• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #387889  autor: greg
 16 lut 2010, 00:58
na początku powiem że interesuje mnie karta/mix
jeśli mix to nie więcej jak 2 lata i 10 zł (najlepiej by było, ale szukałem takiego to jedynie play chyba ma ale na 2,5 roku)

a karta to przede wszystkim długi okres wychodzących (czasami nie będę dużo gadał w miesiącu a nie widzi mi sie co miesiąc doładowywać po 30zł żeby pogadać)
czyli minimum 2/3 mc wychodzące
i dobrze by było żeby sms-y do wszystkich sieci nie były kosmicznie drogie

powiem od razu że myślałem nad play frash ale mam kilku kumpli z heyah... no wiadomo... :/
jest jakaś inna sieć która ma dłuższy okres wychodzących niż 1mc?

#387894  autor: amigo007
 16 lut 2010, 01:39
W heyah to trzeba 20zł na miesiąc wydawać żeby mieć wychodzące na 30 dni, a z telefonem to w mixie 30zł z tym że umowa może być na rok. W mixie play jest 10zł ale nie na 30 m-cy ale na 30 doładowań, wystarczy 6x załadować po 20zł a 18 po 10zł i masz na 24 m-ce i to chyba będzie dla ciebie najlepsza propozycja a z telefonem to chyba jedyna. W orange jest abonament 10zł na 12 m-cy ale to bez telefonu, no i aktywacja z pierwszą fakturą +50zł. Także play mixtura 10 jest najlepszą i właściwie jedyną ofertą z telefonem za 10zł miesięcznie. Pozdrawiam :smt006

#387953  autor: Ruben
 16 lut 2010, 14:00
Osobiście mixa odradzałbym. Jeżeli karta z długą ważnością konta to:
- Play Fresh (każde doładowanie wydłuża ważność konta o 365dni)
- Gadu Air ( doładowanie za 10zł wydłuża ważność konta o 90dni) 22-29gr/min. oprócz Play 49gr/min.
- MobilKing (doładowanie za 10zł wydłuża ważność konta o 90dni) z ceną 39gr/min do wszystkich
- mBank mobile 19gr (doładowanie za 5zł wydłuża ważność konta o 60dni), 19gr/min. do wszystkich
- Heyah może być dobre z uwagi na darmowe SMSy wewnątrz sieci. Niestety trzeba zasilić za 50zł żeby wydłużyć o 90dni ważność konta na połączenia wychodzące.
- wRodzinie (doładowanie za 25zł wydłuża na rok ważność konta) stawka 27gr/min. z wyjątkiem Play 69gr/min. i 19gr/min. w sieci i na stacjonarne.
Ostatnio zmieniony 17 lut 2010, 07:17 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#388083  autor: Vieslav
 16 lut 2010, 20:38
- mBank mobile 19gr (doładowanie za 5zł wydłuża ważność konta o 60dni), 19gr/min. do wszystkich
Jesteś pewien, że wydłuża o tyle na rozmowy wychodzące?

#388092  autor: kwistas
 16 lut 2010, 21:05
Tak tyle wydłuża, mam aktualnie też tą taryfę na drugim numerze mBank.

Jeśli masz znajomych w Heyah, cóż chyba wyjścia nie masz i musisz robić skarbonę z telefonu i wybrać Heyah, 50zł na 3 miesiące czyli 16zł na miesiąc, darmowe smsy w Heyah, w miarę tani internet i stawka 29gr/min do prawie wszystkich sieci, no chyba, że preferujesz pakietówkę, tam jest sporo ofert obniżających połączenia do Heyah. Ewentualnie kup coś z GGAir wychodzi najkorzystniej, obok mBank 19gr/min. Z drogiej strony nie wiem co im nie pasuje w Play, to, że drożej jest? No jest drożej lecz ty masz taniej, więc możesz oddzwonić.

#388103  autor: nemo2009
 16 lut 2010, 21:53
greg pisze:jest jakaś inna sieć która ma dłuższy okres wychodzących niż 1mc?
Żyje jeszcze Mobil King,10 zł wystarczy.
greg pisze:jeśli mix to nie więcej jak 2 lata
Ale dlaczego mix,potrzebujesz telefonu?

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#388130  autor: greg
 16 lut 2010, 22:57
mix-a jednak nie biorę bo przy stawce 10zł nie ma atrakcyjnych ofert
więc zostaje karta,
z play frash rezygnuje,

co myślicie o tym mBang mobile (19gr)? ma ktoś może?

zastanawiam sie jeszcze nad gaduAIR ze względu na gg w komórce

#388135  autor: Ruben
 16 lut 2010, 23:14
greg, jak korzystam m.in. z mBank mobile i narzekać nie mogę. Płaska niska stawka do wszystkich i dosyć długa ważność konta po doładowaniu. Jeżeli posiadasz konto w banku z dostępem poprzez kanał internet, to problemu z doładowaniami nie będziesz miał, bo w sklepach to jedynie w Żabce bywają. Co do jakości, to jest na prawdę dobra, zasięg jest Plusa więc też bardzo dobry. Wiadomo jak wszędzie tak i tam możesz trafić na problemy z usługami i jedyne na co mogę narzekać to BOK ale przecież nie dzwonimy tam codziennie :-) Trzeba jednak powiedzieć, że stawka 19gr obowiązuje do 30czerwca 2010r ale możliwe jest, że zostanie przedłużona. Obecnie trwa promocja z przeniesieniem numeru do taryfy 19gr więc nie musiałbyś zmieniać numeru. Reasumując, mBank mobile to dobry wybór.
GaduAir też ma ciekawą ofertę a to, która będzie dla Ciebie korzystniejsza to zależy z jakich usług będziesz przeważnie korzystał.

#388207  autor: metpablo
 17 lut 2010, 11:19
greg pisze:co myślicie o tym mBang mobile (19gr)? ma ktoś może?

zastanawiam sie jeszcze nad gaduAIR ze względu na gg w komórce
No właśnie, to 19 groszy to stawka promocyjna, którą sieć gwarantuje do końca czerwca 2010 roku. Co potem - nie wiadomo. Ale ogólnie promo fajne - jest jeszcze co miesiąc darmowy pakiet 50 MB (w każdym miesiącu trzeba jedynie wklepać kod, żeby go aktywować). Sam korzystam z tej taryfy na drugim telefonie i jestem zadowolony. No, jedynie samo przeniesienie numeru trwało zdecydowanie za długo (ponad 2 tygodnie).

Jeśli jednak myślisz nad gg w telefonie to GaduAir może okazać się lepszym rozwiązaniem. Musisz już sam sobie wszystko policzyć.

Nowe Włochy w Warszawie - nie pogadasz na 2G Playa.

#388377  autor: thonka
 17 lut 2010, 22:13
przedewszystkim polecam uzyc wyszukiwarki na forum.
w/w oferty byly przedstawione juz tyle razy, ze az glowa boli.

to tylko kilka klikniec wiecej i wszystko sie wyjasnia...

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php ... ank+mobile

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#388651  autor: greg
 19 lut 2010, 17:01
dzięki wszystkim za rady, biorę mBank mobile
temat myślę że można już zamknąć