• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#376717  autor: piokuk
 25 gru 2009, 13:08
Nie ma.

#376718  autor: nicram
 25 gru 2009, 13:10
Nie ma takiego pakietu we wszystkich ofertach Orange, Ery (tutaj jedynie Heyah coś takiego posiada), Plusa ;-)

#376794  autor: mariusz9a
 25 gru 2009, 21:24
nicram pisze:Nie ma takiego pakietu we wszystkich ofertach Orange, Ery (tutaj jedynie Heyah coś takiego posiada), Plusa ;-)
E tam. MixPlus ma taki pakiet i kosztuje on 0zł. Niestety raz na miesiąc i ma on 50 SMS. Zaletą jest to, że jeśli mamy jednocześnie aktywny pakiet do Plusa, to nie jest on wykorzystywany jeśli piszemy SMSy do Plusa.

#377658  autor: Rezo
 30 gru 2009, 10:44
Jeśli się zarejestrujesz w Orange online, dostaniesz co miesiąc 30 darmowych smsów, do wszystkichm (do play też), w ramach usługi multibox. Smsy te można jednak wysyłać z internetu tylko.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#377660  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 10:49
Rezo pisze:Jeśli się zarejestrujesz w Orange online, dostaniesz co miesiąc 30 darmowych smsów, do wszystkichm (do play też), w ramach usługi multibox. Smsy te można jednak wysyłać z internetu tylko.
a płacąc 6,10zł możesz mieć tych sms-ów do wszystkich aż 100 :lol:
i dodatkowo zwiększają się możliwości Twojej skrzynki do MultiBoxGold
ale mnie w nim najbardziej odpowiada powiadamianie sms-em o nadejściu e-maila,
czasem sms przychodzi szybciej niż wiadomość e-mail - kwestia kilku sekund
to tak na marginesie
Ostatnio zmieniony 30 gru 2009, 12:00 przez Wiktor74, łącznie zmieniany 1 raz.

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#377661  autor: Rezo
 30 gru 2009, 10:57
cKlock - W standardowej wersji multibox masz też 5 darmowych mmsów co miesiąc,
Wiktor74 - ile mmsów dają w MultiBoxGold? Nie mogę nigdzie znaleźć info na ten temat.

Jeśli pomogłem kliknij "pomógł" ;)
UnixStorm.org - stabilny hosting WWW

#377663  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 11:05
ja mam na stanie 3 mms-y, tylko w tym miesiącu nie wysłałem żadnego
w listopadzie 2,
więc albo źle nalicza, albo jest tylko 3 szt :(
a taka ciekawostka co do sms-ów:
to jak piszę dłuższego, czyli formalnie składającego się z kilku sms-ów to mi odlicza jedynie jednego
ale analogicznie jak wysyłam sms-a do kilku numerów, bo można do pięciu wpisać, to odlicza te 5 sms-ów

ilość mms-ów mogę jeszcze potwierdzić, bo na dniach będzie początek m-ca i nowa pula :lol:

#377674  autor: Piescoch66
 30 gru 2009, 11:55
mariusz9a pisze: Zaletą jest to, że jeśli mamy jednocześnie aktywny pakiet do Plusa, to nie jest on wykorzystywany jeśli piszemy SMSy do Plusa.
Ale zaznacz, że chodzi o pakiet płatny do Plusa, bo tak jakoś słodko się zrobiło.

#377677  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 12:03
a cKlock chodziło o orange mix, więc co tu plusowe mixy proponują :?:

#377682  autor: user_delete19
 30 gru 2009, 12:19
Wiktor74 pisze:to jak piszę dłuższego, czyli formalnie składającego się z kilku sms-ów to mi odlicza jedynie jednego
ale analogicznie jak wysyłam sms-a do kilku numerów, bo można do pięciu wpisać, to odlicza te 5 sms-ów
Poprawka, jest 640znaków, czyli 4 sms. No ale to i tak pisząc dłuższe wiadomości (maksymalnie wykorzystując długośc) wychodzi 6,10 / (100 * 4) = 0,01525zł. Idealnie sprwdza się to w sms za granice (taniej się nie da ;] )

