• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366632  autor: Perhydrol
 25 paź 2009, 21:34
Witam. Mam pytanko bo chciałbym kupić MDA Compact IV z ery .. i pytanie co do gps i internetu ogólnie .. ile się płaci za to? za gps? opłaca się to? a jak z internetem? jakieś aktualizacje pogody jak cenowo wychodzą? internet/you tube? bo zastanawiam się czy brać zwykły abonament czy ten "internetowy" gdzie jest np. 300mb (na ile to w ogóle wystarczy?) na miesiąc za 19zł .. pomoże ktoś?

#366661  autor: st.konsultant
 25 paź 2009, 23:05
To takiego telefonu na pewno paczka danych się przyda. W normalnych taryfach masz do wyboru:

5 MB - 5zł
50 MB - 15zł
500 MB - 50zł.

Bez paczki opłata jest 0,12zł za każde 100kb wysłanych lub odebranych.

Paczka 5 i 50 MB to trochę za mało jeżeli chcesz oglądać np filmiki na Youtube, 500 jest dosyć droga. Jeżeli nie potrzebujesz dużo minut to lepsze są taryfy dedykowane do Internetu.

Mi w G1 miesięcznie przy intensywnym korzystaniu z netu(strony, poczta, Youtube) zjada ok 350 MB.

#366792  autor: azerus
 26 paź 2009, 19:57
Ja bym na Twoim miejscu brał tą ofertę z netem od razu, wychodzi taniej i nie musisz się bawić w pakiety bo wszystko masz wliczone w cenę. Czy 300mb wystarczy, sądzę że tak. Ja korzystam z IP i mam 500mb miesięcznie max zużyje 200-300mb a korzystam z netu codziennie.

#366829  autor: thonka
 26 paź 2009, 22:36
Perhydrol pisze:i pytanie co do gps i internetu ogólnie .. ile się płaci za to? za gps?
o ile mnie pamiec nie myli to jest to telefon z windows mobile, a wiec ma mozliwosc wgrania dowolnego oprogramowania do nawigacji.

koszt to wlasnie zakup oprogramowania z mapami + ew. (o ile posiada) 2-3kb z agps (pobieranie polozenia satelit z internetu).

300mb powinno starczyc do sporadycznego ogladania youtube, prognozy pogody to juz mala sprawa przy YT ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet