• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #343170  autor: kaczy_cng
 27 cze 2009, 11:25
Dawniej jeśli ktoś posiadał telefon z simlockiem Ery, mógł normalnie, bez ściągania zabezpieczeń korzystać z karty Heyah. Jak z tym jest teraz? Nadal jest to możliwe?

#343174  autor: kuwejt
 27 cze 2009, 11:44
Tak, dalej jest taka możliwość :wink:

#343176  autor: maniek
 27 cze 2009, 11:49
Nadal można korzystać

#343372  autor: kaczy_cng
 28 cze 2009, 08:25
A mam jeszcze inne pytanie, dotyczące pakietów w Erze. czy jeśli ściągamy pakiet na xxx sms'ów wymiennych na xxx minut, to czy dotyczą one zarówno Ery jak i Heyah?

#343388  autor: yagi
 28 cze 2009, 10:04
kaczy_cng, karta czy abonament?

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#343391  autor: kaczy_cng
 28 cze 2009, 10:34
karta

#343392  autor: Artur051
 28 cze 2009, 10:35
W przypadku karty jedynie pakiet minut wymienialnych na smsy (25 minut/100sms) 7.32zł jest wymienialny na połączenia do Heyah. Inne pakiety tylko do Ery.

#343666  autor: thonka
 29 cze 2009, 15:44
w sumie nie ma teraz roznicy czy karta czy abonament - era maksymalnie odciela swoje pakiety od heyah i teraz prawie wszystko jest tylko do ery... jedyny pakiet ktory dziala do heyah to wymieniony wyzej 25 minut za 7,32 ale w taryfie happy...
co ciekawe w taktaku przy zbieraniu minut nadal heyah jest traktowane jako siec wlasna.
lekka niekonsekwencja ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#343835  autor: rogmaniek
 30 cze 2009, 12:53
thonka pisze:w sumie nie ma teraz roznicy czy karta czy abonament - era maksymalnie odciela swoje pakiety od heyah i teraz prawie wszystko jest tylko do ery... jedyny pakiet ktory dziala do heyah to wymieniony wyzej 25 minut za 7,32 ale w taryfie happy...
co ciekawe w taktaku przy zbieraniu minut nadal heyah jest traktowane jako siec wlasna.
lekka niekonsekwencja ;)
I to mnie w "polityce" PTC wkurza, że chcą zarabiać na "czysto" przy połączeniach z Heyah do marki Era i odwrotnie. Jak ktoś już gdzieś, na tym portalu napisał, koszt po własnej sieci ten sam, a kasa płynie. Szkoda, bo gdyby pod marką Era, a także w Heyah dali jakieś pakiety do całej PTC, to byłoby super. A tak nie dość, że mają najmniej klientów z W3, to jeszcze tak chcą zarabiać w ten sposób :roll: Gdyby w Heyah dali jakieś pakiety do Era, nawet dodatkowo płatne, z terminem ważności, to pewnie znów bym do nich wrócił, bo na TT już nie liczę- szwaby z DT chyba chcą naprawdę zniszczyć tę markę :x A Erajednostki z pakietu 7,32zł, gdzie minuta jest ponad 29gr., to też jest już śmieszne, od momentu wejścia na rynek Fresh'a :?

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#343844  autor: Artur051
 30 cze 2009, 13:03
rogmaniek pisze:bo na TT już nie liczę
W heyah zrobili rewolucję po zakończeniu podwójnego doładowania. Dzisiaj kończy się w TT podwójne dołoadowanie. Może PTC wkrótce przedstawi nową ofertę dla TT. A co do marki - wątpię żeby ją niszczyli, bo jeszcze przez dłuuuugi czas (jak nie zawsze) będą się nazywac Era, a muszą zarabiac, więc klienci są im potrzebni.

