• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #390949  autor: Penikreska
 02 mar 2010, 16:53
Mam telefon z ERY (SE c510) i posiadam aplikacje blueconnect.
Ale karte mam w HEYAH. ustawione w łaczach internetowych że łączy sie przez heyahwap.
Gdy ustawie na cos z ERY to nie chce sie łaczyć...
Moje pytanie to czy blueconnect w sieci heyah kompresuje tak samo jakbym mial ere??
A jeśli tak to które lepiej? OPERA czy BLUECONNECT,
Częśto korzystam z neta więc mi to potrzebne...
Dzięki pozdro!

#390981  autor: thonka
 02 mar 2010, 18:31
opcja blueconnect w glownym menu telefonu to tylko zmieniona ikona i nazwa normalnej przegladarki internetowej od SE, ktora nie kompresuje tak dobrze danych jak opera, wiec lepiej bedzie uzywac tej drugiej.

to ze nie chce sie laczyc z ustawieniami ery to jest jaknajbardziej poprawne w koncu masz karte heyah...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#391015  autor: Penikreska
 02 mar 2010, 20:45
Mój kolega tez ma tel z ERY i karte HEYAH i nie wiem jakim cudem na erze mu śmiga.
Własnie mniej mu kasy bierze niz mi..i nie wiem czemu.szkoda ze blueconnect mi nie dziala tak jak powinien a powinien kompresowac.
U mnie jest jako przeglądarka a u niego jako aplikacja i pewnie dlatego jemu kompresuje...szkoda...a wie ktoś jak pobrac compressor mini albo cos?

#391045  autor: ms93
 02 mar 2010, 22:55
Compressor Mini to Opera Mini w innych kolorach. Sciagniesz sobie Opere Mini i bedziesz mial to samo.

#391047  autor: thonka
 02 mar 2010, 23:04
ms93, nie. to nie to samo. compresor mini to system kompresji domyslnie wlaczony dla kazdego kto uzywa apn erainternet, przynajmniej ja tak mam, a nie mam jego zainstalowanego i nigdy nawet nie probowalem. charakteryzuje sie ikonami na gorze i na dole ekranu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#391116  autor: ms93
 03 mar 2010, 15:25
OK, zmylil mnie napis "Compressor Mini jest oparty na systemie Opera Mini – uznanym i sprawdzonym na całym świecie rozwiązaniu firmy Opera ASA." na stronie Ery:
http://www.era.pl/pl/indywidualni/uslug ... essor_mini
Co nie zmienia faktu, ze funkcjonalnosc chyba taka sama jak Javowej Opery Mini...

#391143  autor: Penikreska
 03 mar 2010, 17:42
A skoro mam tel z ery to nie da sie go dograc?

#391147  autor: ms93
 03 mar 2010, 17:55
Penikreska, wejdz telefonem na m.opera.com i sobie sciagnij Opere Mini.

#391150  autor: Penikreska
 03 mar 2010, 18:09
mam już ja:p ale porównywałem to rożnie ściagało...

#391152  autor: thonka
 03 mar 2010, 18:13
ms93 pisze:Co nie zmienia faktu, ze funkcjonalnosc chyba taka sama jak Javowej Opery Mini...
nie do konca.
kompresor mini to taka przegladarka w przegladarce - masz strone glowna, ktora jest caly czas aktywna i zmienia sie tylko wewnetrzna ramka, podczas gdy na gorze i na dole sa funkcyjne ikony, ale dzialaja one na zasadzie java script (np. blokowanie obrazkow, wylaczenie kompresji itp). opera jest szybsza, ale troche mniej funkcjonalna. ja np. balbym sie polaczyc z bankiem poprzez opere mini, compresor mini natomiast w pelni korzysta z protokolu https.

czy sposob dzialania jest taki sam? tez nie.
przyklad? laduje portal m.gazeta.pl i odrazu przechodze do pelnej wersji portalu.
jakie wyniki? niby powinny byc te same, a jednak nie sa.
opera mini (jakosc zdjec niska) - 109,54/3,67kB
compresor mini (jakosc niska) via nokiowa przegladarka - 44.25/12,40kB
bez kompresji ta operacja zabiera 946,06/108,17kB (zaladowala sie tez flashowa reklama).

kompresja moze i lepiej dziala na kompresorze mini, ale nie ma on podgladu calej strony i odrazu skaluje ja do ekranu telefonu...

Penikreska, compresora mini nie dograsz, bo nie jest to program do sciagniecia. to jest poprostu nakladka ery na kazda wyswietlana za pomoca ich sieci strone internetowa. telefon z ery nie ma tu nic do rzeczy.

mozesz za to zainstalowac opere mini.

#391213  autor: Penikreska
 03 mar 2010, 21:49
mam pytanie. czemu nie chodza mi filmiki ani na m.youtube...ani na aplikacji yt..mam w heyah c510. moja matka w play.samsung s 5200 i na m.yt.dziala. sory za jakies bledy pisze z tel

#391250  autor: thonka
 04 mar 2010, 00:41
telefon nie obsluguje filmow flash z poziomu przegladarki...

#391321  autor: Penikreska
 04 mar 2010, 16:27
A da sie to jakoś zmienic? jak? to czemu nawet w aplikacji yt ne dziala?

#391337  autor: Adam80
 04 mar 2010, 17:33
Co do compresora mini w erze, nie na wszystkie telefony będące w ofercie ery mozna aktywować compresora - compresor powinien byc automatycznie "aktywowany" przy wybraniu pakietu BC. Np ja miałem problem z LG GT500 w styczniu tego roku, choć miałem wykupiony pakiet BC to dalej przeglądarka ssała MB danych. W sklepie ery i po rozmowie z konsultantem z infolinii powiedziano mi ze do tego telefonu nie ma jeszcze przygotowanej nakładki. Wiec zainstalowałem sobie Opere mini 4.

Nokia 3210 - Siemens S35 - Siemens C75 - SE k550i- LG GT500 (firmówka SE T630)