• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #332911  autor: rcicho
 03 maja 2009, 00:14
Wiem że obecnie to raczej niemozliwe ale może po nowelizacji prawa telekomunikacyjnego (pozostał chyba tylko podpis prezydenta) coś takiego będzie możliwe???
A może nadal trzeba będzie migrować poprzez inne sieci?

#339330  autor: pablo_79
 05 cze 2009, 18:03
Od 6 lipca ma być darmowa przenoszalność numerów. Sam się zastanawiam dlaczego przejście z Ery do Heyah jest tak problematyczne... Może ktoś zna powody?

#339333  autor: rcicho
 05 cze 2009, 18:08
Wydaje mi się, że migracja pomiędzy sieciami nie jest zbytnio na rękę operatorom i została wprowadzona a wlaściwie narzucona administracyjnie. Jako że Heyah i Era należą do PTC dlatego pewnie prawo już tu nie sięga i jeśli będzie i tu działać wzajemna wigracja numerów to pewnie tylko dzięki dobrej woli PTC :)
Generalnie to trochę im się dziwie, że wolą aby klient Ery mógł przejść do konkurencji a nie mógł migrować w obrębie jednej grupy kapitałowej.

#339334  autor: kwistas
 05 cze 2009, 18:10
pablo_79, przez jakiś okres była możliwość przejścia z TT do Heyah i odwrotnie, aż nagle znowu przestali. Możliwe, że teraz coś z tym zrobią.
Nie oszukujmy się TT w porównaniu do Heyah nie jest opłacalny, więc może dlatego blokują tą migracje.

Na to wyglada że jedyna możliwość migracji to np. z TT do PLAY Fresh, a potem do Heyah.

#339365  autor: despera
 05 cze 2009, 20:30
jak masz abo i natrętnie nie chcesz przedłużyć umowy - to ci proponują TT a jak ty zaproponujesz Heyah to dziwnym trafem można....

jak po 6 nie udostępnią tego na szeroka skale - to będą....

#339397  autor: express100
 05 cze 2009, 22:11
Powinni udostępnić ogółnie regulaminowo, ale jak jest jakiś miły konsultant to zawsze można...

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#339939  autor: pablo_79
 08 cze 2009, 22:44
kwistas pisze: Nie oszukujmy się TT w porównaniu do Heyah nie jest opłacalny, więc może dlatego blokują tą migracje.
Na pewno nie jest to problem natury finansowej, bo do tej pory nie był. I nawet jeśli przenoszalność będzie darmowa- sytuacja w migracji TT-Heyah może nie ulec zmianie.
Jeśli chodzi o to, że TT w porównaniu do Heyah nie jest opłacalny- tu bym dyskutował. W Nowej Heyah nie ma np. możliwości obniżenia kosztów rozmów z wybranymi, nawet w sieci. W TT mam 29gr za każde połączenie w sieci i na stacjonarne- czyli śmiesznie niskie stawki, bo połączenie może trwać nawet godzinę. Poza tym stawki wyjściowe dzięki często pojawiającym się podwójnym doładowaniom w rzeczywistości są znacznie niższe. Korzystałem z podwojenia w grudniu, korzystałem w lutym, skorzystam teraz. I stawka do wszystkich to jakieś 30 gr. I nawet do P4 mam taniej, niż np. w Gadu Air, bo jakieś 40gr/min.

#356651  autor: kamaz222
 31 sie 2009, 17:47
WIecie moze jak na dzien dzisiejszy kształuje sie sytacja migracji z abonamentu w erze na Prepaid Heyah. Czy ktos wykonywał juz taki ruch i czy były jakies problemy?? Najlepiej jakby odpowiezdiały osoby ktore dokonywały takiej migracji.

#356653  autor: widex
 31 sie 2009, 18:05
Obecnie nie ma takiej możliwości.

Przeniesienie numeru np. do Orange, a następnie do heyah

#356670  autor: rcicho
 31 sie 2009, 19:44
Era zapowiedziała, już jakiś czas temu że do końca roku umożliwi migrację z zachowaniem numeru do Heyah. Pewnie strasznie skomplikowana jest to operacja, że tak długo trzeba na to czekać.

