• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #393608  autor: incognito1313
 16 mar 2010, 21:43
W pracy potrzebuje mobilny internet napewno nie wiecej jak 500 MB na maile itp. (jest to taryfa 500 MB za 15 zł w telefonie).
Pod koniec okresu rozliczeniowego (ostatni dzien) zalogowałem sie na konto i zobaczyłem ile mam megabajtów do wykorzystania ... pokazywało mi około 260 mb, wiec dosc sporo. Przegladalem internet przez okolo godzine ze sciaganiem pików cały czas liczac dane. Kiedy juz widziałem ze moge sie zblizac do konca transferu zalogowałem sie ponownie na play24 pokazało mi ze mam jeszcze 4MB z pakietu wiec zaraz sie rozłaczyłem. Na drugi dzień rano sprawdzajac stan konta aby sprawdzic czy mi naliczylo kolejne pakiety minutowe i MB pokazało mi ze mam połaczenie internetwoe za ponad 1000 zl wlasnie te 200MB które mialem w pakiecie.
Składalem reklmacje i odwołanie odrzucili i kaza zapłacic rachunek.
Dodam ze jestem informatykiem i wiem ze zostałem naciągniety na dodatkowe 200mb za tysiaka
Szkoda że dopiero teraz zacząłem szukać o tej sieci w internecie, znalazłem kilka podobnych przypadków ...

CZY ktos jest w podobnej sytuacji ???
Jesli tak prosze o kontakt xxxx
połaczymy siły.

OSTRZEGAM PRZED TA SIECIĄ !!!

------
nie podajemy zadnych danych na publicznym forum. od tego sa odpowiednie opcje w profilach. - thonka
Ostatnio zmieniony 17 mar 2010, 16:15 przez incognito1313, łącznie zmieniany 1 raz.

#393609  autor: Pijo
 16 mar 2010, 21:46
Daj screenshota z bilingu z tymi połączeniami .

#393616  autor: Marens
 16 mar 2010, 21:53
incognito1313 pisze:zostałem naciągniety na dodatkowe 200mb za tysiaka
200MB * 1,20zł = 240zł
Jeśli się nie mylę, to w Play Abonament nie można mieć pakietów. internetowych.
Tam opłata zgadzałaby się 200MB*5zł=1000zł.

#393639  autor: incognito1313
 16 mar 2010, 22:16
to jest play dla firm. posiadam u nich 3 telefony.
a jesli chodzi o bilingi to sa w nich duze niescisłosci.
Zliczajac promocyjne megabajty wykorzystane z 500 MB wychodzi mi około 230 mb a w całym bilingu nie wiem skad sie bierze ponad 633 MB.
Znalazłem kilka podobnych sytuacji w internecie wiec nie jestem odosobniony, ale co z tego jesli mzoe bede musiał wybecalowac kupe kasy... ale bede walczył.

Umieszczenie bilingu tutaj nie wiem czy cos pomoze,
, a nie bardzo chce gdyż tam sa moje kontakty telefoniczne.
Pijo masz jakis pomysł ???

[ Dodano: 2010-03-16, 22:21 ]
Tutaj ogólnie chodzi o sam fakt - tego ze ja nie bede przesiadywał na bilingach i sam dodawał kB i MB czy ja to wysiedzialem czy nie. Tutaj chodzi ze ja logujac sie na play 24 pokazywąło mi jeszcze 260 mb do wykorzystania, a jak skonczyłem przegladac net i sciagac pliki pokazywało mi jeszcze 4 MB. I mam to gdzies ze biling mówi inaczej.
Wiec tu mnie boli

#393645  autor: Pijo
 16 mar 2010, 22:22
Marens juz Ci odpowiedział.

Korzystałeś z Internetu w roamingu Plusa

Koszt 5gr/10KB = 5zl za 1MB.

Jesteś informatykiem to pewnie umiesz zrobić screena i pozamazywać w Paincie numery telefonów i prywatne dane .

Nie muszą byc widoczne wszystkie połączenia z internetem, zrob screena gdzie widac polaczenie z największa ilością przesłanych danych.

