• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366947  autor: northwest
 27 paź 2009, 21:41
Witam serdecznie,
Podpisałem umowę na 10 aktywacji z Erą 2 lipcu bieżącego roku. Otrzymałem błędną fakturę za lipiec, sierpień - pomimo zgłoszenia reklamacji. Wczoraj przyszła faktura za wrzesień - znowu błędna. Dzisiaj doszły korekty faktur za lipiec i sierpień - też źle...

Czy takie coś może być powodem do rozwiązania umowy bez konsekwencji?
Nie byłoby źle, ale Era "myli się" o blisko 1000 zł...

Mam już dość tego operatora...
Czy mógłbym się tego pozbyć jakoś bez konsekwencji?

Łukasz

#366954  autor: st.konsultant
 27 paź 2009, 21:55
Nie słyszałem nigdy o przypadku rozwiązania umowy bez kary z powodu błędnie naliczanych faktur.

#366964  autor: yagi
 27 paź 2009, 23:07
st.konsultant pisze:Nie słyszałem nigdy o przypadku rozwiązania umowy bez kary z powodu błędnie naliczanych faktur.
Ja tez.

northwest, mozesz nakreslic o co chodzi?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#366976  autor: Cyrrus
 28 paź 2009, 10:50
Raczej są minimalne szanse na takie rozwiązanie.

Zgłosiłeś reklamację i też to nie pomogło?
Zgłosiłeś pisemnie taką reklamację?
Reklamacją została uznana (czasem tylko częściowo uznają roszczenia)?
Najlepiej byłoby, tak jak napisał yagi, jakbyś podał więcej szczegółów.

#367100  autor: vh
 29 paź 2009, 10:51
st.konsultant pisze:Nie słyszałem nigdy o przypadku rozwiązania umowy bez kary z powodu błędnie naliczanych faktur.
A z powodu próby wyłudzenia nienależnych świadczeń?

#367162  autor: Cyrrus
 29 paź 2009, 19:57
vh pisze:A z powodu próby wyłudzenia nienależnych świadczeń?
Wnioskować o przedterminowe rozwiązanie umowy możesz zawsze. Natomiast co do naliczenia kary za to, to podejrzewam, że musiałby rozstrzygnąć to sąd.
Jak pokazały ostatnie lata, Era (jej prawnicy) mają zazwyczaj własne interpretacje przepisów :D
Więc jeśli ktoś ma czas i ochotę, to chętnie posłucham o zakończeniu całej sprawy (mam nadzieję, że pozytywnym :) )