• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #369693  autor: nikewoman25
 13 lis 2009, 22:56
Znajomy kupił niemiecką kartę sim, trzeba było dokonać ustawień wap/gprs czy cos w tym stylu. Niestety nie ma tam dostepu do interentu więc ja zrobiłam to za niego. weszłam na stronkę handyconfig.medionmobile.de i wykonałam co przykazali:) Raczej wszystko posżło ok bo otrzymał smska musiał podać kod i internet zaczął działać, niestety niewiadomo dlaczego nie działa gg :( Czy ktoś mógłby mi pomóc i podsunąć jakiś pomysł co możnaby zrobić z tym fantem z góry dziękuję za odpowiedź. Acha nie wiem moze to ważne ma telefon nokie e51. Acha nie wiem czy on czasami nie ma mobilnego gg ery czy to miałoby znaczenie?!

wkk

#369706  autor: mrc000
 13 lis 2009, 23:47
Jeżeli ma klienta GG tego oferowane przez operatorów (czyli opłata ryczałtowa za korzystanie np. przez miesiąc lub tydzień) to mogą być problemy. Będzie potrzebna raczej karta naszego operatora.
W tym wypadku polecam sprawdzenie czy będzie działał jakiś nieoficjalny klient GG na komórkę.

#369743  autor: nikewoman25
 14 lis 2009, 11:15
Raczej to taki klient bo z tego co mi wiadomo to opłacone gg na trzy miesiące. Dziękuje za odpowiedź w związku, z która mam następne pytanie?! jaki programik do gg polecacie i jak wygląda wtedy opłata skoro tam się płaci za abonament a jak to wygląda z takim "nieoficjalnym klientem gg"?!

wkk

#369761  autor: Cyrrus
 14 lis 2009, 13:09
Pamiętaj, że będąc w obcym kraju i korzystając z karty polskiego operatora, na której będzie uruchomione gg, dochodzą dodatkowe koszty: oprócz opłaty zryczałtowanej (abonamentowej) za gg, dojdą jeszcze opłaty za transmisję danych będąc na roamingu. Warto na to zwrócić uwagę, bo jeśli korzysta się intensywnie, to potem można być niemile zaskoczonym. :wink:

#369766  autor: nikewoman25
 14 lis 2009, 13:59
Tak, wiem. Chcę korzystać z niemieckiej, tyle że gg na niej nie chce działać :( a powiem , że korzystał już z irlandziej karty i tam wszystko działało nie było problemów z gg. A tu internet działa wszystko jest ok tylko gg nie chce się połączyć.

wkk

#369870  autor: mrc000
 14 lis 2009, 21:19
Ja swego czasu używałem jadugadu.
Dobry programik, ale czasem się wykrzaczał (jakiś rok temu).
Wiele osób poleca też parlingo, ale co do niego nic nie wiem.