Siemka
Jest jakiś pakiet esów do wszystkich sieci (może być bez play) w orange mix?

E tam. MixPlus ma taki pakiet i kosztuje on 0zł. Niestety raz na miesiąc i ma on 50 SMS. Zaletą jest to, że jeśli mamy jednocześnie aktywny pakiet do Plusa, to nie jest on wykorzystywany jeśli piszemy SMSy do Plusa.nicram pisze:Nie ma takiego pakietu we wszystkich ofertach Orange, Ery (tutaj jedynie Heyah coś takiego posiada), Plusa
a płacąc 6,10zł możesz mieć tych sms-ów do wszystkich aż 100Rezo pisze:Jeśli się zarejestrujesz w Orange online, dostaniesz co miesiąc 30 darmowych smsów, do wszystkichm (do play też), w ramach usługi multibox. Smsy te można jednak wysyłać z internetu tylko.
Ale zaznacz, że chodzi o pakiet płatny do Plusa, bo tak jakoś słodko się zrobiło.mariusz9a pisze: Zaletą jest to, że jeśli mamy jednocześnie aktywny pakiet do Plusa, to nie jest on wykorzystywany jeśli piszemy SMSy do Plusa.
Poprawka, jest 640znaków, czyli 4 sms. No ale to i tak pisząc dłuższe wiadomości (maksymalnie wykorzystując długośc) wychodzi 6,10 / (100 * 4) = 0,01525zł. Idealnie sprwdza się to w sms za granice (taniej się nie da ;] )Wiktor74 pisze:to jak piszę dłuższego, czyli formalnie składającego się z kilku sms-ów to mi odlicza jedynie jednego
ale analogicznie jak wysyłam sms-a do kilku numerów, bo można do pięciu wpisać, to odlicza te 5 sms-ów
czy to znaczy że z MultiBox-a można wysyłać też darmowe sms-y do zagranicznych siecilwiczek pisze:Poprawka, jest 640znaków, czyli 4 sms. No ale to i tak pisząc dłuższe wiadomości (maksymalnie wykorzystując długośc) wychodzi 6,10 / (100 * 4) = 0,01525zł. Idealnie sprwdza się to w sms za granice (taniej się nie da ;] )Wiktor74 pisze:to jak piszę dłuższego, czyli formalnie składającego się z kilku sms-ów to mi odlicza jedynie jednego
ale analogicznie jak wysyłam sms-a do kilku numerów, bo można do pięciu wpisać, to odlicza te 5 sms-ów
Tak (był o tym wątek gdzieś tu niedawno). W sumie ja go wykorzystuję tylko do wysyłania sms za granicę ...Wiktor74 pisze:czy to znaczy że z MultiBox-a można wysyłać też darmowe sms-y do zagranicznych sieci
piszesz o multibox-ie, a jak jest w płatnym multiboxgoldb@sho pisze:Na dany miesiąc przypada 5 MMSów w mulitboxie. Swoją drogą smsy z niego można wysyłać nie tylko na polskie numery, ale także zagraniczne z czego często korzystam (dzięki temu mam darmowy kontakt z paroma znajomymi). Kiedyś można było smsów nabijać w nieskończoność, ale orange w końcu naprawił dziurę systemową.
Ps. Zauważyliście, że teraz MMSy z muliboxa mogą mieć prawie 300kilo, a nie jak wcześniej niecałe 100.
Dziękuje za podpowiedź. Właśnie wysłałem do kumpla do Stanów parę SMS-ów. Ciekawe jest to że loguję się do multiboxa z numeru który został przeniesiony do Plusa. Mam co miesiąc 30 darmowych SMS-ów nie będąc klientem Orange:)b@sho pisze:Na dany miesiąc przypada 5 MMSów w mulitboxie. Swoją drogą smsy z niego można wysyłać nie tylko na polskie numery, ale także zagraniczne z czego często korzystam (dzięki temu mam darmowy kontakt z paroma znajomymi).