• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #367040  autor: stacho09
 28 paź 2009, 20:13
Witam,

Kończy mi się niedługo umowa z Plusem (umowa na firmę). Przed jej automatycznym przedłużeniem przejrzałem ofertę konkurencji. Ku mojemu dużemu zdziwieniu oferta Play wygląda na 50% bardziej atrakcyjną. Prosiłbym o sugestię gdzie jest haczyk, jeśli jest ?

Interesują mnie tylko rozmowy głosowe, potrzebuję nowego telefonu, model aparatu nie ma dużego znaczenia. Szczegóły poniżej, z uwzględnieniem różnych promocji (ceny bez VAT), umowy na 24 miesiące.

Plus - Taryfa TanioRozmowna180 (propozycja z salonu Plusa)
* abonament 52 PLN
* 180 minut do wszystkich sieci
* możliwość darmowych rozmów z wybranym numerem Plus lub stacjonarnym za 5 PLN
* tani nowy telefon
* dostaję jednorazowo 200 minut za to że jestem stałym klientem

Play - Taryfa Firmowa75 (promocja Biznes! Nie rachunki)
* abonament 56,25
* 270 minut do wszystkich sieci
* 2000 minut do Play i na telefony stacjonarne (czyli w praktyce za darmo w ramach abonamentu)
* tani nowy telefon

Play - Taryfa Firmowa50 (promocja Biznes! Nie rachunki)
* abonament 37,50
* 170 minut do wszystkich sieci
* 2000 minut do Play i na telefony stacjonarne (czyli w praktyce za darmo w ramach abonamentu)
* tani nowy telefon

Pozdrawiam
Stacho

#367044  autor: bledos
 28 paź 2009, 20:39
Jeśli chodzi o Playa to ceny są netto (mam nadzieję, że wziąłeś to pod uwagę...). W standardzie dostajesz pakiety minut- tak jak podałeś: wszyscy plus Play i st. W ofercie nie ma standardowo smsów, tylko minuty. Mimo to możesz dokupić pakiety smsów bądź internetowe. Oferty Plusa nie znam, więc nie wiem, gdzie jest haczyk ;]

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#367055  autor: krzysiaq
 28 paź 2009, 21:37
ja powiem tak, będąc w plusie firma, rachunek oscylował zawsze w okolicach 140 zł. Teraz w PLAY mam 4 aktywacje (w plusie tylko jedna); 2 telefony, 2 internet, i rachunki mam w granicach 230 zł.
Dzwonię dużo więcej a płacę dużo mniej :mrgreen:

Nie popędzaj amnezji a'la Las Vegas Parano...

#370324  autor: oxygenium
 17 lis 2009, 14:31
haczyk jest taki, że w Play podpisuje się lojalkę w ramach której nawet przy zmianie warunków umowy nie możesz jej zerwać, ot wszystko

#370330  autor: dj krysta
 17 lis 2009, 14:54
pomyśl może nad Orange - mają teraz dobre, naprawdę dobre stawki minutowe.

#370333  autor: user_delete19
 17 lis 2009, 15:05
oxygenium pisze:haczyk jest taki, że w Play podpisuje się lojalkę w ramach której nawet przy zmianie warunków umowy nie możesz jej zerwać, ot wszystko
A w plusie możesz?
Z resztą -- chyba zawsze można, kwestia kary...
dj krysta pisze:pomyśl może nad Orange - mają teraz dobre, naprawdę dobre stawki minutowe.
konkretna odpowiedź -- włącznie z prezentacją tych "dobrych, naprawdę dobrych stawek" :P

#370336  autor: Claudec
 17 lis 2009, 15:09
oxygenium, co to za bajki piszesz, jeśli operator wprowadza zmiany np w regulaminie niekorzystne dla nas to możemy rozwiązać umowę.

#370345  autor: oxygenium
 17 lis 2009, 15:42
A najnowsza promocja Plusa?
"Ściśle Tanie"
abo 65 zl netto
255 minut w abonamencie do wszystkich
25 gr/minute w abonamencie
24gr/min po przekroczeniu z wyjatkiem play i cyfrowego polsatu
pakiet sms po 6 gr (3 zl)
konakt plus 10gr/min do wybranych numerow w plusie