• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #351801  autor: george
 11 sie 2009, 18:09
Witajcie.

Mam takie nurtujace mnie pytanie. Jak w koncu jest z tymi simlockami w sieci Plus? Kiedy przeglądam oferty telefonów na allegro 50% ludzi sprzedaje telefony które są wzięte z plusa ale "fabrycznie nie maja simlockow" a 50% jest z plusa z simlockiem. Podkreslam ze mowa jest tutaj o telefonach nowych które weszły do sprzedazy juz po tej całej akcji nie nakladania simlockow przez operatorów. Sam juz nie wiem jak jest a chciałbym kopić telefon na allegro.

A moze ludzie ktorzy sprzedają telefon z plusa i piszą że jest simlock tak naprawdę simlocka nie maja. Konkretnie chodzi mi o telefon N6303.

dziękuję za odpowiedz.
Ostatnio zmieniony 11 sie 2009, 18:23 przez george, łącznie zmieniany 1 raz.

pozdr

#351805  autor: kowcio
 11 sie 2009, 18:20
george, był o tym temat i to nie jeden.
george pisze:Konkretnie chodzi mi o telefon N6303.
Nie będzie miała. Na pewno. Jest to "nowość", a telefony nie mają smoków w Plusie od.. kilku miesięcy.
george pisze:Kiedy przegladam oferty telefonow na allegro 50% ludzi sprzedaje telefony ktore sa wziete z plusa ale "fabrycznie nie maja simlockow" a 50% jest z plusa z simlockiem. Podkreslam ze mowa jest tutaj o telefonach nowych ktore weszly do sprzedazy juz po tej calej akcji nie nakladania simlockow przez operatorow. Sam juz nie wiem jak jest a chcialbmy kupic telefon na allegro.
Wiele osób sobie nie zdaje sprawę z tego, że telefon nie ma sim-locka na Plusa. Myślą, ze jak był kupiony z Plusa to ma locka i tyle, powiem więcej- niektórzy nie wiedzą co to sim-lock, więc jak rozwijają listę wyboru podczas wystawiania telefonu i zobaczą operatorów, to myślą że trzeba wybrać skąd jest ten telefon (ostatnio i z takim przypadkiem się spotkałem).

#351902  autor: PWojciechowska
 11 sie 2009, 23:12
W ostatnim miesiącu wzięłam dwa nowe telefony na przedłużenie umowy w Plusie. Oba nie mają simlocka.

...

#352078  autor: george
 12 sie 2009, 18:41
jeszcze raz dzieki za odpowiedz, wyglada wiec na to ze moge spokojnie kupowac telefon na allegro nie martwiac sie o simlocka

pozdr

#353169  autor: olek
 17 sie 2009, 22:17
Czyli tak,:

W Plusie - nie ma
w Erze - nie ma

(BRAWO, nareszcie skończy się grzebanie w telefonach psełdo fachmanów i zarabianie na naiwnych klientach) tzn. nie mówię że się nie znają co niektórzy - wręcz przeciwnie ale 150 pln za simlocka to już troszkę niepoważne...

a co z ORANGE i PLAY?
Na allegro ludzie często piszą, że można zdjąć simlocka PLAY za darmo w salonie, jak to jest???

Oby jak najszybciej pozostali też sprzedawali odblokowane telefony.

#353172  autor: tomko111
 17 sie 2009, 22:44
W Playu większość telefonów już nie ma simlocka, a jak ma to zawsze można go bezpłatnie ściągnąć w salonie, czyli simlocki są jeszcze tylko w Orange. ;-)

#353200  autor: express100
 18 sie 2009, 00:32
olek pisze:a co z ORANGE i PLAY?
Na allegro ludzie często piszą, że można zdjąć simlocka PLAY za darmo w salonie, jak to jest???
Od ostatniego poniedziałku lutego 2009roku Sim-Locki można ściągać za darmo przynosząc dowód zakupu wraz z gwarancją i ewentualnie umową, jeżeli to był telefon brany z abo lub mix.

SL zostały tylko w Orange, bo "Ludzie nie odczuwają potrzeby zniesienia blokad Simlock i tylko kilka czy kilkadziesiąt osób zdjęło SL w Orange. Ludzie wolą mieć bardziej dofinansowany telefon niż droższy bez SL. A tak w ogóle to SL Orange to PRESTIŻ"- podobne słowa wielokrotnie w dyskusjach przedstawiał Rzecznik Grupy TP Wojciech Jabczyński.

A co do Plusa to ich telefony nie mają smoków od kilku miesięcy.

