• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 50 z 244
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 244

#425011  autor: tl111
 24 sie 2010, 18:53
Witam all. Mam problem z kupnem 200 min . Po wpisaniu kodu (już 3 razy próbowałem i czekałem ponad 24 h) system wiadomością sms potwierdza dyspozycję i tyle. Efektu na koncie brak. Poprosiłem o wyjaśnienie p24 jaki występuje problem no i dostałem odpowiedź : "
Szanowny Panie, dziękuję za zgłoszenie dotyczące Pakietu „200 minut do Play i na stacjonarne” oraz informacji na temat połączeń przychodzących, które wpłynęło za pośrednictwem strony internetowej 23 sierpnia 2010 roku. Z przykrością informuję, że po dokładnej analizie Pańskie konta, system nie zarejestrował dyspozycji na aktywację usługi. Pragnę poinformować, że Pakiet można było aktywować kodem *111*34*1#. Promocja trwała od 19 do 24 sierpnia 2010 roku i była skierowana do wybranej grupy użytkowników, którzy otrzymywali dodatkowy Pakiet 100 minut"
Oczywiście postępowanie zakończone i ... mam cię kliencie w .... Osobiście lata mi ta ewentualna zaoszczędzona piątka ale chciałbym się dowiedzieć jaka jest przyczyna problemu zwłaszcza że dzialam na pakietach 100 min i przy następnej próbie już nie będzie mi tak to zwisało. Żałuję, że pracownikom BOK nie zależy na eliminowaniu błędów systemu. Prośba do P4Y2 o pomoc w wyjaśnieniu zagadki. Nr zgłoszenia
20965390

#425023  autor: uwazny
 24 sie 2010, 19:38
p4y

Proszę o informację jak wyłączyć notkę sms tak aby zostały zachowane wszystkie komunikaty jakie występowały przed jej włączeniem przez Play.

#425030  autor: muchakk
 24 sie 2010, 19:57
STOP NOTKA na 8042 u mnie to zadziałało i mam wszystkie komunikaty :-)

#425035  autor: InezZ
 24 sie 2010, 20:12
Pakiet 200 minut za 5zł - jeden wielki zonk?

Wróciłam właśnie z wakacji, i widzę świetną ofertę j.w., do dzisiaj więc szybko doładowuję telefon, wybieram kod podany przez Playa, a tu ... zonk = "żądanie nie może zostać spełnione"

Brawo Play, własnie zostałam dzięki wam po raz kolejny kretynką, która dała się wam nabić w butelkę. To nie pierwszy raz, ale już coraz bliżej, by był ostatni. Abo na telefon i internet juz w śmietniku, bo wasze oferty przedłużenia były "powalające", teraz czas by karta z fresza dołączyła do śmietnikowego towarzystwa.
Tam wasze miejsce. I polecam innym zrobienie tego samego na jkiś czas. Może "wspaniały i coraz "wspanialszy" Play" się wówczas opamięta.

Idę leczyć rany...

[ Dodano: 2010-08-24, 20:19 ]
sprobowałam w innym telefonie tę samą kartę. tu komunikat jeszcze lepszy - "odpowiedź sieci nierozpoznawalna"... no comments...

[ Dodano: 2010-08-24, 20:27 ]
..., a żeby nie było za nudno dostała kolejny komunikat "Przepraszamy, usluga jest czasowo niedostepna. Sprobuj pozniej" i to dokładnie tak, tj. bez polskich znaków...

To skoro jest przekazane konsumentom, że jest taka usługa,... a jest czasowo niedostepna, to włączycie mi ją jutro ??? skoro jest do dzisiaj, ale dzisiaj niedostepna...

Oj Play'u ostatnio tylko potraficie przepraszać, jakaś bessa was dopadła, Wróżę rychły koniec...

Żądam włączenia usługi! Stanowczo! (hahaha) Tyle sobie mogę...

[ Dodano: 2010-08-24, 20:52 ]
i jeszcze jedno...

"wrong customer response"...

""Dear"" play, my resonse may be baaad... (especially for you) but definitely not wrong...

