• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #343902  autor: iklex
 30 cze 2009, 16:49
Witam,

wlasnie zarejestrowalem firme i stoje przed koniecznoscia zakupu telefonu firmowego.
Tak przegladam oferty i tematy na forum i nie wiem na co sie zdecydowac :(
Moglibyscie mi cos doradzic ?

Telefon nie bedzie wykorzystywany jakos bardzo intensywnie. Mysle, ze 200-300 minut miesiecznie do wszystkich sieci + sms'y wystarczy. Nie zamierzam korzystac z transmisji danych/dostepu do neta.

Tak to mniej wiecej wyglada, macie jakies sugestie ? Jaki abonament i w jakiej sieci bylby dla mnie najorzystniejszy biarac pod uwage wskazane wyzej kryteria ? Moze jakies fajne promocje obecnie ?

Z gory dzieki,
pozdrawiam

#343907  autor: kamil1221
 30 cze 2009, 17:05
Wybierając taryfę Oferta dla Firm 250 w Orange za 106,75zł z VAT otrzymasz pakiet kwotowy z którego uzyskasz 250 minut oraz w aktualnej promocji dodatkowo 50% więcej minut do wszystkich sieci – łącznie wyjdzie 375 minut do wszystkich prócz Play.
Jest to pakiet kwotowy więc jeśli napiszesz smsa z puli 106,75 odjemnie się opłata za sms.
Koszt smsa to 18gr z VAT, mmsa – 29gr z VAT.

#343928  autor: kamil1221
 30 cze 2009, 18:31
Tylko w Play - genialna, zupełnie bezpłatna usługa - przepadania wszystkich niewykorzystanych środków z abonamentu.

W Orange kwota niewykorzystana przechodzi na kolejne 6 mies.

3000 minut do play... jeszcze jak by było to na stacjonarne to ok. ale tylko do play - to tylko magia liczb.

#343935  autor: bledos
 30 cze 2009, 19:07
kamil1221 pisze:Tylko w Play - genialna, zupełnie bezpłatna usługa - przepadania wszystkich niewykorzystanych środków z abonamentu.
Jeśli wybierzesz abonament dopasowany do Twoich potrzeb, to nie odczujesz takiego problemu...
kamil1221 pisze:3000 minut do play... jeszcze jak by było to na stacjonarne to ok. ale tylko do play - to tylko magia liczb.
Pakiet minut, o którym mówisz, jest do wykorzystania do Play i stacjonarnych. Przedstaw, na jakiej podstawie twierdzisz, że minuty są tylko do Play?

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#343964  autor: kamil1221
 30 cze 2009, 22:19
Na podstawie informacji, które napisał wcześniejszy użytkownik.

Jeżeli chodzi o przechodzenie minut - moim zdaniem to ważna rzecz - nawet jak sie wykorzystuje swoje minuty w pełni. Sam mam abo w play i pod koniec mies. czasem zostaje mi głupie 2 zł, które przepada a jednak i tak za nie musze zapłacić.

#344072  autor: iklex
 01 lip 2009, 15:39
Dziekuje za odpowiedzi.

Z tego co widze, to Era i Plus w ogole nie wchodza w rachube ?

#344258  autor: radeczko
 02 lip 2009, 13:59
Polecam Play dla Firm za 51 zł z VAT (uwzględniając rabaty za przedłużenie) mam 190 minut do wszystkich i 2000 do Play i stacjonarnych.

za 3,66 jest pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich
za 15 zł 500 MB na internet

Pozdrawiam Radeczko