Opłacam abonament za dwa numery w erze. W każdym z nich mam co miesiąc daną liczbę minut darmowych do wykorzystania. Orientujecie się może, czy jest możliwość na stałe zmniejszyć ilość tych darmowych minut na pierwszym numerze, i powiększyć o tą samą wartość liczbę minut na drugim?
- Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Jeżeli chodzi Tobie o przeniesienie ilości minut pomiędzy tymi dwoma abonamentami, to takiej możliwości nie ma, tym bardziej, że pewnie abonamenty były aktywowane w związku z jakąś promocją i obowiązuje regulamin dla tej konkretnej promocji a ten nie przewiduje pewnie takiej możliwości.
Orfi
Tak chodzi mi o przeniesienie ilości minut pomiędzy tymi dwoma abonamentami. Mówisz, że nie da rady, szkoda. Na jednym numerze ciągle brakuje mi około 30 minut, a na drugim zawsze te 30 minut mi zostaje.
Ciekawe czy kiedy skończy mi się umowa, będę mógł dokonać takiego przeniesienia.
Ciekawe czy kiedy skończy mi się umowa, będę mógł dokonać takiego przeniesienia.
Szczerze w to wątpię, ale zawsze masz możliwość obniżenia ilości minut na jednym abonamencie i podwyższenia na drugim o ile regulamin promocji, w której te abonamenty zostały zakupione nie stanowi inaczej i druga sprawa to, czy w związku z tym, po zmianie nie stracisz jakiś promocyjnych bonusów. Obniżenie wysokości abonamentu wiąże się z dodatkową opłatą, to już tak poza promocją.
Orfi
Obniżyć abonamentu, jeśli posiadasz umowę terminową, raczej Ci nie pozwolą. Inna sprawa jest z dodaniem minut i zwiększeniem abonamentu, tutaj operator tradycyjnie jest bardziej wyrozumiały
Jeśli już jest blisko do końca umowy, to proponowałbym dopasować do potrzeb oba abonamenty wraz z przedłużeniem. Nie ma co zaprzątać sobie głowy i kombinować teraz, skoro przy przedłużeniu można więcej ugrać dla siebie (przynajmniej teoretycznie
)

Jeśli już jest blisko do końca umowy, to proponowałbym dopasować do potrzeb oba abonamenty wraz z przedłużeniem. Nie ma co zaprzątać sobie głowy i kombinować teraz, skoro przy przedłużeniu można więcej ugrać dla siebie (przynajmniej teoretycznie