Dystrybutora - chodziło mi w sensie o salon firmowy operatora (w tym wypadku Era) bo to od niego nabyło się telefon
Czytałem również, tutaj na forum, wypowiedź userki, której po zerwaniu umowy z operatorem odmówiono zdjęcia simlocka bezpłatnie i motywowano to tym, że nie jest ona już abonentką sieci, więc stosunek prawny ustał, z powodu zerwania umowy i nie jest już wiążący dla operatora, który nie musi odblokowywać zakupionego w promocji telefonu.
Oczywiście że musi! A ta osoba trafiła na jakiegoś niekompetnego/złośliwego pracownika
Inna sytuacja jest kiedy umowa została normalnie zakończona, wtedy operator ma obowiązek odblokować bezpłatnie telefon ( poza Orange oczywiście, bo tam ta usługa jest zawsze płatna)
Nie ma znaczenia jak zakończysz umowę, czy dobiegnie końce kontarkt czy też zapłacisz karę i zerwiesz przed czasem - simlocka zdejmą i sposób zakończenia umowy nie ma żadnego zdażenia.
poza tym gwarancja na zakupiony telefon to 24 miesiące i nie ma w opisywanej sytuacji zastosowania, bo telefon na gwarancji do serwisu przyjmą( obojętnie czy ktoś jest czy nie abonentem sieci pod warunkiem, że będzie miał kartę gwarancyjną i dowód zakupu), ale simlocka nie zdejmą.
Gwarancja była tylko przykłądem. Napisze jeszcze raz dokłądniej: kupujesz telefon i podpisujesz umowe na 24msc po roku rozwazujesz umowe a telefon sie zepsuje po 16 miesiacach, i co w Erze nie przyjmą telefonu do naprawy na gwarancję bo nie jesteś już abonentem i stosunek prawny ustał?
Oj zresztą piszę z taką penością bo z taką sytucją się spotkałem i nie było ŻADNEGO problemu. Powiem wiecej - spotkalem sie z sytuacjami gdy ktos kupil telefon z allegro i poszedl u siebie zdjac simlocka i tez mu sie udalo (a z taka osoba to juz wogole Era nie ma zadnego stosunku prawnego).