• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #355246  autor: Artur051
 26 sie 2009, 14:38
Witam ponownie ;]

Skoro jest już temat o Vodafone i o2 czas założyc temat o T-Mobile.

T-Mobile to marka Deutsche Telecom największej niemieckiej firmy telekomunikacyjnej.

T-Mobile posiada 10 oddziałów w Europie, dzięki czemu jest jednym z największych Europejskich operatorów.

T-Mobile USA to jeden z największych operatorów w USA.

T-Mobile posiada również 97% udziałów w Polskiej Telefoni Cyfrowej (Obecnie Era i Heyah). Już dwukrotnie chciano przeprowadzić re-branding marki Era na T-Mobile PL, lecz wycofano się. Jednym z powodów okazała się wartośc marki Era - największa spośród innych polskich marek telekomunikacyjnych. Obecnie PTC nie jest zainteresowana zmianą marki.

Proszę o umieszczanie wszelkich informacji o tym operatorze(Cenniki, oferty, kwestie zasięgu i inne) w tym temacie.

Pzdr. ;]

#355251  autor: rogmaniek
 26 sie 2009, 14:49
Artur051 pisze:T-Mobile posiada również 97% udziałów w Polskiej Telefoni Cyfrowej (Obecnie Era i Heyah). Już dwukrotnie chciano przeprowadzić re-branding marki Era na T-Mobile PL, lecz wycofano się. Jednym z powodów okazała się wartośc marki Era - największa spośród innych polskich marek telekomunikacyjnych. Obecnie PTC nie jest zainteresowana zmianą marki.
I co ja mam Ci napisać. Dobrze, że już się o to nie spieramy, odnośnie różnicy zdań, na temat rebranding'u marki Erunia, na ten- sorki- paskudny róż. Czy nadal wolałbyś, aby w Polsce nie było marki Era, tylko... ? Ok, to Twoje zdanie, pozdro!

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#355261  autor: Artur051
 26 sie 2009, 15:05
rogmaniek pisze:I co ja mam Ci napisać. Dobrze, że już się o to nie spieramy, odnośnie różnicy zdań, na temat rebranding'u marki Erunia, na ten- sorki- paskudny róż. Czy nadal wolałbyś, aby w Polsce nie było marki Era, tylko... ? Ok, to Twoje zdanie, pozdro!
To są suche informacje ;] - Tu żadnego zdania swojego nie umieszczałem ;]

[ Dodano: 2009-08-26, 15:34 ]
A co do twojego pytania - powiem tak: Nadal będę korzystał z PTC, bo dla mnie liczy się jakość, a tę ma w moim regionie PTC najlepszą. A pod jaką marką? Wie to tylko Pan Hartmann ;] PTC w ostatnich miesiącach stała się na tyle profesjonalną firmą (nawet pod marką Era), że raczej wątpię, aby narażali się teraz na koszty ;]. W PTC może byc dla mnie nadal marka Era - ale w Polkomtelu... Trzymam kciuki za to, aby jak najszybciej Vodafone zdobył te magiczne 51% udziałów i wprowadził tam porządek - bo z Baucem itp to oni dobrej opini miec nie będą ;] Może się powtórzę - ale uważam, że Era będzie jeszcze długo po Vodafone PL

#355278  autor: mariusz9a
 26 sie 2009, 15:34
T-Mobile uruchomił sieć 4G (LTE) w Insbrucku w Austrii - chyba przydatny fakt ;-) Dostawcą sprzętu jest Huawei a obecna przepustowość to 50Mb/s.

#359518  autor: Artur051
 14 wrz 2009, 14:20
No i stało się. T-Mobile UK połączyło się z Orange UK. Powstał największy operator na wyspach liczący 37% udziału w rynku. Przez 18 miesięcy będzie on działał pod 2ma markami: T-Mobile UK i Orange UK. Później ma zostac podjęta decyzja o ewentualnym ujednoliceniu wizerunku. Operator ma na swoim celu redukcję stacji nadawczych w miejscach, gdzie się one dublują.

#474858  autor: DanielR
 08 maja 2011, 23:51
Uwaga, uwaga nadchodzi... i to wielkimi krokami!
A tym samym nasuwają się różne ciekawe pytania.
Na przykład, czy polski oddział sieci porwie się na jakąś interesującą, a zarazem zaskakującą kampanię rebrandingową, taką jak np. :

- brytyjska The T-Mobile Welcome Back, na lotnisku Heathrow,
albo
- czeska kampania z nowymi taryfami TWIST (w końcu prezes jest przecież Czechem :wink: ).

Co o tym sądzicie? Interesują Was w ogóle takie kampanie, czy też może lepiej, żeby się tak nie bawili, bo to żenada...

PS Jeśli umieściłem post w niewłaściwym temacie (niezgodnie ze ścisłymi zamierzeniami autora), z góry przepraszam. :wink:

#475670  autor: Artur051
 13 maja 2011, 20:01
No to czekamy ;) Zobaczymy czy T ulepszy swojego pre-paida ;) Chociaż myślę, że to jest raczej pewne ;) W jednym z wywiadów Rakovski stwierdził, że rebranding to nie tylko wystrój i muszą mieć również czas na przygotowanie nowych ofert ;).

