• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #381651  autor: Cristiano
 19 sty 2010, 21:48
Witam.
Szukam sieci w której będę mógł wybrać sobie darmowe rozmowy(smsy też ale głównie o rozmowy chodzi) do jednego numeru.
Najlepiej jak by to była oferta na kartę, oczywiście w tym przypadku to wątpię żeby w ofercie na kartę była taka możliwość więc wchodzą w grę jakieś pakiety z minutami.

W obecnej chwili używam pakietu Ty i 3 w orange, za 20 godzin rozmowy płace łącznie z aktywacja promocji 40zł i starcza mi to na jakieś nie całe 3 tygodnie.

Znalazłem teraz również w orange tylko ofercie orange music pakiet jeden jedyny za 7 zł i w tym jest 10 godzin czyli za 14zł mam 20 godzin i tą opcję wybiorę chyba że znajdzie się coś lepszego.

Jeśli chodzi o abonament czy mixa to też może być ale tylko w orange i rozsądnej cenie :) coś koło 50zł.

W orange jestem od początku ale jeśli znajdzie się coś ciekawszego w innej sieci to nie będzie to przeszkadzało bo w tedy będę miał dwie karty i jedną bym w tedy używał tylko do jednej osoby a druga osoba w tedy by tez kupiła starter z danej sieci.

Jeśli ten temat był już poruszany to przepraszam i jeśli można to proszę o podanie linka i usunięcie tego.

Pozdrawiam :)

#381656  autor: Matyk
 19 sty 2010, 21:59
W PLAY masz prawdziwe darmowe rozmowy z wybranym numerem w sieci !
info: na telepolis
http://telepolis.pl/news.php?id=16411

na stronie operatora:
http://www.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html

w skrócie:
wystarczy doładować konto za minimum 30 zł (najlepiej na początku miesiąca) i aktywować numer w play! (aktywacja pierwszego numeru jest jest darmowa!! zmiana numeru na inny > jednorazowo 5zł) do końca kalendarzowego miesiąca dzwonisz ile chcesz !!
dodatkowo przy doładowaniu za 30 zł dostajesz 1000 smsów do wszystkich sieci (ważne przez 30 dni)
czyli jeśli będzie ładował konto raz na miesiąc za 30 zł dzwonisz i piszesz za darmo !
Ostatnio zmieniony 19 sty 2010, 22:05 przez Matyk, łącznie zmieniany 2 razy.

#381658  autor: mariusz9a
 19 sty 2010, 22:03
Może też być Simplus. Za opłata 10zł na miesiąc dostajesz nielimitowane (!) rozmowy i SMSy z wybranym numerem. Także przez 30 dni (10zł) piszesz i rozmawiasz ile Ci tylko sił starczy ;-)

#381662  autor: Cristiano
 19 sty 2010, 22:08
czy mam rozumieć że za włączenie tej usługi nic nie płace

chodzi play :)

#381663  autor: Matyk
 19 sty 2010, 22:11
Cristiano pisze:czy mam rozumieć że za włączenie tej usługi nic nie płace

chodzi play :)
Tak !
a jeśli "dziewczyna" jak się domyślam zmieniłaby sobie numer na inny w play wtedy zmiana numeru kosztuje 5 zł (jednorazowo)

#381668  autor: Cristiano
 19 sty 2010, 22:36
ok dzięki wielkie :)
oczywiście jak są jeszcze jakieś podobno i tańsze promocję proszę pisać, chociaż wątpię żeby było coś tańszego
pozdrawiam :)

#381695  autor: Matyk
 20 sty 2010, 08:54
Cristiano pisze:ok dzięki wielkie :)
oczywiście jak są jeszcze jakieś podobno i tańsze promocję proszę pisać, chociaż wątpię żeby było coś tańszego
pozdrawiam :)
W heyah jest (o ile się nie mylę) za 5.50 miesięcznie > 3 godziny dziennie z wybranym numerem w heyah...

#381699  autor: zoltan666
 20 sty 2010, 09:53
Skoro ma to być Orange i dopuszczasz opłatę miesięczna w wysokosci 50zł. to może promocja Pogadaj Sobie w Nowym Orange Go: 1200 darmowych minut na 30 dni z wybranym numerem w Orange przy doładowaniu 50zł. co miesiąc. Brak opłaty za aktywacje usługi.