Pozdrawiam! :-D

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#353344  autor: george
 18 sie 2009, 16:27
Witam

Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem Plusa i on twierdzi ze ten telefon który ja chcę wziąć (Nokia 6303) ma simlocka;/ To ja już sam nie wiem. On mowil ze niektóre modele nie maja blokady i ze mozna simlocka sciągnac w salonie za 75 zl. To ja juz nie wiem teraz sam co robic :(

pozdr

#353350  autor: Marens
 18 sie 2009, 16:46
tomko111 pisze:czyli simlocki są jeszcze tylko w Orange. ;-)
Coś powoli rusza się w temacie, modem do Orange Optimum Anydata nie posiada SimLocka.

#353401  autor: Youstyshka
 18 sie 2009, 20:30
Telefony w plusie nie mają blokady simlock ! na milion procent. Tym bardziej n 6303 która od niedawna jest w ofercie, juz po zmianach gdzie ŻADNA siec nie powinna proponowac telefonów z simlockami. Więc trafiłes niestety na troszke niedoinformowanego konsultanta... :?

Zmieniam świat na Plus ;)

#353524  autor: prezeswk
 19 sie 2009, 11:39
george pisze:Witam
Właśnie jestem po rozmowie z konsultantem Plusa i on twierdzi ze ten telefon który ja chcę wziąć (Nokia 6303) ma simlocka;/ To ja już sam nie wiem. On mowil ze niektóre modele nie maja blokady i ze mozna simlocka sciągnac w salonie za 75 zl. To ja juz nie wiem teraz sam co robic :(
Myślę, że konsultant za bardzo nie wie co z tymi simlockami, a w regulaminie promocji pewnie jest zapis, że oferowane telefony mogą posiadać blokadę sim lock. Znajomy prawie miesiąc temu brał w Plusie jakąś nową Nokię z serii E (nie kojarze w tej chwili jaki model), ale na pewno nie miała blokady. Wspominał mi też, że ma w niej od nowości niebrandowane opogramowanie. Z kolei my w firmie braliśmy 3120 classic w ramach PWA i mimo brandowanego softa, sim locka w niej nie ma. Z kolei handlowiec z Ery powiedzial mi kiedyś, że zakładanie simlocków w telefonie im się po prostu nie opłaca.

#385179  autor: John_Cena
 03 lut 2010, 18:51
Chciałbym zapytać czy w nowej Avili z plusa będzie simlock???

SE T230 -> Nokia 6020 -> SE k750 -> Samsung D900i-> SE k800i -> Samsung F480 -> SE C902 -> Samsung Avila GPS ->Nokia 5230 -> LG GD510 -> Samsung U900 -> LG GT540 ->SE X10mini pro -> Samsung S8530 WaveII -> Galaxy Mini 2 -> Xperia U -> HTC One S

#385181  autor: kerim36
 03 lut 2010, 18:56
John_Cena,

raczej nie bedzie

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#385557  autor: mariusz9a
 05 lut 2010, 12:50
kerim36 pisze:John_Cena,

raczej nie bedzie
Na pewno nie :-) W żadnym nowym telefonie nie ma juz simlocków :-) Nawet w nowych modemach nie ma (ale to nie wiem czy we wszystkich).

#427835  autor: wladziu
 05 wrz 2010, 14:32
Witam,
Chce kupic Avile na allegro która ponoć jest z simlockiem w Plusie. Czy sciagniecie simlocka w salonie cos mnie bedzie kosztowalo?

#427852  autor: kowcio
 05 wrz 2010, 15:40
Było o tym setki razy.. Jak telefon ma simlocka na Plusa można go zdjąć po upływie 24 miesięcy bezpłatnie. Wcześniej nie da rady.

#427888  autor: Orfi
 05 wrz 2010, 18:02
Oczywiście, że odpłatnie można usunąć simlocka ( jeżeli faktycznie jest) w Salonie Firmowym Plusa za 74,99 zł. np. w trakcie trwania umowy.

Orfi

#428025  autor: mariusz9a
 06 wrz 2010, 11:32
wladziu pisze:Chce kupic Avile na allegro która ponoć jest z simlockiem w Plusie.
Avilla z simlockiem Plusa? Niech lepiej ten ktoś sprawdzi dokładnie :-D

#430403  autor: aizo
 19 wrz 2010, 11:31
Aby mi zdjeli Sim-locka muszę mieć dowód zakupu?(rachunek)

Moze sprawdzają po numerze IMEI ?

Połączenie nie może być zrealizowane.