Są komórki i jest Nokia... ;)

#425250  autor: sepe
 25 sie 2010, 20:20
Zgodnie z pkt 13 Regulaminu Oferty Promocyjnej „Przenieś numer do Play Fresh”: „Bonus 60zł nie zostanie przyznany, jeśli Użytkownik, przed Doładowaniem konta skorzysta z Oferty „Darmowe Rozmowy i SMS-y w Play” lub „Darmowe SMS-y do wszystkich sieci”. W związku z powyższymi informacjami bonus nie został przyznany. Tak skonczyla sie moja sprawa ...

#425364  autor: TrustNoOne
 26 sie 2010, 13:00
playonline pisze:Dziwna rzecz bo zasieg pokazuje pelen a jest brak info o sieci.
Witam po kilku dniach nieobecności. Tak czytam to forum i widzę.. coś takiego. Na naszych telefonach (a mamy ich kilka więc wadę telefonu można wykluczyć) to samo się czasami dzieje. Czy jest to wina stacji (jej konfiguracji)?

Pozdrawiam.

Quot capita, tot sententiae...

#425376  autor: t_rutana
 26 sie 2010, 13:46
Witam!
Czy Play nadal korzysta z nadajników Plusa i czy wciąż możliwe jest ustawienie w telefonie by korzystał tylko z nadajników Plusa? Znajomy od jakiegoś czasu ma z tym problemy w telefonie Samsung B2100.

#425382  autor: Logith
 26 sie 2010, 14:03
TrustNoOne pisze:
playonline pisze:Dziwna rzecz bo zasieg pokazuje pelen a jest brak info o sieci.
Witam po kilku dniach nieobecności. Tak czytam to forum i widzę.. coś takiego. Na naszych telefonach (a mamy ich kilka więc wadę telefonu można wykluczyć) to samo się czasami dzieje. Czy jest to wina stacji (jej konfiguracji)?

Pozdrawiam.
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Ale, w Play jest gorzej z nazewnictwem BTS'ów,3gwcale nie są podpisywane - przynajmniej u mnie. GSM u mnie przez chwilę jest napis " GIZYCKO", ale w Nokii e52 wyświetla się on w miejscu daty, więc po chwili się to zmienia na datę.
Wszystko zależy od telefonu, systemu, operatora i BTSów
O to w ogóle chodziło?
Pzdr.

Obrazek
Obrazek

#425439  autor: cubus33
 26 sie 2010, 18:33
czy istnieje jakaś możliwość oddania (zamiany ) telefonu , gdy ten mi sie nie spodoba ?:P

#425441  autor: kerim36
 26 sie 2010, 18:56
cubus33 pisze:czy istnieje jakaś możliwość oddania (zamiany ) telefonu , gdy ten mi sie nie spodoba ?:P
oddac mozesz zawsze - sprzedawca zapewne sie ucieszy

jesli chodzi o wymiane to napisze krotko - obudz sie, nie w tej bajce zwanej rzeczywistoscia

Mapy do fabrycznych nawigacji Opel / Citroen / Peugeot / Renault / Fiat i inne
Pogotowie komputerowe / aktualizacja map GPS
http://www.klos.net.pl

#425479  autor: DanielR
 26 sie 2010, 21:11
Wiem, pewnie trochę teraz przynudzam, jednak chciałbym powrócić do tematu Notki SMS.

To znaczy, minęło już parę dni i chciałbym zasięgnąć Waszych opinii (tych którzy robili ręcznie przekierowania i / lub używali numeru 8042), jak to u Was obecnie wygląda.
Chodzi mi konkretnie czy przy łączeniu się z telefonem na którym usługa zastała wyłączona (zarówno w przypadku, gdy znajduje się on w roamingu jaki zasięgu własnym), gdy dzwonicie z telefonu Play i / lub jakiejkolwiek innej sieci, czy słyszycie poprawne playowskie komunikaty i ile trwa oczekiwanie na połączenie (tzn. w dalszym ciągu 30 sekund).

Z góry dzięki za wszelkie uwagi i spostrzeżenia! :wink:
Ostatnio zmieniony 26 sie 2010, 22:53 przez DanielR, łącznie zmieniany 1 raz.

