dzwonilem dzisiaj z zapytaniem jaka jest nowa oferta utrzymaniowa dla firm, krotkie statystyki:
staz w era: 5 lat
srednio rachunki na 2 telefony: 350 pln brutto (mniej wiecej podzial na telefony 200 / 150)
1. ERA nie ma ANI JEDNEGO aparatu z UMTS w promocji
2. zaproponowano mi pakiety kwotowe: 120 netto lub 60 netto
60 netto:
koszt minuty 71gr brutto - wszystkie sieci
mniej wiecej minut w pakiecie: 100
120 netto:
koszt minuty 70gr brutto - wszystkie sieci
mniej wiecej minut w pakiecie: 210
pisze o tym tak dokladnie, dlatego ze mam teraz BIZNES STANDART 160, gdzie
minuta:
- 40 gr brutto - ERA i stacjonarne
- 77 gr brutto - inne sieci komorkowe
minut w abo jest 160 (era i stacjonarne) / 80 (inne komorki)
koszt abo: okolo 60 netto (nie mam faktury przy sobie, wiec nie pamietam dokladnie)
prosze mi powiedziec, gdzie tu jest postep, bylby, gdyby minuta kosztowala maksimum 60 gr, ale teraz placac wiecej dostaje sie mniej, to jest chore !!!
bardziej oplaca sie przejsc na TT, gdzie po 8 miesiacach minuta bedzie wkrotce kosztowac 59 gr
a teraz najlepsze, HRA dla klientow indywidualnych zaczyna sie od 149 PLN, a dla biznesu 250 pln (obie kwoty brutto) / karta SIM !!!
firmy gorzej traktowane niz indyw. tego w ERA nigdy jeszcze nie bylo, nie porownuje juz nawet do TT !!!
mam nadzieje, ze to krotki zanik formy ERA, ale bardzo negatywnie mnie zaskoczyli, liczylem na jakies konkretne ruchy, a tutaj krok wstecz...
staz w era: 5 lat
srednio rachunki na 2 telefony: 350 pln brutto (mniej wiecej podzial na telefony 200 / 150)
1. ERA nie ma ANI JEDNEGO aparatu z UMTS w promocji
2. zaproponowano mi pakiety kwotowe: 120 netto lub 60 netto
60 netto:
koszt minuty 71gr brutto - wszystkie sieci
mniej wiecej minut w pakiecie: 100
120 netto:
koszt minuty 70gr brutto - wszystkie sieci
mniej wiecej minut w pakiecie: 210
pisze o tym tak dokladnie, dlatego ze mam teraz BIZNES STANDART 160, gdzie
minuta:
- 40 gr brutto - ERA i stacjonarne
- 77 gr brutto - inne sieci komorkowe
minut w abo jest 160 (era i stacjonarne) / 80 (inne komorki)
koszt abo: okolo 60 netto (nie mam faktury przy sobie, wiec nie pamietam dokladnie)
prosze mi powiedziec, gdzie tu jest postep, bylby, gdyby minuta kosztowala maksimum 60 gr, ale teraz placac wiecej dostaje sie mniej, to jest chore !!!
bardziej oplaca sie przejsc na TT, gdzie po 8 miesiacach minuta bedzie wkrotce kosztowac 59 gr
a teraz najlepsze, HRA dla klientow indywidualnych zaczyna sie od 149 PLN, a dla biznesu 250 pln (obie kwoty brutto) / karta SIM !!!
firmy gorzej traktowane niz indyw. tego w ERA nigdy jeszcze nie bylo, nie porownuje juz nawet do TT !!!
mam nadzieje, ze to krotki zanik formy ERA, ale bardzo negatywnie mnie zaskoczyli, liczylem na jakies konkretne ruchy, a tutaj krok wstecz...