Użytkownik
Ranga
Obserwator
Nie jest to prawda. Czy znacie jakiś oficjalny dokument na który mogę się powołać w korespondencji, żądając wykonania usługi?...
Pragnąc wyjaśnić zaistniałe wątpliwości informuję, że umożliwiamy bezpłatne zdjęcie blokady SIMLOCK dla telefonów zakupionych w sieci Era po 23.01.2009 w promocji wraz z nową aktywacją lub po 26.01.2009 w przypadku zakupu telefonu w ramach oferty lojalnościowej z wymianą aparatu. W pozostałych przypadkach, blokada karty SIM (SIMLOCK) może być usunięta bezpłatnie w przypadku, gdy od zakupu aparatu telefonicznego w ramach oferty promocyjnej w systemie abonamentowym sieci Era upłynęły 24 pełne cykle rozliczeniowe.
...
Dzięki, widziałem ten temat właśnie szukając odpowiedzi.vinc pisze:Poczytaj tu KLIK na przyszłość zanim zadasz pytanie uzyj opcji szukaj
Dzięki za info, ale kurcze jest to sprzeczne z tym. Vide http://www.telepolis.pl/news.php?id=13728yagi pisze:Z telefonu zakupionego prze 23 stycznia mozna sciagnac locka na zyczenie tylko za oplata 610 zl, chyba ze byl zakupiony bez umowy. Ja sie sciagnie sam to tylko sie cieszyc
Wiadomo może skąd sirmark miał taką informację ?Od 23. stycznia Polska Telefonia Cyfrowa zaoferuje swoim klientom telefony bez blokady simlock. Dzięki niej klienci będą mogli kupić telefon w sieci Era i korzystać z niego bez ograniczeń technicznych, używając dowolnej karty SIM.
Oferta obejmuje wszystkie nowe telefony dostępne w promocjach sieci Era od 23. stycznia. Jeśli nowo kupowany aparat został wcześniej wyposażony w blokadę simlock, wówczas na życzenie klienta zostanie ona bezpłatnie zdjęta w salonie, sklepie firmowym lub w Biurze Obsługi Abonenta. (sirmark)
Nie wiem, nie dostałem żadnego komunikatu że 'simlock został zdjęty'. Po prostu uaktualnił się firmware do 2.2.1shanhaevel pisze:Czyli nie zdjemuje jednak simlocka do końca? Bo fakt jako kartu użyłem karty orange plusa niestety nie mam.
Nie mam karty plusa, więc nie miałem chwilowo jak sprawdzić. Jak będę mógł z jakiejś skorzystać to to zrobie. Ewentualnie w akcie desperacji, kupie jakiegoś startera.shanvaevel pisze: maciej.nadolski: i jak na karcie plusa jest simlock czy nie ma?
Mhm, też jest to opcja. Spróbuję jak będzie chwilayagi pisze:A ja proponuje taki eksperyment - zrobcie kopie danych i dajcie odtworzenie oprogramowania... Wg mnie wtedy moze zaskoczyc