#357173  autor: kamaz222
 02 wrz 2009, 23:07
No a jakbym np postraszył ich UKE, przecież oni mają obowiązek po wprowadzeniu nowych przepisów przenoszenia numerów obojętnie czy do innyj sieci czy teoretycznie do tego samego operatora. Jak to sie ma w praktyce.
 #357378  autor: moniq
 03 wrz 2009, 22:25
kamaz222 pisze:No a jakbym np postraszył ich UKE, przecież oni mają obowiązek po wprowadzeniu nowych przepisów przenoszenia numerów obojętnie czy do innyj sieci czy teoretycznie do tego samego operatora. Jak to sie ma w praktyce.
Właśnie jestem po "jeździe" z kierownikiem salonu.
Mam 1 nr na abonament w Erze i 2 nr z Heyah w pre-paid. Chciałam Heyah przenieść do TAK TAK. Miły (na początku) pan powiedział mi, że owszem mogę przenieść ale tylko do abonamentu ERA. Podkreśliłam, że chodzi o TAK TAK. Pan powiedział, że nie ma takiej możliwości "technicznej".
Pomądrzyłam się "przecież jest nowa ustawa o prznaszalności numerów".
A on - "tak ale TAK TAK i Heyah to ten sam operator i ta ustawa nie obejmuje tego typu przypadków".
Pan doradził mi przeniesienie drogą okrężną przez PLUSa lub inne :smt011 .
Wkurzyłam się i poprosiłam o pieczątkę salonu i adnotację z podpisem, że nie chce mi przyjąć wniosku (wydrukowanego ze stron ERA).
O dziwo - nie zgodził się - "nie jestem upoważniony do wypisywania tego typu oświadczeń".
Wściekłam się na maxa.
Pan zaproponował, że wyśle faxem do BOK, uprzedzając, że dostanę odpowiedź odmowną na piśmie, oczywiście treść taka jaką mi przekazała wcześniej (nie chcąc się pod tym podpisać ;-) ).
Na tym się skończyło...

p.s. do UKE też dzwoniłam - gość powiedział mniej więcej to co wyżej - ustawa ich nie zobowiązuje do przenoszenia numerów u jednego operatora a tak tak i heyah to ten sam...

#360799  autor: yagi
 20 wrz 2009, 18:18
moniq, zostaje przeniesienie do Play Fresh (najtaniej chyba wychodzi starter za 9 zl) a potem do Tak Tak.

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#360827  autor: widex
 20 wrz 2009, 20:55
yagi, czasem w Orange nie ma darmowego startera dla przenoszących o pustym koncie?

#360842  autor: yagi
 20 wrz 2009, 21:27
widex pisze:yagi, czasem w Orange nie ma darmowego startera dla przenoszących o pustym koncie?
Nie spotkalem sie z tym...

Obrazek

#360843  autor: widex
 20 wrz 2009, 21:29
aha, to przepraszam. Jakoś wewnętrzny podpowiadacz mi źle mówił.

#362312  autor: zozoll
 28 wrz 2009, 22:01
witam . dla mnie korzystna była by możliwość przeniesienia numeru z era tak tak do heyah, nawet za drobną opłatą. Poprostu zwyczajnie chciałbym przejść do heyah gdyż w "tak taku" nie mam tylu pakietów na darmowe smsy , nie mam tak tanio ,dużo osób ma w heyah i wogóle heyah mi się bardziej podoba ale nie moge , posiadam abonament w ofercie era mix i muszę zasilać tą karte przez jeszcze conajmniej rok. :( trochę dziwne jest to że jest możliwość przejścia z tak taku do np orange a do heyah nie . przecież era a heyah to prawie to samo nasienie . chcialbym zapytać czy jak już będzie można migrować z era do heyah będe mógł też z era mix do heyah? pozdrawiam.

" oni chcą karać nas za to że palimy , owoce drzewa dary tej rośliny..."

#362315  autor: Prometo
 28 wrz 2009, 22:30
zozoll pisze:chcialbym zapytać czy jak już będzie można migrować z era do heyah będe mógł też z era mix do heyah? pozdrawiam.
My tego nie wiemy, ale może będzie istniała taka możliwość.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#362357  autor: widex
 29 wrz 2009, 10:00
zozoll pisze:chcialbym zapytać czy jak już będzie można migrować z era do heyah będe mógł też z era mix do heyah?
Tego nie wiemy, wie tylko PTC. Jedno jest pewne, że jak wiąże Ciebie umowa to moga nie pozwolić.

#364326  autor: yagi
 11 paź 2009, 18:16
zozoll pisze:trochę dziwne jest to że jest możliwość przejścia z tak taku do np orange a do heyah nie . przecież era a heyah to prawie to samo nasienie .
I wlasnie to jest najwiekszy problem ;)

Obrazek