#343850  autor: rogmaniek
 30 cze 2009, 13:19
Artur051 pisze:Może PTC wkrótce przedstawi nową ofertę dla TT.
Artur051: Oj chciałbym bardzo, żeby wprowadzili jakąś fajną taryfę, ale po listopadowym wyczynie u.r. z Nowym, Gorszym Srak takiem, to już nie wierzę. A przecież wiemy, że w 2005 czy 2006r., to był najlepszy pre-paid, nawet bez, moim zdaniem, promo 2xTT!!!
A co do marki - wątpię żeby ją niszczyli, bo jeszcze przez dłuuuugi czas (jak nie zawsze) będą się nazywac Era, a muszą zarabiac, więc klienci są im potrzebni.
Widzę, że chyba trochę zmieniłeś zdanie o rebranding'u albo mi się tylko tak wydaje :-D Ale cieszę się, że już ciągle nie piszesz, kiedy będzie to T-Mobile. Może ja też przesadzam z manią marki Era, ale jestem najlepszym przykładem, jak ta marka jest naprawdę cenna. Moje marzenie, to wrócić do PTC- do Erunia TT, z logo Era i TT, na takiej fajnej "kuli" z tymi "promieniami", mającymi różne odcienie niebieskiego, od jasnego do prawie czarnego lub złocistymi :-D Ale to złudzenia, żeby Szwaby z DT darowali by sobie ten rebranding, bo po co ten paskudny róż, wszędzie obecny?! Tym bardziej, że kolejnym argumentem za powrotem do PTC, jest dalszy rozwój sieci w Wielkopolsce, gdzie chyba naprawdę będzie trudno znaleźć teraz miejsce bez całkowitego zasięgu :wink:

O2 - Together is better!

#343852  autor: Artur051
 30 cze 2009, 13:26
rogmaniek pisze:Szwaby z DT darowali by sobie ten rebranding, bo po co ten paskudny róż, wszędzie obecny?!
Już 2,5 roku T-Mobile ma udziały w Erze. Jakby mieli robic rebranding już dawno by go zrobili. Zauważyli że marka Era jest silna i pod nią sprzedają usługi. Nawet prezio mówił, że nie myślą o rebrandingu. A co do TT to jak np. dla mnie mającego 90% połączeń w Erze nadal jest atrakcyjny, ale wiadomo im taniej tym lepiej. Podwójne doładowanie sobie policzyłem dało mi 28 groszy na minucie do innej sieci a do własnej 8gr. Źle nie jest.

#343854  autor: kowcio
 30 cze 2009, 13:34
Ja mam przeczucie, że nowe, ciekawe oferty wejdą po zmianie marki, która w końcu chyba nastąpi prędzej czy później- jak dla mnie to jest oczywiste i to tylko kwestia czasu. Niby "ERA" jako marka jest najbardziej rozpoznawalną i cenioną marką w Polsce wg jakiegoś chorego rankingu (to ciekawe czemu nie są liderem, skoro wszyscy PTC tak cenią :roll: ) i być może czekają... Wg mnie to tylko kwestia czasu, Na pewno jak zmienią markę będą musieli zrobić porządny porządek w swoich ofertach, bo jak widać Era nic ciekawego nie oferuje, żeby zwabić czymś klientów. A jak tylko zmienią markę to będzie strzał w kolano, bo lepszego momentu nie będą mieli.
Także ja na Tak Taka czekam jak wejdzie oficjalne T-Mobile.

#343859  autor: Artur051
 30 cze 2009, 13:52
kowcio pisze:Wg mnie to tylko kwestia czasu, Na pewno jak zmienią markę będą musieli zrobić porządny porządek w swoich ofertach, bo jak widać Era nic ciekawego nie oferuje, żeby zwabić czymś klientów.
Prezio mówił, że o rebrandingu myślą dopiero jak sądy w Polsce uznają, że DT jest właścicielem PTC. A to już sie ciągnie mase czasu....

