Witam
To mój pierwszy post na tym forum, ale sprawa taka sama jak HOT-ARTIego. Umowa kończy mi się w styczniu 2010 i planuję przenieść nr do innej sieci przed tym terminem. Co ciekawe na aneksie, który podpisywałem w 2007 roku nie ma słowa o wysokości przyznanej ulgi. Jest tylko info o wysokości kary umownej - 1083zł. W zmienionym regulaminie jest mowa o przyznanej uldze, więc postanowiłem się dowiedzieć ile ona wynosi. Zadzwoniłem do BOK - tam otrzymałem info, że ulga wynosi ok 980 zł, dzisiaj dzwoniłem po raz drugi i usłyszałem, że wysokość ulgi jest taka sama jak kara umowna, czyli 1083 zł. Poszedłem jeszcze do salonu Orange i tam z kolei usłyszałem info, że wysokość ulgi to wysokość miesięcznego abonamentu * czas umowy, czyli w moim przypadku będzie to 1650 (55*30). Poszedłem do kolejnego salony z pytaniem ile musiałbym zapłacić, gdybym zdecydował się na przeniesienie numeru przed końcem umowy. Usłyszałem, że ok 180 zł - dodatkowo doradca pokazał mi na ekranie tę kwotę. Wysłałem zapytanie do BOK o wysokość przyznanej ulgi - ale jak na razie bez jakiejkolwiek informacji zwrotnej.
Może ktoś z was potrafiłby mi odpowiedzieć na moje pytania:
1. w jakiej wysokości została przyznana mi ulga?
2. ile musiałbym zapłacić za zerwanie umowy przed czasem, tzn. w połowie października (umowa kończy mi się 23.01.2010,a okres rozliczeniowy mam do 28.01.2010; abonament 55 zł)?
3. Czy koszt zerwania umowy przed czasem to tylko wysokość ulgi rozliczonej proporcjonalnie do okresu umowy, który pozostał do końca jej obowiązywania, czy może jeszcze jakieś dodatkowe koszty Orange może mi doliczyć?
Z góry dzięki za wszelką pomoc