Hejka! Postanowiłem założyć ten temat, bo na forum nie mogłem znaleźć w/w informacji, m.in. ze względu na pojawiające się błędy

Chciałbym, abyście umieszczali możliwie wszystkie informacje o marce O2. Mam tu na myśli początki i małą, ale jednak "ekspansję" marki O2.
Z tego, co wiem, na dzień dzisiejszy tę fajniutką markę mamy w pięciu krajach Europy: Wielka Brytania, Irlandia, Niemcy, Czechy i Słowacja. Był czas, że w Holandii też mieliśmy markę O2, gdy było tam chyba pięciu operatorów infrastrukturalnych. W Niemczech taka marka pojawiła się, chyba w 2001 roku, a w Czechach, to już chyba dopiero w 2005r. Mało jest info na ten temat, nawet na Wikipedii, może słabo szukałem?

Właścicielem/operatorem jest teraz hiszpańskaTelefonica, tylko od kiedy? Dobrze, że po kupnie udziałów od założyciela O2 w Wielkiej Brytanii, nie zrobili rebranding'u

Sorki również za ewentualne nieścisłości.
Mam wiele filmików w swoim telu, z reklamami O2, ale jak ktoś będzie chciał, to też- proszę- wrzucajcie je w tym temacie.
Jak macie też jakieś fotki starterów czy "przewodników" bo krainie O2, to też- proszę- umieśćcie je tu
Może również możecie opisać "wrażenia" z użytkowania sieci pod marką O2, odnośnie przykładowo jakości usług?
Ok, to czekam na info od Was. Z góry dziękuję. Pozdro!