• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #389453  autor: glico
 23 lut 2010, 19:54
Więc tak mialem mixa w erze (umowa na 2 lata) umowa skonczyla sie juz dawno ja jednak dalej kozystalem z tego samego nr tel. tak jak ze zwyklego pre-paida, ostatnio skusil mnie play fresh (rok waznego konta za 5zł ) wiec zlozylem wniosek o przeniesienie numeru w salonie play (to byl czwartek 18.02)
tego samego dnia dostalem smsa z playa o blokowaniu wniosku przez ere, wiec zadzwonilem do BOKu do ery dowiedziec sie o co chodzi(okazalo sie ze zlozylem wniosek o przeniesienie numeru pre-paid a ja mam post-paid). Nastepnego dnia udalem sie do salonu do play opowiedzialem co zaszlo, pani (ta sama co poprzednio) powiedziala ze wniosek sie anuluje sam w przeciagu 48h. Zachodze dzisiaj (23.02 - 5 dni pozniej) do innego salonu play (akurat mialem blisko) poprosilem o sprawdzenie czy moge juz zlozyc nowy wniosek - okazalo sie ze sprawa dalej otwarta, ale pan z play wykonal pare telefonow i zamknal sprawe. odrazu zlozylem ponownie wniosek (tym razem o przeniesienie numeru i rozwiazanie umowy). Po jakies pol godziny przyszedl sms ze era wyznaczyla date przeniesienia numeru na 07.04 (!!!)

czemu az tyle czasu? mialo byc 24h. Mozna jeszcze cos zdzialac w tej sprawie, jakos przyspieszyc?

#389456  autor: kerim36
 23 lut 2010, 20:04
glico,

bo pewnie okres rozliczeniowy masz 7 dnia kazdego miesiaca

wypowiedzenie sklada sie z miesiecznym wyprzedzeniem, wiec 7 marca jest za wczesnie i dlatego kolejny termin to 7 kwietnia

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#389459  autor: knopers
 23 lut 2010, 20:11
Mogłeś iść do ery i powiedzieć że chcesz zrezygnować z postpaida, przejść do tak taka, zarejestrować numer na siebie (jeśli dane nie przeszłyby z postpaida) i wtedy po dniu jak Cię przeniosą do tak taka idziesz do playa i w 24 godziny przenosisz numer :)

Było: C55, 5510, MYX 6-2, V980, C75, 5210, 6510, 6230, 6230i, k550i, 6310i, N82, M8800 Pixon, d900i, Wave 723, Wave II, Lumia 920 i 930
+wiele na dłużej lub krócej

Jest: Samsung: Galaxy S7, Galaxy J3'16, Nokia: 6300

#389461  autor: kerim36
 23 lut 2010, 20:19
knopers0 pisze:Mogłeś iść do ery i powiedzieć że chcesz zrezygnować z postpaida, przejść do tak taka, zarejestrować numer na siebie (jeśli dane nie przeszłyby z postpaida) i wtedy po dniu jak Cię przeniosą do tak taka idziesz do playa i w 24 godziny przenosisz numer :)
tylko biorac pod uwage obecna sytuacje i tak by to raczej nic nie przyspieszylo

#389467  autor: glico
 23 lut 2010, 20:37
eh, czyli zawalilem sprawe. w takim wypadku pojde do sklepu i kupie nowy starter :-D
tylko teraz musze to wszystko jakos odwolac tj. przeniesienie numeru bo wypowiedzenie w erze moglo by zostac, ale pewnie sie tak nieda ;/ Wie ktos co teraz powinienem zrobic pokolei ja k chce wycofac przeniesienie numeru razem z wniskiem o wypowiedzenie?

#389527  autor: pawelf
 24 lut 2010, 00:39
glico pisze:eh, czyli zawalilem sprawe. w takim wypadku pojde do sklepu i kupie nowy starter :-D
tylko teraz musze to wszystko jakos odwolac tj. przeniesienie numeru bo wypowiedzenie w erze moglo by zostac, ale pewnie sie tak nieda ;/ Wie ktos co teraz powinienem zrobic pokolei ja k chce wycofac przeniesienie numeru razem z wniskiem o wypowiedzenie?
Proponuje nic nie robić,starter w Play i tak dostaniesz gratis więc co za różnica kiedy go przeniosą.Zawsze możesz wziąść nowy numer i przenieść .I to będziesz miał w 24 h no chyba że ktos go żle zarejestruje w sieci.

#389808  autor: play4you2
 25 lut 2010, 16:48
glico pisze:eh, czyli zawalilem sprawe. w takim wypadku pojde do sklepu i kupie nowy starter :-D
Moja propozycja na rozwiązanie sprawy jeżeli chcesz szybciej przenieść numer do Play:
1. Idź do Ery i odwołaj rezygnację z przeniesieniem numeru
2. Po ok. dwóch dniach idź ponownie do naszego Salonu i złóż wniosek o przeniesienie numeru na konkretny dzień (np. dwa dni później niż go złożysz)
3. ... i tyle :) za 5 dni masz aktywny numer w Play.

Pozdrawiam

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.