Marens pisze:ciapus napisał/a:
play on-line nie działa na plusie - lub choćby na egsm własnym...
Czyli nie tylko ja to zaobserwowałem.
Ciekawe dlaczego?
Bo mają takie zasady, że z Play Online można korzystać tylko i wyłacznie na macierzystym zasięgu Play 3G.
ciapus pisze:- nodeB - 1,45 2,34 1,75km i BRAK ZASIĘGU 3g....
- jakieś cholerne szumy w gsm/dcs...
Czyli mam podobne zdanie na ten temat jeśli chodzi o PTC
Może ja powiem troszkę o Orange:
- drogie telefony- wiele osób na to patrzy
- czasami trzeba długo czekać, aż "odpowiedzą" na ruchy konkurencji
- Bonusy wewnątrzsieciowe, choć dla mnie jest to bez różnicy.
+ Genialny zasięg
+ Bardzo wysoka jakość połączeń (przy dobrym telefonie, bo jak ktoś nie ma dobrego telefonu to nie dziwię się że szumi

)
+ Ceny- dla mnie są aż za niskie. Głównie rozmawiam wewnątrz sieci i często mam problem wydać kasę przed doładowaniem (łacznie mam 550 PLN naq kontach w Orange), mam NOG i ładuję za 100 PLN
+ Zawsze mam pewność, że będę mógł skorzystać z telefonu;
+ Zawsze doszedłem do porozumienia z BOK, choć czasem było ciężko

+ Bardzo obfite bonusy, ale tylko do własnej sieci
Era:
+ Sumująca się ważność konta- chyba takie coś jeszcze jest w Tak Taku?
+ Bardzo rozbudowane Cell Info.
- Zasięg;
- Jakośc połączeń- a raczej jej brak;
- Obsługa przez BOK- u nich zawsze wszystko jest w porządku
- Czasami nie da się do mnie dodzwonić, telefon bardzo często przelogowuje się w 2G (jak w 3G to nie wiem, bo jak miałem telefon z 3G to zasięgu nie miałem

), przez co telefon krócej wytrzymuje na czuwaniu oraz trzymanie na siłę w 2G, mimo bardzo dobrego zasięgu 3G w pewnych miejscach.
Play:
+ Długi okres na wykonywanie połączeń
+ Bardzo tanie rozmowy i SMSy
+ Duzo promocji i ciagle się coś dzieje nowego..
+ To Play spowodował, że teraz jest "bitwa o pre-paid"- albo ja mam takie wrazenie.
- Jakość, choć w porównaniu do Ery to bardzo dobrze jest
- Własnie- ilość, a nie jakość
-
Fatalna obsługa w BOK, za nic w świecie nie mogłem dojśc do porozumienia z nimi- w dwóch różnych sytuacjach, więc przeszedłem do Plusa, o którym zaraz powiem...
Plus:
+ Bardzo dobra jakość połączeń,
+ W miarę dobry zasięg 2G i 3G w miastach- choć u mnie lepiej Orange wypada
+ Dbają o klienta
- Dziwna polityka z niektórymi pakietami.
Więcej powiem za jakiś czas, póki co wkręcam się do tej sieci ale z dnia na dzień jestem coraz bardziej zadowolony.
PS. Od razu mówię, żeby zaraz ktoś nie wypisywał mi, że ktoś gada tu głupoty o zasięgu- jest to kwestia nadzwyczajnie zmienna w zależności od miejsca. Ostatnio przekonałem się o tym. Więc jak już to wystarczy napisać jak to u Was wygląda, będzie można zrobić jakieś obiektywne podsumowanie za jakiś czas.