• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #377847  autor: marcel84
 31 gru 2009, 14:55
Hej, co uwazacie o tej loterii? Graja w to ludzie? W sumie z boku wyglada to calkiem przyzwoicie. Jest duzo mozliwosci wzieca udzialu w zabawie, duzo bonusow, takze raczej powinno sie to cieszyc duza popularnoscia.

#377848  autor: aizo
 31 gru 2009, 14:57
Jak wyślesz duuużżoooz naciskiem na dużo sms-ów może coś wygrasz.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#377857  autor: jablo
 31 gru 2009, 15:29
Bardzo dużo ludzi gra, ale czy coś wygrywają, tego już nie wiem......

#377859  autor: Rezo
 31 gru 2009, 15:51
Jedno jest pewne - Orange na tej całej loterii porządnie się wzbogaci. Swoją drogą ciekawe czy opublikują liczbę wysłanych smsów?

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#377873  autor: user_delete10
 31 gru 2009, 17:08
Zagrałem w I edycji, wydałem ponad 30zł i zrezygnowałem, bo tylko ponaglali i zasypywali mnie kolejnymi jeszcze bardziej wkurzającymi wiad. IM więcej wysyłasz tym nie wiem czy większa szansa na wygraną ale na pewno większa szansa na to, że nie dadzą ci spokoju i będą nakłaniać kolejnymi smsami do wysyłania dalszych szans. Oszustwem to chyba być nie może. BMW muszą być i ktoś je wygrać chyba musi...

#377876  autor: aizo
 31 gru 2009, 17:33
To polega na tym,że im więcej wyślesz sms-ów tym więcej masz punktów
Kto ma najwięcej punktów wygrwa.

Za 30zł to nawet na waciki nie uzbierasz.

Za 30tys zł moze cos wygrasz. A kwoty i sa dużo wyższe.

Operator się takimi info nie chwali

Poczytajcie sobie to
Kilk

Artykuł z Wprost ,podał już go Dworek

Połączenie nie może być zrealizowane.

#377967  autor: ciuchcia
 01 sty 2010, 14:38
aizo pisze:Operator się takimi info nie chwali
jak to sie nie chwali ? przeciez te informacje sa zawarte w regulaminie. I troche zle mowisz. Szanse masz wysylajac nawet jednego smsa - ale szanse sa bliskie zeru :)

Opieram sie na poprzednim regulaminie http://www.orange.pl/binaries/PL/Binary ... 793941.pdf

Bo nowego niestety nie znalazlem ;)

#378033  autor: corner
 01 sty 2010, 18:08
aizo pisze:To polega na tym,że im więcej wyślesz sms-ów tym więcej masz punktów
A skąd ty masz takie informacje? W Orange to jest prawdziwa loteria - czyli wygranie zależy od szczęścia.

#378052  autor: Btk_Tomas
 01 sty 2010, 19:50
aizo pisze:To polega na tym,że im więcej wyślesz sms-ów tym więcej masz punktów
Takie zasady były w Erze i jej Mercedesami, trzeba było wydać potężna kasę na smsy by mieć jakieś szanse na wygraną.
W loterii Orange można wygrać wysyłając jednego smsa.

#378061  autor: user_delete10
 01 sty 2010, 20:42
Czyli "nakręcanie" kolejnymi smsami,które niby zwiększają szanse to tylko pretekst do nabijania rachunku po naszej klienckiej stronie a po stronie Orange do zysku.

