pani powiedziała mi że będzie to mozliwe dopiero po opłaceniu trzech faktur :x
No i właśnie dziś opłaciłem trzecią fakture i zobaczymy jak się zakończy ta zabawa.
Chciałbym jakoś dogadać się z Orange ale też chciałbym K750i za rozsądne pieniądze, co nam z tego wyjdzie zobaczymy......

[ Dodano: 2006-02-16, 12:27 ]
No więc walka okazał się krótka gdyż dali mi warunki które mi odpowiadają 8)
Tzn. zadzwoniłem do propozycji i przy drugiej rozmowie (oczywiście był tekst o ew. zmianie operatora) dostałem to czego chciałem. (niestety narazie K750i nie ma w magazynie)
A wię przy pozostaniu na 24 miesiące zaproponowali mi K750i za - 29 zł netto
przy planie taryfowym FIRMA 100.
Teraz pozostaje mi czekać na ten telefon tylko ciekawe jak długo :x
Ps. może znacie jakieś salony w Wa-wie gdzie można dostać K750i