#381700  autor: nicram
 20 sty 2010, 09:53
Cristiano, Lepszych ofert w kwestii darmowego numeru jak w Play-u i Plus-ie (fresh i simplus) nigdzie nie znajdziesz;-)
Tutaj już według potrzeb musisz sobie dobrać ofertę:)

#381752  autor: Łukasz_W
 20 sty 2010, 14:16
- Simplus - za 10zł miesięcznie nielimitowane rozmowy, wideorozmowy i smsy z jednym numerem w sieci Plus. Wada: aby utrzymać aktywne wychodzące trzeba doładowywać minimum 50zł na 3 miesiące (tak najkorzystniej), co daje koszt 16,67zł miesięcznie. Po aktywacji darmowego zostaje 6,67. Jeśli druga strona ma tylko odbierać to całkowity koszt utrzymania na rok zamyka sie w koszcie startera. Jeśli jednak druga strona miałaby np. odpisywać na sms-y (pakiet 600 sms-ów za 6zł), to także musi ładować min. 50zł na 3 miesiące. Starter 9zł ma wychodzące 30dni.

- Play Fresh - zupełnie bezpłatny "darmowy numer" po doładowaniu min. 30zł na miesiąc (rozmowy głosowe i wideo, bez sms-ów). Cała kwota jest do wykorzystania na inne usługi. Dodatkowo za doładowanie dostajesz 1000 sms-ów na 30 dni. Każde doładowanie od 5zł przedłuża wychodzące o rok. Tutaj wadą jest to, że jednak trzeba te 30zł miesięcznie wydać. Dodatkowo numer ważny jest zawsze do końca miesiąca kalendarzowego, czyli żeby efektywnie korzystać z promocji trzeba doładowywać pierwszego dnia miesiąca. Aby ograniczyć koszty poniżej tych 30zł/miesiąc można doładowywać na zmianę - miesiąc Ty masz darmowy, kolejny miesiąc ma dziewczyna, ale nie wiem czy taka opcja będzie dobra. Poza tym gdybyście chcieli pisać sms-y, to strona bez darmowego numeru płaci za nie po 9gr nawet do swojej sieci - co przy dużej ilości może wygenerować spory koszt.

- Heyah taryfa pakietowa - 180 minut dziennie z jednym numerem przez miesiąc (bez sms-ów, są one jednak chyba po 3gr w sieci) po doładowaniu min. 30zł albo w wersji płatnej za 5,90zł. Koszt utrzymania aktywnych połączeń wychodzących jak w Sipmlusie.

- Era Duo starter - na specjalnych starterach (trzeba kupić dwa "sparowane") Ery każde połączenie między nimi do 30 minut jest bezpłatne. Nie wiem jednak czy ta oferta jest jeszcze dostępna. Koszty utrzymania jak w Sim+ i Heyah.

- Orange - tutaj nie będę wnikał w szczególy, bo po pierwsze sam wiesz jak to wygląda, a po drugie operator ten ma najgorszą ofertę darmowego numeru. Tak właściwie to jej nie ma, tylko minuty z niezbyt wysokim limitem.

Zerknij jeszcze tutaj: http://www.telepolis.pl/news.php?id=16500

#381779  autor: Cristiano
 20 sty 2010, 16:39
W heyah jest (o ile się nie mylę) za 5.50 miesięcznie > 3 godziny dziennie z wybranym numerem w heyah...
oferta dobra, tylko z tego co się doczytałem to jest do końca kwietnia, czyli wystarczy że doładuje raz w miesiącu przykładowo za 10 zł kupie pakiet i 3 godziny dziennie mogę rozmawiać, tylko na ile przedłuży mi to ważność konta? żeby karta nie wygasła?
ja z tego telefonu będę tylko dzwonił, nie będę go używał na co dzień, tylko wieczorami będę przekładał karty :)
Skoro ma to być Orange i dopuszczasz opłatę miesięczna w wysokosci 50zł. to może promocja Pogadaj Sobie w Nowym Orange Go: 1200 darmowych minut na 30 dni z wybranym numerem w Orange przy doładowaniu 50zł. co miesiąc. Brak opłaty za aktywacje usługi.

tylko teraz używam pakietu Ty i 3 i za 1200minut płace 40zł, fakt te 50 zł mam w tedy do wykorzystania ale z tego co zauważyłem są ciekawsze oferty :)

co do simplusa bo wczoraj jakoś nie zauważyłem postu mariusz9a,

czy w simplusie jest możliwość przelewu środków na inny telefon? bo tak jak napisałem wcześniej, ta karta będzie mi służyła tylko do rozmów z jednym numerem czyli 20zł które by mi zostało mógłbym komuś przelać/sprzedać? :)

