• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #246573  autor: B3Y0
 19 sty 2008, 14:02
Witam. Mam następujące pytanie:
Od 3 lat posiadam tel. na kartę w Orange. Mój ojciec od 10 lat posiada tel. na abonament w Erze, a w marcu kończy mu się umowa. W związku z tym, że nie korzysta już z tego telefonu, pomyślałem, że przejmę jego abonament (z duuużymi rabatami i przywilejami). I to właśnie moje pytanie: czy mogę przenieść swój numer na jego abonament i ile to kosztuje?

#246596  autor: yagi
 19 sty 2008, 15:56
Nie ma takiej mozliwosci. Musialbys podpisac nowa umowe w Erze z przeniesieniem numeru.

Trzebaby zarejestrowac numer w Orange na Twojego tate i przeniesienie kosztuje 61 zl - ta kwota jest pobierana z konta. Proces trwa ok 7 dni.

Albo przenies numer na siebie i na siebie podpisz abo...

Dopoki Twoj tata ma aktywny numer abonamentowy to moze podpisac umowe na dowod osobisty...

Tak sobie mysle ze byloby to wykonalne, ale doszedlby koszt 50 zl za zmiane numeru w Erze. Tylko juz wtedy numer z Orange musialby byc w Erze i podczas zmiany wskjoczyc na miejsce starego numeru Twojego taty.

Musialbys miec kogos znajomego w sklepie lub salonie firmowym Ery bo na moje oko wymagaloby to nagiecia przepisow...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#246634  autor: Kaczy
 19 sty 2008, 19:46
yagi pisze:Tak sobie mysle ze byloby to wykonalne, ale doszedlby koszt 50 zl za zmiane numeru w Erze. Tylko juz wtedy numer z Orange musialby byc w Erze i podczas zmiany wskjoczyc na miejsce starego numeru Twojego taty.
Wątpię, żeby coś takiego byłoby możliwe. Zmiana numeru może nastąpić tylko na numer "nieużywany", czyli nieaktywny. Numery aktywne można cedować. Ale to nic nie da.

...::: Made for loneliness :::...

#246639  autor: yagi
 19 sty 2008, 20:29
Kaczy pisze:Zmiana numeru może nastąpić tylko na numer "nieużywany", czyli nieaktywny. Numery aktywne można cedować. Ale to nic nie da
Rozmawialem ze znajomym i byloby to wykonalne, ale nie wiem czy ktos zaryzykowalby posada dla takiego tricku. Technicznie jest to mozliwe i do zrobienia w 15 minut jesli numer bylby juz w TT ;)

Koszt 61 zl za przeniesienie na Tak Tak + 20 zl za starter + 50 za zmiane numeru abonamentowego.