#393662  autor: incognito1313
 16 mar 2010, 22:46
no nie wiedziałem ze w centrum Polski jest wymagany roaming - a poza tym mam blokade na połaczenia poza tani internet PLAY wiec to nie wchodzi w gre.
Screena nie bede umieszczał bo tutaj nie chodzi o to zebyscie mi uwierzyli tylko o to czy ktos mial podobny przypadek, a na painta to nie mam czasu. Wole ten czas poswiecic na spotkanie z prawnikami. Wiec jesli jest tez ktos kto został zrobiony .... prosze o kontakt na maila, podany był wczesniej.

DZIEKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE

#393667  autor: Pijo
 16 mar 2010, 23:02
Nie chcesz umieszczać screena to nie.

Zgadaj do Play4You1 lub Play4You1 , to pracownicy Play, oni jeszcze raz przyjrzą się sprawie.

#393671  autor: Marens
 16 mar 2010, 23:37
incognito1313 pisze:a poza tym mam blokade na połaczenia poza tani internet PLAY wiec to nie wchodzi w gre.
Możliwości jest kilka:
=> blokada nie zadziałała
=> przekroczyłeś pakiet lecąc po 3G Play (najbardziej prawdopodobne)

incognito1313 pisze:Wole ten czas poswiecic na spotkanie z prawnikami.

To nic nie da, bo np Play24 mógł zliczać dane z opóźnieniem.
Co jest bardzo prawdopodobne, bo z tym serwisem są ciągle kłopoty.
Lepiej poprosić o rozłożenie płatności na raty, i trochę "pokwakać".

Co ciekawe, w Erze też jest opłata po wykorzystaniu pakietu i takich akcji nie ma.

#394554  autor: piyoter
 21 mar 2010, 02:06
Chyba w żadnej sieci dane dotyczące finansowych zmian na koncie nie są robione na bieżąco.
Skoro uzywałeś intensywnie internetu zwłaszcza w 3G, mogło nie policzyc wszystkich sesji w chwile po tym jak zaprzestałeś.

A na prawników nie zbieraj tak szybko kasy, taniej ci wyjdzie zapłacic ten rachunek ( bez opłacania kosztów sądowych i prawników). Napisz lepiej pismo o rozłozenie tego rachunku na raty.

#394556  autor: pawelf
 21 mar 2010, 07:44
incognito1313 pisze:no nie wiedziałem ze w centrum Polski jest wymagany roaming - a poza tym mam blokade na połaczenia poza tani internet PLAY wiec to nie wchodzi w gre.
Screena nie bede umieszczał bo tutaj nie chodzi o to zebyscie mi uwierzyli tylko o to czy ktos mial podobny przypadek, a na painta to nie mam czasu. Wole ten czas poswiecic na spotkanie z prawnikami. Wiec jesli jest tez ktos kto został zrobiony .... prosze o kontakt na maila, podany był wczesniej.

DZIEKUJĘ ZA ZAINTERESOWANIE

Więc kolego kilka spraw.

Ustal jaki miałeś zapas MB przed takim stanem.Ile dokładnie Mb wykorzystałeś przez ten dzień. I tylko reklamacja.

Strona Play24 w ostatnim czasie jest mało wiarygodna, a jednak większość osób na niej bazuje.Ty mając połączenie z telefonem masz zakładkę do swojego konta, poprzez wap ,więc tam już masz najbardziej aktualne dane konta.Ja osobiście widzę tylko 2 możliwości.
1-pomyłka w odczycie pozostałych MB do końca okresu rozliczeniowego i stąd nieświadomie przekroczyłeś limit, a druga to błąd systemu bilingowego,który mimo iż miałeś jeszcze zapas naliczał Ci opłaty.
Masz możliwość reklamacji,więc ja składaj.Dodatkowo jak zadziała to opieszale, to masz jeszcze fajną stronę gdzie pewien urząd pośredniczy w takich reklamacjach.
I sprawdź raz jeszcze, czy masz na włączoną blokadę transferu danych z obcych sieci.

#394567  autor: TomekO
 21 mar 2010, 09:56
Forum posiada opcję "szukaj". Biling w serwisie Play24 ma możliwość wyświetlania tylko transmisji danych.