co do Play Fresh to z tego co tutaj jest napisane http://www.telepolis.pl/news.php?id=16432 oferta była ważna do 15.01.2010
Łukasz_W pisze:Aby ograniczyć koszty poniżej tych 30zł/miesiąc można doładowywać na zmianę - miesiąc Ty masz darmowy, kolejny miesiąc ma dziewczyna, ale nie wiem czy taka opcja będzie dobra. Poza tym gdybyście chcieli pisać sms-y, to strona bez darmowego numeru płaci za nie po 9gr nawet do swojej sieci - co przy dużej ilości może wygenerować spory koszt.
oczywiście takie też coś wchodzi w grę. Co do sms-ów to tylko orange bo z tej sieci mamy numery z których korzystamy na co dzień i zmiana numerów na stałe nie wchodzi w grę bo jednak już te numery mamy od kilku lat i dużo znajomych w tej sieci ma numer i w tym przypadku zastosował bym pakiet 600sms-ów za grosz tak jak to robi w obecnej chwili moja dziewczyna :)

#381784  autor: Łukasz_W
 20 sty 2010, 16:53
Cristiano pisze:z tego co się doczytałem to jest do końca kwietnia, czyli wystarczy że doładuje raz w miesiącu przykładowo za 10 zł kupie pakiet i 3 godziny dziennie mogę rozmawiać, tylko na ile przedłuży mi to ważność konta? żeby karta nie wygasła?
No niestety, tak jak wcześniej pisałem musisz ładować minimum 50zł na 3 miesiące albo 20zł na miesiąc. 10zł Ci nic nie przedłuży... Promocja jest niby do końca kwietnia, ale pewnie przedłużą. Już tak robili.

Cristiano pisze:czy w simplusie jest możliwość przelewu środków na inny telefon?
Nie ma. Wprawdzie taka oferta była kiedyś, ale w związku z nadużyciami zakończono ją.
Cristiano pisze:co do Play Fresh to z tego co tutaj jest napisane http://www.telepolis.pl/news.php?id=16432 oferta była ważna do 15.01.2010
Promocję przedłużono do odwołania: http://telepolis.pl/news.php?id=17053
Cristiano pisze:oczywiście takie też coś wchodzi w grę. Co do sms-ów to tylko orange
No to chyba Play Fresh będzie dla Was najlepszy. Ładujesz 30zł, odpalasz darmowy i gadasz bez limitu. W następnym miesiącu ładuje dziewczyna 30zł, itd. Ty wtedy nie musisz zasilać. Zrobisz to w trzecim miesiącu. Tylko trochę to zamotane, nie pomylcie się.

#381788  autor: Cristiano
 20 sty 2010, 17:05
Łukasz_W pisze:No to chyba Play Fresh będzie dla Was najlepszy. Ładujesz 30zł, odpalasz darmowy i gadasz bez limitu. W następnym miesiącu ładuje dziewczyna 30zł, itd. Ty wtedy nie musisz zasilać. Zrobisz to w trzecim miesiącu. Tylko trochę to zamotane, nie pomylcie się.
tylko w sumie w Play to w ciągu 3 miesięcy wydam 60zł a w Simplusie na 3 miesiące wydam 50zł i tak samo w Heyah, więc wychodzi na to że w Play we dwoje wydamy w ciągu 3 miesięcy 90zł a Simplusie i Heayh 50zł czy jednak się mylę i coś pominąłem? :)

i chyba simplus jest w tym przypadku najwygodniejszy bo w play musiał bym czekać do 1 lutego a to jednak już trochę czasu a w Heyah jest limit 3 godzin w ciągu dnia, a czasami w ciągu dnia może wyjść więcej :)

jeśli się mylę to proszę o poprawę :)

#381793  autor: Matyk
 20 sty 2010, 17:14
w heyah musisz tak czy tak i tak ładować po 20 zł ponieważ zablokują ci poł. wych.
20 zł - 5.90 (pakiet wybrany numer) zostaje Ci 14.10 zł na miesiąc...

w play ładujesz na miesiąc 30 zł i masz to do wykorzystania na wszystko do wszystkich a + do tego dają Ci darmowy numer i 1000 smsów do wszystkich > za free
(Każde doładowanie przedłuża ważność połączeń na rok)

w simplusie też jest nawet dobra oferta > 10 zł płacisz na miesiąc i gadasz ile chcesz...

jednym słowem wszystko ma swoje plusy i minusy...
Każdy wybiera to co mu pasuje wiec wybór należy tylko do Ciebie

#381796  autor: Cristiano
 20 sty 2010, 17:28
Wielkie dzięki za pomoc :)

teraz będziemy musieli wspólnie wybrać co będzie najlepsze, w grę wchodzi Play i Simplus.
Z jednej strony w Play będę miał do wykorzystania 30zł tylko w sumie tego mogę nie wykorzystać bo na co dzień używam orange ale kuszą te smsy :)