#377684  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 12:25
lwiczek pisze:
Wiktor74 pisze:to jak piszę dłuższego, czyli formalnie składającego się z kilku sms-ów to mi odlicza jedynie jednego
Poprawka, jest 640znaków, czyli 4 sms. No ale to i tak pisząc dłuższe wiadomości (maksymalnie wykorzystując długośc) wychodzi 6,10 / (100 * 4) = 0,01525zł. Idealnie sprwdza się to w sms za granice (taniej się nie da ;] )
czy to znaczy że z MultiBox-a można wysyłać też darmowe sms-y do zagranicznych sieci :?:

#377685  autor: user_delete19
 30 gru 2009, 12:26
Wiktor74 pisze:czy to znaczy że z MultiBox-a można wysyłać też darmowe sms-y do zagranicznych sieci
Tak (był o tym wątek gdzieś tu niedawno). W sumie ja go wykorzystuję tylko do wysyłania sms za granicę ... :roll:

#377686  autor: b@sho
 30 gru 2009, 12:28
Na dany miesiąc przypada 5 MMSów w mulitboxie. Swoją drogą smsy z niego można wysyłać nie tylko na polskie numery, ale także zagraniczne z czego często korzystam (dzięki temu mam darmowy kontakt z paroma znajomymi). Kiedyś można było smsów nabijać w nieskończoność, ale orange w końcu naprawił dziurę systemową.

Ps. Zauważyliście, że teraz MMSy z muliboxa mogą mieć prawie 300kilo, a nie jak wcześniej niecałe 100.

'When you meet your God, tell him to just leave me alone.'

#377688  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 12:32
b@sho pisze:Na dany miesiąc przypada 5 MMSów w mulitboxie. Swoją drogą smsy z niego można wysyłać nie tylko na polskie numery, ale także zagraniczne z czego często korzystam (dzięki temu mam darmowy kontakt z paroma znajomymi). Kiedyś można było smsów nabijać w nieskończoność, ale orange w końcu naprawił dziurę systemową.

Ps. Zauważyliście, że teraz MMSy z muliboxa mogą mieć prawie 300kilo, a nie jak wcześniej niecałe 100.
piszesz o multibox-ie, a jak jest w płatnym multiboxgold :?:
ile tam jest darmowych mms-ów :?:
u mnie widnieje 3 szt
czyżby w płatnej skrzynce było mniej darmowych mms-ów :?:

#377734  autor: nicram
 30 gru 2009, 19:02
b@sho pisze:Na dany miesiąc przypada 5 MMSów w mulitboxie. Swoją drogą smsy z niego można wysyłać nie tylko na polskie numery, ale także zagraniczne z czego często korzystam (dzięki temu mam darmowy kontakt z paroma znajomymi).
Dziękuje za podpowiedź. Właśnie wysłałem do kumpla do Stanów parę SMS-ów. Ciekawe jest to że loguję się do multiboxa z numeru który został przeniesiony do Plusa. Mam co miesiąc 30 darmowych SMS-ów nie będąc klientem Orange:)
Jedyne do czego nie mam dostępu to do 5 darmowych MMS-ów, szkoda 8)

Jak chcę wejść w zakładkę np. Orange On-line to wyświetla mi się:
Przepraszamy, ale w tej chwili informacje o Twoim planie taryfowym są niedostępne. Prosimy spróbuj poźniej.
Najważniejsze dla mnie to że multibox działa :-)

#377739  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 19:24
to masz farta
ja na mój numer który przeniosłem do play nie mogę się już zalogować :(
a przydały by mi się tamte adresy/aliansy mailowe co miałem

#377745  autor: nicram
 30 gru 2009, 20:01
Wiktor74 pisze:to masz farta
Ciekawe właśnie co stoi za tym że mi nie skasowali konta a Tobie owszem. Ja swój numer z Orange do Plusa przenosiłem w kwietniu 2008 roku, ale czy to ma coś do rzeczy to nie wiadomo :D

#377748  autor: Wiktor74
 30 gru 2009, 20:05
ja przeniosłem teraz w grudniu,
a on-line czepia się że zły login lub hasło

#377750  autor: user_delete19
 30 gru 2009, 20:14
Pewnie teraz coś poprawili. Przenosilem 3 numery we wrzesniu i tez od razu skasowali multiboksa... :(