• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #366096  autor: nazir
 22 paź 2009, 16:48
Witam forumowiczów.
Dzisiaj rozpocząłem procedurę przeniesienia numeru z orange do play. Dostałem numer tymczasowy w play ale na ekranie tel. cały czas jest ikonka roamingu. W instrukcji obsługi telefonu opis ikony: poza standardowym obszarem zasięgu. Czy to oznacza brak zasięgu play w mojej miejscowości? Podczas ręcznego wyboru sieci mam do wyboru tylko plus, era i orange. Czy przy słabym zasięgu play, telefon automatycznie wybiera plusa? i jak to się ma do kosztów?

#366100  autor: Patryk_
 22 paź 2009, 17:05
Nie masz po prostu zasięgu P4.
Kosztowo wychodzi identycznie,poza oczywiście pakietami internetowymi,które działają tylko w sieci własnej Play.

#366101  autor: amigo007
 22 paź 2009, 17:08
Witam w twojej miejscowości widocznie play nie ma swoich nadajników. Ale nic się nie martw korzystając z zasięgu plusa płacisz wszystko dokładnie tak samo. Nie możesz tylko korzystać z play online w telefonie (500mb, 1gb, 2gb), bo to działa tylko na zasięgu macierzystym.

#366152  autor: Prometo
 22 paź 2009, 21:58
nazir pisze:Dostałem numer tymczasowy w play ale na ekranie tel. cały czas jest ikonka roamingu
Jesteś w roamingu Plusa :wink: Resztę napisał Patryk_.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl