• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #17800  autor: Michu
 17 wrz 2005, 11:19
Utworzylem ten temat poniewaz duzo ludzi zaobserwowalo ciekawe rzeczyiazane ze zmiana marki. Nazwa na wyswietlaczu przebudowa salonow i inne ciekawostki. Tu mozecie informowac o zmianach. Jesli chodzi o nazwe sieci to najlepiej jakbyscie podawali model telefonu miastio i w miare mozliwosci zalaczali foto. Pozdrawiam

#17813  autor: Michu
 17 wrz 2005, 12:28
oczywiscie widzialem... ale na forum czyta sie przyjemniej i szybciej mozna sie zorientowac czy ktos odpisał:)

poza tym widze ze kolejna osoba przeniosla sie z GOL'a Witam i pozdrawiam:)

#17818  autor: blom
 17 wrz 2005, 13:14
a jak! gol to takie male obrazalskie dzieci..... chyba tam nawet forum nie maja albo nie widzialem :roll:

#17830  autor: Michu
 17 wrz 2005, 14:58
zaobserwowana zmiana :) BOK lezy, www lezy :)

#17833  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:22
czy oni kombinuja juz od 15 salony zamkniet wiec sie kompami bawia A PAMIETACIE JAK RAZ IDEA KOMPLETNIE PADLA NA SLIMAKA :-D wtedy to byly jaja siec awaryjna nie byla w stanie obsluzyc ruchu....

#17835  autor: Michu
 17 wrz 2005, 15:26
Widze pewien dialog sie zrobil:) hehe :) padla na slimaka?? Ja pamietam jak kiedys musialem dzwonic do IDEI i mowic im ze nadajnik im wysiadl!! dobrze ze mialem zasieg z dwoch akurat tam :) ale potem zadzwonili i podziekowali?? O jakiej awarii mowisz? Lubie takie sprawy

#17836  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:29
widac nawet nadzoru pozadnego nad stacjami bazowymi nie maja ercia ma takie cos plusik tez i ludziki testuja i inne takie.... a idea widac jest juz tak innowacyjna ze jak sie OS'y walna na nadajnikach to kupa...

PS> a cio palil sie ? zawalil? a moze porabali siekierami bo nie chcieli nadajnika????

#17837  autor: Michu
 17 wrz 2005, 15:34
rzecz miala miejsce 3 lata temu w nowym miescie lubawkim(warminstko-mazurskie) tlumaczenie bylo takie... glowny kabel magistrali satelitarnej ulegl uszkodzeniu i wysiadl jeden nadajnik --> sadzac po tlumaczeniu kazdy nagajnik ma glowny kabel :), bo inaczej siadloby wiecej. Cala sprawa trwala 3h.
NIE maja pewnie nikogo chociaz nie wiem..... ERA tez zaliczyla wpadke niezla w Szczecinie..... na wyswietlaczu brak zasiegu.. dzwonie do BOA a oni mi mowia ze uszkodzilem na bank karte!!! I ze mam natychniast sie zglosic do firmowego. Wchodze tam...... ludzi to chyba pol szczecina a na drzwiach kartka.... Nastapila awaria sieci era.... Panstwa karty sa sprawne :)

#17843  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:46
heheh ja 2 lata temu jak juz o erze piszesz mialem 3310 i tez wyladowal mi sie i laduje ok wlaczam klapa mowie co jest??? znowu klapa... byla u mnie kuzynka sprawdza u siebie tez brak zasiegu dziwne... za 2 min wszystko wrocilo ale co to bylo to sie nie dowiedzialem - niby bylo ok w tym czasie ale dziwnie.....

-----
sorki za zamieszanie ale zdublowal mi post i usunole:)
sorki tym ktorym wyslao sie ze ktos odp. a tu nic:)

#17846  autor: Michu
 17 wrz 2005, 15:57
No wlasnie przeczytalem go i zniknał:) ja tam cisne jak jest jakas awaria to tak dlugo draże az sie dowiem. Lubie wpadki operatorow. Np teraz calkiem powaznie mowie.... dzwonie do BOK idea:
Michu- witam! Chcialem sie dowiedziec o ceny roamingu dla abonamentowcow w Niemczech
Konsul- juz chwileczke (bełkocze jakos) ...... zamieszanie jakies trzaski i odpowiedz....
Konsul - pani poczta glosowa bedzie wylaczona w przeciagu 24h do uslyszenia....
koneic polaczenia.....

Zaczalem sie zastanawiac jaki nr wykrecilem :)

#17847  autor: blom
 17 wrz 2005, 15:59
tak to jest jak sie robi milion rzeczy na raz :) :-D :-D

#17853  autor: gudcezar
 17 wrz 2005, 16:23
Znam takiego gościa co chciał podłożyć małą bąbkie pod nadajnik ere gdyż jak to on powiedział nie słusznie mu naliczyli jakes 300zl do rachunku. poten zadzwoniła babka do niego z ery i przepraszala go że za to ten mały błąd(jak to ona nazwała).Kole się opanował ale na serio on mial możliwości załatwienia sobie bombki ale by były jaja jak tu włanczam tela i brak zsięgu w srodku miasta :D

#17856  autor: blom
 17 wrz 2005, 16:29
kazdy sposobek dobry aby dojsc swojej racji :-D :-D :-D :-D :-D :-D

#17867  autor: Shila
 17 wrz 2005, 17:19
U mnie w miescie nic sie nie dzieje.. w sensie:

Nie maluja salonow, nic nie robia.. ale zauwazylam ze wiecej ludzi bierze mixplusa ;p :lol:

Tak to wlasnie orange zawojowal w moim miescie :lol:

Telepolis.pl

#17897  autor: kijoko
 17 wrz 2005, 20:08
wlasnie czy ktos wie czy jak mam telefon motorola v980 bez simlocka ze szwecji i popa od 2 lat z czerwca 2003 to czy bede miec dalej idea milego dnia czy moze orange a jak nie to jak moznaby to zmienic? z gory thx za odp ;-)

YAA

#17899  autor: blom
 17 wrz 2005, 20:14
POPy NIE BEDA ORANGE BEDZIE PO STAREMU TYLKO W MIEJSCE MILEGO DNIA BEDZIE POP JAK SIE NIE PODOBA ZAWSZE MOZESZ LOGO SCIAGNAC:)

#17934  autor: Michu
 18 wrz 2005, 00:01
Jestem ciekawy czy polepszą lokalizacje... na bardziej dokladna np taka erową:) chociaz ona tez ma odpały typu...."pomorza zachodnie" dobrze ze mnie wtedy oświeciła, bo myslalem ze do Pragi dojeżdżam!!:)

#17938  autor: blom
 18 wrz 2005, 01:04
strona idea.pl okrojona i przeparkowana na inne serwery....
na orange.com nadal nie jestesmy dopisani wiec u nas nic sie nie dzieje...
orange.pl bez zmian

ps. na golu troszeczke ludzi powyzywalem :twisted: :twisted:

#17939  autor: Michu
 18 wrz 2005, 01:23
Brawo :) Zabierzcie te cenniki one nie moga byc prawda :) Idea sie juz chyba sama pakuje.... a ja caly czas czekam co w orange z roamingiem bo jak cos to ojca przenose jeszcze do JI:)

Faktycznie .... odlaczyli rspirator od idei ..... cieszmy sie niskimi cenami... tak szybko odchodzą