Witam wszystkich.
Mam mały problem, a dokładniej mór brat i ja. Problem dotyczy bezpłatnego numeru w Orange. Otóż brat korzystał z takiego numeru do momentu kiedy skończyła sie jego znajomość z byłą dziewczyną. Zadzwonił do Orange i wyraził chęć rezygnacji z darmowego numeru. Nie było problemu i pani z BOKu numer wyłączyła. Czego dowodem jest brak opłaty za darmowy numer na 2 kolejnych fakturach. Obecnie brat ma nową dziewczynę i nowy darmowy numer... Tak przynajmniej myślał bo się okazało że mu włączyli ten poprzedni numer. No i trochę nabił kasy myśląc że korzysta z nowego darmowego numeru.
Pani w BOKu okazała się niezbyt miła, gdy w odpowiedzi na pytanie: jak pan aktywował darmowy numer usłyszała że przez Wasze biuro, stwierdziła że: TO NIEMOŻLIWE!!!
Ja gdy miałem tel w ideii reklamowałem tylko 2 błednie rozliczone faktury, więc z tym nie miałem problemu.
Ale jak napisać taką reklamacje? I czy byłaby szansa żeby reklamacje uznano? Bo niestety brat nie pamięta z nazwiska konsultantki która usługę mu aktywowała.
Z góry dziękuje za Pomoc.