#343860  autor: rogmaniek
 30 cze 2009, 14:00
Artur051 pisze:Już 2,5 roku T-Mobile ma udziały w Erze.
Jeśli chodzi o "władzę" w PTC, to się zgadzam. Jednak od samego początku DT miało udziały u tego opa. Może niektórzy wiedzą, że PTC, podobnie jak Polkomtel, powstała już, a może dopiero w grudniu 1995r. Co ciekawe, kiedyś na Wikipedii było info, że założyło tę spółkę, aż 14 udziałowców, czyli więcej niż Polkomtela. Ale, jak wiadomo historia PTC jest długa i burzliwa- niestety- to się trochę pozmieniało :roll:
kowcio pisze:Niby "ERA" jako marka jest najbardziej rozpoznawalną i cenioną marką w Polsce wg jakiegoś chorego rankingu (to ciekawe czemu nie są liderem, skoro wszyscy PTC tak cenią :roll: ) i być może czekają...
Cóż... nie wszystkie polaczki są tak głupie, aby się rzucać, na powiedzmy słabą ofertę. Ja też uciekłem, a jeszcze w październiku u.r. miałem nadzieję, że coś w TT zmienią na lepsze :( O tym już też kiedyś pisałem, że to mnie w Szwabach z DT wkurza, ich nastawienie na dojenie klienta, jeszcze pod marką Era. Wiadomo, że czekają na dobry moment na rebranding, przynajmniej tak to, wg mnie, wygląda... A teraz nie będą się wybijać z ofertą pod marką ERA :x Myślałem, jeszcze na początku 2007r., że DT to solidny i konsekwentny udziałowiec/właściciel PTC, ale przykład pana Hartmann'a i wygadywanie przez niego różnych głupot już daje do myślenia. Szkoda, bo na początku 2007r. mówił, że jest zaskoczony, tym jak cenna jest marka Era albo, że powalczą o pre-paid, np. Heyah pokaże pazur, itp. A potem, po wprowadzeniu durnych, zakręconych pakietów Sielanka w Heyah, niektórzy z nas się śmiali, że Heyah pokazała, ale środkowy palec, itp. :mrgreen:

Cóż chyba pozostaje mi czekanie i liczenie na cuda, bo wszystko jest możliwe. Na dobrą sprawę, już zamiast kampanii/projektu: "Era nadaje rytm", jakoś rozpoczętego jeszcze w 1-szym kwartale 2007r., moglibyśmy mieć rebranding na Deutsche Szajse :P Może, jednak, kiedyś, jeszcze będę sobie mówić -znów- Era Moja, jako ich klient, pod tą marką :-D

O2 - Together is better!

#343861  autor: Artur051
 30 cze 2009, 14:05
Niby pod koniec roku mówili, że do końca połowy br będzie T-Mobile. Mamy 30 czerwca. I ani widu ani słuchu T-Mobile. Mi coś mówi, że Era będzie jeszcze praz dłuuugi czas jeszcze jak Plus będzie Vodafonem.

#343863  autor: rogmaniek
 30 cze 2009, 14:12
Artur051 pisze:Niby pod koniec roku mówili, że do końca połowy br będzie T-Mobile. Mamy 30 czerwca. I ani widu ani słuchu T-Mobile. Mi coś mówi, że Era będzie jeszcze praz dłuuugi czas jeszcze jak Plus będzie Vodafonem.
Poczekamy zobaczymy. Odnośnie Polkomtela, przeglądając sobie archiwum GSMonline, od 2000r. rzecz jasna, czyli od pierwszych artykułów, znalazłem info z 2001r., że Orlen chce sprzedać udziały Polkomtela... i do dziś sprzedają :-D A więc jakaś tam nadzieja zawsze pozostaje. W końcu trzeba w coś wierzyć :lol: Ale wątek jest troche o czymś innym, a więc ok. Niech to będzie jednak dalej Era Idealnych Plusów- let's Play :twisted:

O2 - Together is better!