#425495  autor: Freyr
 26 sie 2010, 21:48
Witam.
Jutro przenoszę numer do Play Fresh i mam kilka pytań.
1. Ile wynosi minimalne doładowanie, aby przyznano mi bonus 60 zł ?
2. Czy gdy doładuje konto po przeniesieniu za minimalną kwotę, i dostanę bonus 60 zł, a potem aktywuje „Darmowe Rozmowy i SMS-y w Play” i doładuje za 30 zł utracę bonus za przeniesienie ?
3. Czy dobrze rozumiem promocję? Przenoszę numer, doładowu...ję za 5 zł, dostaję bonus 60 zł(ważne 90 dni). Mam na koncie 65 zł, potem doładowuje za 30 zł i mam na koncie 95 zł i 30 dni nielimitowanych rozmów i sms w Play ?

http://www.facebook.com/KNP.StalowaWola

#425534  autor: bleckwarrior
 27 sie 2010, 07:29
cubus33 pisze:czy istnieje jakaś możliwość oddania (zamiany ) telefonu , gdy ten mi sie nie spodoba ?:P
jak chcesz oddać, to ja chętnie go przyjmę, po co masz oddawać sprzedawcy:)

[ Dodano: 2010-08-27, 07:32 ]
Freyr pisze:Witam.
Jutro przenoszę numer do Play Fresh i mam kilka pytań.
1. Ile wynosi minimalne doładowanie, aby przyznano mi bonus 60 zł ?
5 zł
Freyr pisze:2. Czy gdy doładuje konto po przeniesieniu za minimalną kwotę, i dostanę bonus 60 zł, a potem aktywuje „Darmowe Rozmowy i SMS-y w Play” i doładuje za 30 zł utracę bonus za przeniesienie ?
nie, pod warunkiem,że wykonasz to w tej kolejności jak napisałeś:)
Freyr pisze:3. Czy dobrze rozumiem promocję? Przenoszę numer, doładowu...ję za 5 zł, dostaję bonus 60 zł(ważne 90 dni). Mam na koncie 65 zł, potem doładowuje za 30 zł i mam na koncie 95 zł i 30 dni nielimitowanych rozmów i sms w Play ?
jeśli wykonasz w tej kolejności co napisałeś(nie zapomnij uruchomić stanu darmowego) - to tak dobrze rozumiesz, z tym że musisz zwrócić uwagę ,że 60 zł to środki promocyjne , a 35 to środki na koncie głównym.

pozdrawiam

ps : nie nielimitowanych rozmów (tą usługę można uruchomić za 10 zł ) - tylko stanu darmowego.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.

#425565  autor: TrustNoOne
 27 sie 2010, 11:13
Logith pisze:Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.
Źle zrozumiałeś. Chodzi o to, że telefony (różne marki i modele) wskazują czasami, że zasięg jest a nie wyświetla się informacja o stacji PLUS/PLAY (i nie chodzi o nazwę miejscowości tylko o samą nazwę operatora). Wtedy nie idzie wykonać połączenia wychodzącego i nie można się dodzwonić na nasze numery. Rzadko się to zdarza ale występuje. Playonline ładnie to na zdjęciach pokazał. Specjalnie nam to nie przeszkadza bo zawsze przyjdą informacje o połączeniu ale ciekawi mnie skąd się to bierze skoro na różnych telefonach to występuje (Nokia, Sony, Siemens) i kartach SIM? Może źle skonfigurowana jest sieć. Dlatego P4Y jako przedstawiciel Play na tym forum mógłby się wypowiedzieć.

Quot capita, tot sententiae...