#378104  autor: radiowiec_wawa
 02 sty 2010, 08:03
fenix189 pisze:Czyli "nakręcanie" kolejnymi smsami,które niby zwiększają szanse to tylko pretekst do nabijania rachunku po naszej klienckiej stronie a po stronie Orange do zysku.
Ostatnio Plus mial loterie... wyslalem jednego smsa i bardzo tego zalowalem. Przychodzilo kilkanascie smsow dziennie, wyslij, masz szanse, specjalnie dla Ciebie, juz prawie wygrales itp itd :twisted: Nigdy wiecej zadnych loterii :)

#378141  autor: Cyrrus
 02 sty 2010, 13:40
Faktycznie każda wysyłka SMS konkursowego równa się tonom przychodzącego spamu zwrotnego, a jednym wysłanym SMS-em niewiele ugrasz. No chyba, że masz kosmiczne szczęście, ale wtedy to bym raczej totolotka proponował ;)

#378184  autor: corner
 02 sty 2010, 17:52
fenix189 pisze:Czyli "nakręcanie" kolejnymi smsami,które niby zwiększają szanse to tylko pretekst do nabijania rachunku po naszej klienckiej stronie a po stronie Orange do zysku.
No ale dodatkowe sms-y zwiększają szansę wygrania :).

Ja nigdy nie gram w takie bzdury, a w zeszłej edycji loterii dostałem losy za przedłużenie umowy. Nie odważyłem się ich wykorzystać, bo wiem, że od sms-ów reklamowych bym się nie opędził.

#378192  autor: ciuchcia
 02 sty 2010, 18:41
Cyrrus pisze:Faktycznie każda wysyłka SMS konkursowego równa się tonom przychodzącego spamu zwrotnego
w reglaminie orange jest wyrazna informacja, ze po kazdym Twoim smsem moga wyslac 5 smsow zwrotnych :)

#378444  autor: marcel84
 04 sty 2010, 10:49
Hmm... z tego, co sie rozejrzalem, to jest mozliwosc, aby te smsy reklamowe zablokowac.

polazilem po necie i zwyciezcy sa tutaj: http://www.150bmw.orange.pl/zwy.html

#378518  autor: thonka
 04 sty 2010, 16:50
polecam artykul z Wprost ;) moze ostudzi niektorych. oczywiscie chodzi w nim o konkursy typu kto wysle najwiecej wiadomosci, ale i tak daje do myslenia.

http://www.wprost.pl/ar/167515/Jak-wygrywac-konkursy/

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#378631  autor: corner
 04 sty 2010, 23:13
Szastacie tym artykułem w co drugim poście a ma się on nijak do Loterii Orange.

#378650  autor: thonka
 05 sty 2010, 00:24
corner, Ty wyslesz jedno zgloszenie i masz jeden los. taki zawodowy smsowicz wysle 5000 zgloszen i ma 5000 losow.
sam policz sobie kto ma wieksze prawdopodobienstwo wygrania... bo ze szanse sa rowne... coz tylko na papierze.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#378693  autor: marcel84
 05 sty 2010, 12:07
thonka: w ten sam sposob mozna pomyslec o lotku. kup wiecej losow, masz wieksza szanse. Takie myslenie do niczego nie prowadzi. A ten artykul to juz widzialem 100 razy i jakos mnie od tej loterii nie odstrasza. Moim zdaniem ta loteria jest rodzajem zabawy operatora z klientem, polaczonego z mocna promocja marki. Nic nieczystego tam nie znajduje.

#378699  autor: thonka
 05 sty 2010, 12:24
klocic sie nie zamierzam, kazdy zdrowo myslacy czlowiek powie Tobie to samo co ja, szarak co wysle 1 smsa w porownaniu z takim, ktory zainwestowal w to tysiace zlotych nie ma tu zbyt wielkich szans, choc nie twierdze, ze nie mozna wygrac. tak samo jak nie napisalem, ze jest to naciaganie kogokolwiek. po prostu czasem ludzie mysla, ze dostana cos za (pol)darmo i niejednokrotnie trzeba ich sprowadzic na ziemie.

gdzies czytalem, ze trafila sie szczesliwa rodzinka w zeszlorocznej loterii. matka wygrala jednego tygodnia, a drugiego tygodnia wygrala corka wiec mozna. tyle, ze jest to ekstremum.