Dawniej jeśli ktoś posiadał telefon z simlockiem Ery, mógł normalnie, bez ściągania zabezpieczeń korzystać z karty Heyah. Jak z tym jest teraz? Nadal jest to możliwe?

I to mnie w "polityce" PTC wkurza, że chcą zarabiać na "czysto" przy połączeniach z Heyah do marki Era i odwrotnie. Jak ktoś już gdzieś, na tym portalu napisał, koszt po własnej sieci ten sam, a kasa płynie. Szkoda, bo gdyby pod marką Era, a także w Heyah dali jakieś pakiety do całej PTC, to byłoby super. A tak nie dość, że mają najmniej klientów z W3, to jeszcze tak chcą zarabiać w ten sposóbthonka pisze:w sumie nie ma teraz roznicy czy karta czy abonament - era maksymalnie odciela swoje pakiety od heyah i teraz prawie wszystko jest tylko do ery... jedyny pakiet ktory dziala do heyah to wymieniony wyzej 25 minut za 7,32 ale w taryfie happy...
co ciekawe w taktaku przy zbieraniu minut nadal heyah jest traktowane jako siec wlasna.
lekka niekonsekwencja
W heyah zrobili rewolucję po zakończeniu podwójnego doładowania. Dzisiaj kończy się w TT podwójne dołoadowanie. Może PTC wkrótce przedstawi nową ofertę dla TT. A co do marki - wątpię żeby ją niszczyli, bo jeszcze przez dłuuuugi czas (jak nie zawsze) będą się nazywac Era, a muszą zarabiac, więc klienci są im potrzebni.rogmaniek pisze:bo na TT już nie liczę
Artur051: Oj chciałbym bardzo, żeby wprowadzili jakąś fajną taryfę, ale po listopadowym wyczynie u.r. z Nowym, Gorszym Srak takiem, to już nie wierzę. A przecież wiemy, że w 2005 czy 2006r., to był najlepszy pre-paid, nawet bez, moim zdaniem, promo 2xTT!!!Artur051 pisze:Może PTC wkrótce przedstawi nową ofertę dla TT.
Widzę, że chyba trochę zmieniłeś zdanie o rebranding'u albo mi się tylko tak wydajeA co do marki - wątpię żeby ją niszczyli, bo jeszcze przez dłuuuugi czas (jak nie zawsze) będą się nazywac Era, a muszą zarabiac, więc klienci są im potrzebni.
Już 2,5 roku T-Mobile ma udziały w Erze. Jakby mieli robic rebranding już dawno by go zrobili. Zauważyli że marka Era jest silna i pod nią sprzedają usługi. Nawet prezio mówił, że nie myślą o rebrandingu. A co do TT to jak np. dla mnie mającego 90% połączeń w Erze nadal jest atrakcyjny, ale wiadomo im taniej tym lepiej. Podwójne doładowanie sobie policzyłem dało mi 28 groszy na minucie do innej sieci a do własnej 8gr. Źle nie jest.rogmaniek pisze:Szwaby z DT darowali by sobie ten rebranding, bo po co ten paskudny róż, wszędzie obecny?!
Prezio mówił, że o rebrandingu myślą dopiero jak sądy w Polsce uznają, że DT jest właścicielem PTC. A to już sie ciągnie mase czasu....kowcio pisze:Wg mnie to tylko kwestia czasu, Na pewno jak zmienią markę będą musieli zrobić porządny porządek w swoich ofertach, bo jak widać Era nic ciekawego nie oferuje, żeby zwabić czymś klientów.
Jeśli chodzi o "władzę" w PTC, to się zgadzam. Jednak od samego początku DT miało udziały u tego opa. Może niektórzy wiedzą, że PTC, podobnie jak Polkomtel, powstała już, a może dopiero w grudniu 1995r. Co ciekawe, kiedyś na Wikipedii było info, że założyło tę spółkę, aż 14 udziałowców, czyli więcej niż Polkomtela. Ale, jak wiadomo historia PTC jest długa i burzliwa- niestety- to się trochę pozmieniałoArtur051 pisze:Już 2,5 roku T-Mobile ma udziały w Erze.
Cóż... nie wszystkie polaczki są tak głupie, aby się rzucać, na powiedzmy słabą ofertę. Ja też uciekłem, a jeszcze w październiku u.r. miałem nadzieję, że coś w TT zmienią na lepszekowcio pisze:Niby "ERA" jako marka jest najbardziej rozpoznawalną i cenioną marką w Polsce wg jakiegoś chorego rankingu (to ciekawe czemu nie są liderem, skoro wszyscy PTC tak cenią) i być może czekają...
Poczekamy zobaczymy. Odnośnie Polkomtela, przeglądając sobie archiwum GSMonline, od 2000r. rzecz jasna, czyli od pierwszych artykułów, znalazłem info z 2001r., że Orlen chce sprzedać udziały Polkomtela... i do dziś sprzedająArtur051 pisze:Niby pod koniec roku mówili, że do końca połowy br będzie T-Mobile. Mamy 30 czerwca. I ani widu ani słuchu T-Mobile. Mi coś mówi, że Era będzie jeszcze praz dłuuugi czas jeszcze jak Plus będzie Vodafonem.