#425628  autor: play4you2
 27 sie 2010, 14:17
muchakk pisze:10zł za 5zł
30 minut do wszystkich sieci za 6zł
Jeżeli nie zabrania tego Regulamin lub nie wykluczają się nawzajem, to tak.
muchakk pisze:P.s Poinformujcie BOK o zmianach bo nic nie wiedzą i musiałem dzisiaj tłumaczyć, że od wczoraj są pewne zmiany w ofercie
Już powinni wiedzieć :lol:
pawelpp pisze:P4Y jakoś w celu przedłużenia umowy potraficie wydzwaniać na niemieckie numery telefonu kilka razy dziennie
Nasz konsultant zadzwonił do Ciebie i z tego co mi wiadomo, to rozmawiał z Tobą na ten temat.
piotrek_os pisze:Czy to juz po promocji w paly? http://www.playmobile.pl/...mowy/index.html bo nie moge uruchomić "stanu darmowego w play i smsów do wszystkich sieci...za 30 zeta
Mamy nową ofertę, zapraszam do www.playmobile.pl, tam są wszystkie szczegóły.
sepe pisze:Zgodnie z pkt 13 Regulaminu Oferty Promocyjnej „Przenieś numer do Play Fresh”:
Hmm, rozumiem, że z tego powodu możesz być niezadowolony, jednak postanowienia Regulaminu są jasne i nadrzędne.
t_rutana pisze:Witam!
Czy Play nadal korzysta z nadajników Plusa i czy wciąż możliwe jest ustawienie w telefonie by korzystał tylko z nadajników Plusa?
Tak, nadal korzystamy z nadajników Plusa i można ustawić się na Plusa, jeżeli ktoś chce. Jak ma jakies utrudnienia, niech zgłosi to do nas na infolinię (dowolnie wybraną drogą).
Nie.
InezZ pisze:Pakiet 200 minut za 5zł - jeden wielki zonk?
Oferta ta była dedykowana do pewnej grupy użytkowników i miała swoją ważność. Jeżeli twierdzisz, że termin ważności jeszcze się nie zakończył, złóż reklamację. Pewnie wszystko da się logicznie wytłumaczyć i jeżeli nastąpił błąd, zostanie Ci to pewnie zwrócone.
Freyr pisze:1. Ile wynosi minimalne doładowanie, aby przyznano mi bonus 60 zł ?
5 zł
Freyr pisze:2. Czy gdy doładuje konto po przeniesieniu za minimalną kwotę, i dostanę bonus 60 zł, a potem aktywuje „Darmowe Rozmowy i SMS-y w Play” i doładuje za 30 zł utracę bonus za przeniesienie ?
Tak jak napisał balcwarrior
Freyr pisze:3. Czy dobrze rozumiem promocję? Przenoszę numer, doładowu...ję za 5 zł, dostaję bonus 60 zł(ważne 90 dni). Mam na koncie 65 zł, potem doładowuje za 30 zł i mam na koncie 95 zł i 30 dni nielimitowanych rozmów i sms w Play ?
Tak jak napisał blackwarrior
TrustNoOne pisze:Dlatego P4Y jako przedstawiciel Play na tym forum mógłby się wypowiedzieć.
To o czym mówisz nie dotyczy konfiguracji sieci, ale indywidualnych ustawień sieci w samym aparacie domyślnie. Chodzi o to, że różne typy aparatów mają inne ustawienia domyślne wyszukiwania sieci (chodzi o szybkość i czułość wyszukiwania parametrów sieci). Niektóre modele, bardzo czułe na wachania zasięgu (w tym przypadku nasz i Plusa), mają tendencje do takich zachowań. Fakt, że to jest rzadkie zjawisko i raczej nie ma wpływu na codzienne użytkowanie telefonu.

Pzdr.

Forum "Telepolis" nie jest oficjalnym kanałem zgłoszeniowym firmy P4 Sp. z o.o., tym samym sieć Play nie bierze odpowiedzialności za ewentualne wykorzystanie przez osoby postronne wszelakich danych, znajdujących się w przesłanej wiadomości.

#425663  autor: sepe
 27 sie 2010, 16:50
Właśnie,za pkt 13.,który nie przeczytałem jestem wtrakcie przenoszenia numeru do simplusa :-) za kilka dni wracam do play fresh :-)

#425803  autor: evolucja
 28 sie 2010, 13:53
Jestem w play od 3 godzin, a już pozbawiłem się gratisowych 60zł.

Nie da się tego naprawić? Rozumiem że to już przpadło na dobre? Mogę teraz już się bawić/doładowywać jak mi się podoba? :(
Ostatnio zmieniony 28 sie 2010, 14:07 przez evolucja, łącznie zmieniany 1 raz.

#425807  autor: Marens
 28 sie 2010, 14:00
play4you2 pisze:Oferta ta była dedykowana do pewnej grupy użytkowników i miała swoją ważność.
Pewnie była to forma rekompensaty za Notkę SMS?

#425809  autor: bleckwarrior
 28 sie 2010, 14:07
evolucja pisze:Jestem w play od 3 godzin, a już pozbawiłem się gratisowych 60zł.

Fajnie.
a co zrobiłeś? bo nie wiem czy i w jakim celu ta informacja, w sensie ciężko się do niej ustosunkować.

ponieważ całe życie się uczę, moje zdanie z dzisiaj w danym temacie,niekoniecznie musi być takie samo, jak wczoraj -a jutro takie samo jak dziś.
  • Strona 50 z 244
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 244
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50