Jak dla mnie czy to logo się upodabnia do logo marki Vodafone czy nie, to mnie już nie obchodzi.
Odnośnie tej kosmetyki, to nie wiem po co to?! Jakby nie mógł zostać poprzedni napis z dużym P. Teraz, patrząc na ofertę Polkomtela i te zmianę stylistyki logo Plus na plus kojarzy mi się z małym p, jak mały plus, a dużym M, jak duży MINUS
Może pamiętacie wcześniejszą "modyfikację" logo Plusa z początku 2005r. Wtedy, moim zdaniem, było to uzasadnione. Bo oprócz zmiany czcionki napisu Plus oraz tego "uśmiechu"

zlikwidowali dopisek GSM. Nie wiem, po co tak długo przy logo Plus był dopisek GSM?! To tak wyglądało, jakby tylko Polkomtel dalej miał pozwolenie na 2G, bez 3G

Z tego co pamiętam, PTC potrafiła chyba już na początku 2000 lub 2001r. "usunąć" dopisek GSM, czyli przed lub po otrzymaniu koncesji na UMTS'ik, co było dla mnie jak najbardziej zrozumiałe
A teraz Polkomtel zamiast tracić czas i pewnie pieniądze na jakieś modyfikacje logo, mogli by te "siły" poświęcić, moim zdaniem, na poprawianie oferty, która teraz wychodzi, ale na Minus

Ciekawe czy w Poznaniu, gdzie jest na dachu jednej z kamienic napis Plus, przez duże P, będą to zmieniać

Oczywiście to pytanie retoryczne