kamaz222 pisze:No a jakbym np postraszył ich UKE, przecież oni mają obowiązek po wprowadzeniu nowych przepisów przenoszenia numerów obojętnie czy do innyj sieci czy teoretycznie do tego samego operatora. Jak to sie ma w praktyce.
Właśnie jestem po "jeździe" z kierownikiem salonu.
Mam 1 nr na abonament w Erze i 2 nr z Heyah w pre-paid. Chciałam Heyah przenieść do TAK TAK. Miły (na początku) pan powiedział mi, że owszem mogę przenieść ale tylko do abonamentu ERA. Podkreśliłam, że chodzi o TAK TAK. Pan powiedział, że nie ma takiej możliwości "technicznej".
Pomądrzyłam się "przecież jest nowa ustawa o prznaszalności numerów".
A on - "tak ale TAK TAK i Heyah to ten sam operator i ta ustawa nie obejmuje tego typu przypadków".
Pan doradził mi przeniesienie drogą okrężną przez PLUSa lub inne

.
Wkurzyłam się i poprosiłam o pieczątkę salonu i adnotację z podpisem, że nie chce mi przyjąć wniosku (wydrukowanego ze stron ERA).
O dziwo - nie zgodził się - "nie jestem upoważniony do wypisywania tego typu oświadczeń".
Wściekłam się na maxa.
Pan zaproponował, że wyśle faxem do BOK, uprzedzając, że dostanę odpowiedź odmowną na piśmie, oczywiście treść taka jaką mi przekazała wcześniej (nie chcąc się pod tym podpisać

).
Na tym się skończyło...
p.s. do UKE też dzwoniłam - gość powiedział mniej więcej to co wyżej - ustawa ich nie zobowiązuje do przenoszenia numerów u jednego operatora a tak tak i heyah to ten sam...