Jeszcze raz dzięki koledzy:)
Pozdrawiam :)

#381821  autor: KamaZ
 20 sty 2010, 19:07
Łukasz_W pisze:
Cristiano pisze:czy w simplusie jest możliwość przelewu środków na inny telefon?
Nie ma. Wprawdzie taka oferta była kiedyś, ale w związku z nadużyciami zakończono ją.
Pamiętam, że ponad rok temu to działało, ale później już nie. Co to za nadużycia były bo nigdzie nie mogę nic znaleźć na ten temat. W Orange cały czas jest dostępna ta opcja i nic się nie dzieje.

#381854  autor: zoltan666
 20 sty 2010, 21:08
Cristiano pisze:teraz będziemy musieli wspólnie wybrać co będzie najlepsze, w grę wchodzi Play i Simplus.
Z jednej strony w Play będę miał do wykorzystania 30zł tylko w sumie tego mogę nie wykorzystać bo na co dzień używam orange ale kuszą te smsy :)
A w Orange masz na kartę? Jeśli tak to co ile doładowujesz konto i jaką kwotą?

#381880  autor: Cristiano
 20 sty 2010, 22:47
zoltan666 pisze:A w Orange masz na kartę? Jeśli tak to co ile doładowujesz konto i jaką kwotą?
50zł a zdarzą się ze dwa razy w ciągu miesiąca za 50zł, tylko wiesz jak kupuje karty na allegro i raz kupie o nominale 50zł za 42zł i przez kolejne trzy miesiące kupuje przelew 50zł za 35zł :)

#381883  autor: zoltan666
 20 sty 2010, 23:01
A to Ci nie wyjdzie na to samo, albo nawet drozej co miesiąc placic dodatkowo Play 30zl., aby miec u nich darmowy numer, co doladowac za 50zl/mc. w Orange i miec u nich 1200 darmowych minut?

#381912  autor: Łukasz_W
 21 sty 2010, 01:15
Cristiano pisze:tylko w sumie w Play to w ciągu 3 miesięcy wydam 60zł a w Simplusie na 3 miesiące wydam 50zł i tak samo w Heyah, więc wychodzi na to że w Play we dwoje wydamy w ciągu 3 miesięcy 90zł a Simplusie i Heayh 50zł czy jednak się mylę i coś pominąłem? :)

i chyba simplus jest w tym przypadku najwygodniejszy bo w play musiał bym czekać do 1 lutego a to jednak już trochę czasu
Nie mylisz się - właśnie tak jest:-) Jeśli ten drugi numer ma tylko odbierać to Simplus będzie najlepszym rozwiązaniem. Ten to odbierania to może być starter nawet za 5zł (umrze chyba dopiero po roku). Zresztą ten pierwszy też, tylko trzeba go doładować za 50zł -> 3 miesiące wychodzące. Można i 30/miesiąc - ale po co, skoro lepiej się opłaca 50.
Jak chcesz to dodatkowo w tym Simplusie aktywuj Profil Wynurzenia PRZED doładowaniem. Zapłacisz za to tylko 1,50zł, a będziesz miał po doładowaniu dodatkowo 240 minut do Plusa na 90 dni. No chyba, że nie masz nikogo w Plusie. No ale to nieważne w sumie, nie dotyczy to darmowego numeru, tylko skoro i tak masz doładować to może się przydadzą te minuty za jedyne 1,50.
Matyk pisze:w heyah musisz tak czy tak i tak ładować po 20 zł ponieważ zablokują ci poł. wych.
Nie musisz - możesz 50zł na 3 miesiące i wyjdzie korzystniej :-) Na pewno nie 20 czy 30 jak w Playu na miesiąc.
KamaZ pisze:Co to za nadużycia
Ja też nie wiem, ale coś takiego słyszałem. Może źle się trochę wyraziłem - powinienem raczej napisać coś w stylu "podobno nadużycia" :P
zoltan666 pisze:A to Ci nie wyjdzie na to samo, albo nawet drozej co miesiąc placic dodatkowo Play 30zl., aby miec u nich darmowy numer, co doladowac za 50zl/mc. w Orange i miec u nich 1200 darmowych minut?
Ale weź pod uwagę, że za ten przelew nie będzie już darmowego, czyli darmowy będzie tylko przez pierwszy miesiąc od tego "zwykłego" doładowania 50zł. Poza tym 1200 minut to wcale nie tak dużo...