• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #150513  autor: dechomenon
 06 lut 2007, 12:42
właśnie zadzwoniełem do BOA zapytac się o blueconnect i pani mi za darmo na miesiac uruchomiła ten pakiet 5MB, teraz mam pytanie jaką przeglądarkę mam zainstalować, czy może standardowa wystarczy, jakie opcje poustawiać, aby strony ważyły jak najmniej? Konkretne odpowiedzi na moje pytania, chociaz nie wiem czy to już są wszystkie, wynagrodzę!

#150516  autor: frgt/10
 06 lut 2007, 12:48
Znajomy ma X660, mama ma E-250. Przy wbudowanej przeglądarce strony zajmują bardzo mało przy przeglądaniu, w operze mini (masz symbiana więc możesz chyba nawet instalować tą normalną wersję) masz pokazane ile strona zajmuje. Ja bym skorzystał właśnie z opery. Zależy też od stron jakie przeglądach - niektóre są przystosowane do przeglądania za pomocą komórek inne nie, ja wchodziłem na lotto.pl to pobrało 17kb - czyli niewiele. Za esports.pl pobrało 76kb - więcej, ale nie aż tak dużo jak normalnie ;). Zależy jakie strony chcesz przeglądać i co chcesz sobie pościągać.

http://telepolis.pl/forum/viewtopic.php?p=292477#292477

#150517  autor: przemek910
 06 lut 2007, 13:03
Dla porównania, Onet.pl - ok.46kb, Telepolis.pl/forum - ok. 28kb. Wszystko zależy od strony.
Opera Mini sama sobie przygotowuje na serwerze stronę o zmniejszonej wadze. Dlatego strony te tak malo 'ważą'. Opera Mini nie pozwoli Ci na pobranie pliku, ani wyświetlenie reklam :)

P.S. Ważne byś znalazł Operę Mini "modowaną". Czyli taką która trzyma sesję.
Wtedy najoszczędniej wykorzystasz OMNIX MAX.

#150519  autor: Bobb
 06 lut 2007, 13:09
Ja uzywam OperyMini i wylaczam pobieranie obrazkow i strony o wiele mniej "ważą". Jak dla mnie jest to najbardziej oszczedna opcja. Decyzja nalezy do Ciebie...

Allways look at the bright side of life :D

Najlepsze TAPETY w sieci www.tapetki.bo.pl

#150524  autor: Pawrzes
 06 lut 2007, 13:30
kin, to Nokii z symbianem to chyba niepotrzeba wersji modowanej - one nie zrywają sesji...

A czy do symbianowych Nokii jest jakaś pezglądarka WAP która otwiera lekkie strony WAP (bo Era Omnix dostosowuje się do telefonu i w 6630 wygląda co prawna fajnie ale z powodu większej ilości grafik więcej waży...)

Pozdrawiam

#150526  autor: dechomenon
 06 lut 2007, 13:34
dobra jak będe w domu to sprawdzę...niestety jestem w pracy...jeśli będzie oki to podziekuje punktem ! chyba, ze jeszcze są jakieś sposoby?

#150543  autor: Krisu6230i
 06 lut 2007, 14:34
opera mini, do tego wylaczone grafiki i jest super. wlasnie do twojej nokii znalazlem taka opere w innym poscie... ale to jest mini.
a do n73 ta symbianowa to jest tutaj

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/
http://ag.bocznica.org/

#150725  autor: dechomenon
 06 lut 2007, 20:40
ok ma opere mini teraz mam ustawic punkt dostępu ma to byc eraomnix?
skoro ten pakiet jest 5MB eraomnix czy ustawic era internet ?

#150741  autor: Pawrzes
 06 lut 2007, 21:21
dechomenon pisze:ok ma opere mini teraz mam ustawic punkt dostępu ma to byc eraomnix?
skoro ten pakiet jest 5MB eraomnix czy ustawic era internet ?
Do Mini Opery - punk dostępu Era Internet (Era Internet TT dla Tak Tak'a) Pakiet Omnix Max jest i do WAPu i do internetu.

Pozdrawiam

#150776  autor: dechomenon
 06 lut 2007, 22:02
czyli punkt era omnix dostępu mogę też miec w tej operze mini..bo tak zrobilem i chodzi! w sumie zobacze jak to chodzi na zwykłem operze tej 8.65. A wiec tak zainstalowałem i tam wszedlem w ustawienie..ale mój angol nie jest najlepszy...jednak wyłączyłem zdjęcia i powiedzcie mi czy jeśli strona wp waży jakieś 67kB to juz jest to najmniej? czy moze jeszcze coś poustawiac?

#151937  autor: art
 10 lut 2007, 11:17
kin pisze: P.S. Ważne byś znalazł Operę Mini "modowaną". Czyli taką która trzyma sesję.
Wtedy najoszczędniej wykorzystasz OMNIX MAX.
A gdzie można taka operę modowana dostać? bo ja pobralem z oficjalnej strony Opere Mini 3.0... czym rozni sie taka wersja modowana?

Nokia N95 8GB + Abonament w sieci Era (Nowy Komfort)

#151942  autor: Krisu6230i
 10 lut 2007, 11:36
art, trzyma sesje i ma spro roznych "bajerkow" niestety zazwyczaj to wersja starsa niz oficjalnie dostepna.
znajdziesz ja na google :) ja wyszukalem ja na jakiejs ruskiej stronie swego czasu...

/*Boris the Blade, or Boris "the Bullet Dodger." As bent as the Soviet's sickle, and as hard as the hammer that crosses it. Apparently, it's impossible to kill the bastard.*/

#151965  autor: Pawrzes
 10 lut 2007, 12:56
Ale po co modowana przez rosjan Mini Opera do Nokii gdzie jest funkcja podtrzymania sesji? Przecież problem zrywania sesji co każdą stronę dotyczy głównie Sony Ericssonów...

Pozdrawiam

#152131  autor: Krisu6230i
 10 lut 2007, 23:18
powiedzmy ze narazie ruskich zostawmy w spokoju... :)
ale na mojej nokii zrywa sesje i juz, nie wiem czemu i tak jest na bank mimo iz mam ustawione zeby gprs byl zawsze aktywny.

#152143  autor: dechomenon
 11 lut 2007, 01:55
u mnie nic nie zrywa sesji...jutro jade do poznania zobacze jak śmiga net na 3G

#153444  autor: poli76
 15 lut 2007, 01:25
JA zawsze uzywam operki na N73 nigdy nie zerwalo sesji z wczesniejszej wersji kozystalem na 6681 potem Nka z neta zassalem operke ale ta nowsza ---ma kilka dodatkowych funkcji w ustawieniach i chyba to (ja to tak widze) ze mozna imprtowac fotki zrobione fonem na poszczegolne stronki ( np. fora dyskusyjne)

#153718  autor: dechomenon
 15 lut 2007, 21:36
wszystko bylo by fajne ale net w telefonie musial by byc tanszy...