• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #375473  autor: Damiano-pl
 17 gru 2009, 21:17
Witam. Zwracam się do was może i z banalnym pytaniem, ale kto pyta - nie błądzi, dlatego wolę się upewnić. Otóż w Play dla Firm Firmowa 100(dodam, że chodzi o ofertę przy przejściu do Play) są pakiety

- Liczba minut do Play i na stacjonarne - 3000 minut
- Liczba minut do wszystkich sieci - 380 minut

W regulaminie umowy Play Firmowa figurują takie definicje owych pakietów:

Pakiet Minut Play - określona liczba minut przyznana w ramach danego Abonamentu, która może być
wykorzystana na połączenia głosowe i wideo w Sieci Telekomunikacyjnej P4 oraz połączenia głosowe do
wszystkich krajowych sieci stacjonarnych

Pakiet Minut - określona liczba minut przyznana w ramach danego Abonamentu, która może być
wykorzystana na połączenia głosowe i wideo do wszystkich krajowych sieci komórkowych oraz połączenia
głosowe do wszystkich krajowych sieci stacjonarnych

Wszystko wydaje się być jasne i klarowne, jednak moje pytanie dotyczy sformułowania "w ramach danego abonamentu". Czy te pakiety są "dodatkowo" przyznawane do abonamentu, tzn. w Firmowa 100 mam te oba pakiety minut + 100zł+Vat do wydania na co chcę czy może działa to na tej zasadzie, że zużywając te pakiety minut stan konta zmniejsza mi się o odpowiednią kwotę zgodnie z cennikiem?

#375798  autor: ystad
 20 gru 2009, 11:19
sprawa jest prosta: w firmowej nie masz czegoś takiego jak pakiet złotówek do wykorzystania. A więc płacisz 100zł netto i za to dostajesz w miesiącu pakiet minut do play i stacjonarnych + pakiet minut do wszystkich. I tyle, lub aż tyle :)
Jak będziesz słał smsy czy mmsy to dodatkowo za nie płacisz, podobnie za połączenia gdy wykorzystasz już minuty dostępne w pakietach i zostanie to doliczone do kwoty abonamentu.
Możesz zamówić sobie dodatkowo pakiety sms/mms za które dopłacasz do abonamentu, ale się zdecydowanie to opłaca. Kwestia z którego pakietu najpierw schodzi, itp. możesz przeczytać w regulaminie danej oferty, są w miarę jasno napisane

#377212  autor: Damiano-pl
 27 gru 2009, 22:17
Teraz już wszystko rozumiem, dziękuję za wyjaśnienie :) Temat do zamknięcia.