#476398  autor: sloneczny
 17 maja 2011, 20:40
Z tego co słyszałem to przede wszystkim zapowiada się obniżenie stawek za roaming. Zniknie ostatnia granica, można by rzec, bo w ramach strefy Schengen i rynku pracy już jej nie ma :)

#476507  autor: PiotrG-dz
 18 maja 2011, 12:47
Już wiem dlaczego ERA nie obniżyła tak jak Orange ceny za minutę w związku z zmianą Vat.Ten 1 grosz od każdej minuty to jakieś 100mln na pół roku ,a więc kasa na zmianę na T.Podejrzewam ,że jutro wróci 29gr za minutę bądz 28groszy w T.;-)

#476550  autor: DanielR
 18 maja 2011, 15:18
PiotrG-dz pisze:Podejrzewam ,że jutro wróci 29gr za minutę bądz 28groszy w T.;-)
A ja podejrzewam, że niestety (ale tego można się spodziewać najpewniej), jutro żadnego cennika nie ujrzymy. Co najwyżej będzie bicie peanów na cześć T-Mobile, podkreślanie istotności zmiany marki i korzyści z tym płynących, przedstawienie harmonogramu rebrandingu, reklam rebrandingowych, itp., itd. :)

#476688  autor: margeo
 19 maja 2011, 11:16
Znalazłem w sieci relację z konferencji "na żywo" dot. przekształcenia Ery w T-mobile. Trzeba odświeżać stronę.
http://pasjagsm.pl/news/konferencja-ery ... -9211.html

POZDRAWIAM!

#476794  autor: Barciur
 19 maja 2011, 22:19
AT&T zamierza wykupić T-Mobile USA za 39 miliardów dolarów. Oferta zostałą zaakceptowana, wszystko ma się sfinalizować w ciągu 12 miesięcy.

#476814  autor: qper
 19 maja 2011, 23:39
Zapowiada się interesująco :)
Jak do tych darmowych rozmów w TT wprowadzą jeszcze rok ważności konta to chętnie wrócę do Ery/T-Mobile ze wszystkimi numerami.

Ogólnie zaczynają mi się podobać te zmiany :)

#476817  autor: DanielR
 19 maja 2011, 23:59
qper pisze:Zapowiada się interesująco :)
Jak do tych darmowych rozmów w TT wprowadzą jeszcze rok ważności konta to chętnie wrócę do Ery/T-Mobile ze wszystkimi numerami.

Właśnie...
1) O ile wprowadzą roczną ważność konta na połączenia wychodzące po każdym doładowaniu (ewentualnie półroczną).
2) O ile ten cały pakiet 2000 minut w TT będzie ważny przez rozsądną ilość dni, czyli np. 30.
3) O ile zaistnieje możliwość wielokrotnego wykupienia powyższego pakietu, tak by także np. przedłużyć ważność środków z poprzedniego pakietu.

PS "Dręczy" mnie też kwestia cen połączeń głosowych do Play.
PS 2 No i co z Heyah...?! (tak to, że zostaje to już wiemy - i niewiele poza tym) :wink:

#476818  autor: qper
 20 maja 2011, 00:02
DanielR pisze:
qper pisze:Zapowiada się interesująco :)

Właśnie...
1) O ile wprowadzą roczną ważność konta na połączenia wychodzące po każdym doładowaniu (ewentualnie półroczną).
2) O ile ten cały pakiet 2000 minut w TT będzie ważny przez rozsądną ilość dni, czyli np. 30.
3) O ile zaistnieje możliwość wielokrotnego wykupienia powyższego pakietu, tak by także np. przedłużyć ważność środków z poprzedniego pakietu.

PS "Dręczy" mnie też kwestia cen połączeń głosowych do Play.
PS 2 No i co z Heyah...?! :wink:
Połączenia do Play mogą być już minimalnie tańsze (tak mi się wydaje)
Jeżeli chodzi o Heyah to marka zostaje i będzie normalnie rozwijana.

http://t-mobile.pl/t-mobile/era_w_t_mobile_faq.html

Zrobili sobie już zapowiedź na stronie ;), ładnie się to prezentuje

#477040  autor: user_delete10
 21 maja 2011, 01:00
Od kiedy będą w sprzedaży nowe startery i jakie będą ich ceny? Wiecie ktoś? W tak historycznym momencie choć do szuflady ale taki starter sobie kupię na pamiątkę :lol:

#477045  autor: DanielR
 21 maja 2011, 01:28
Crockett pisze:Od kiedy będą w sprzedaży nowe startery i jakie będą ich ceny? Wiecie ktoś? W tak historycznym momencie choć do szuflady ale taki starter sobie kupię na pamiątkę :lol:
Najprawdopodobniej od 5 czerwca.

Starter za 5 zł masz przecież na zdjęciach na Telepolis...
Pozostałe, o takich samych jak wcześniej wartościach - czyli 9 zł i 20 zł były uwidocznione na jednym ze slajdów z konferencji.
Wszystkie slajdy masz TUTAJ. :wink: